Gå til innhold

asbjorno

Medlemmer
  • Innlegg

    12
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av asbjorno

  1. "– Den ser anonym ut uten et ansikt. Det kjennes unaturlig. Enhver Mercedes skal ha grill, uansett om det er luftinntak der eller ei, sier Lesning."

    Samtidig får andre produsenter biler til å se bra ut uten grill. Er det det at Mercedes ikke evner å designe eller er det at de har gamle gubber i ledelsen som er fastlåst i hvordan "en bil skal se ut". Litt på samme måte som en del har en oppfatting av at en hytte skal ha torvtak.

    • Liker 1
  2.  

    Det er så vidt nevnt at det er tenkt en bredde på 4 meter til sykkel og 3 meter til gående. I mitt hode er 7 meter ganske mye. Nå er det jo sikkert veldig dyrt å bygge ut for smale sykkelfelt som senere må utvides, men det har blitt bygd ganske mange ekspressykkelveier i Trondheim de senere årene og de gangene jeg har brukt dem har det vært utrolig rikelig med plass. Jeg bruker kun sykkel her i byen, så jeg er absolutt ikke motstander av sykkelsatsing, men liker absolutt ikke sløsing med felleskapets ressurser. Det er ganske stor forskjell både prismessig og estetisk på å skulle skjære en 5 og en 7 meter brei asfaltkorridor gjennom terrenget, spesielt i tettbygd strøk. På samme tid som det legges plan for ekspressykkelveier ser jeg utrolig mange lavhengende frukter for å få bedre forhold for syklister. Jeg bruker mye tid i Nederland og ser flere syklister uten at de har bygget like ekstreme sykkelveier som det som planlegges i Norge. Det henger ikke helt på greip at jeg føler meg tryggere på sykkelveier som er halvparten av norske ekspressykkelveier med 10 ganger så mange syklister?

    Nå er ikke Nederland og Norge helt sammenlignbart for her har vi en del mer is og snø, men i så fall er det kanskje kvaliteten på brøyting som er cruxet og ikke kvaliteten på sykkelveiene?

     

    Hvilke konkrete sykkelveier er det du tenker på da? Er litt variabelt her i byen, men opplever sjelden at de er så ekstremt brede.

     

    AtW

    På Lade mellom Sirkus og Lade Arena er det 6 meter med gang og sykkel på hver side av veien. Dette oppleves som ekstremt. Langs havet i Trondheim er det 5 meter G/S innerst mot vegen. Dette oppleves som veldig gavmild bredde. Her kommer vandreruten langs havet i tillegg. På Stavne i Trondheim er det også 5 meter G/S og også dette oppleves som ganske ekstremt og til og med når det var Maraton på strekningen virket det som trafikken fløt bra. I tillegg til utfordringer med veldig breie sykkelveier kommer også utfordringer knyttet til underganger der frihøyde er tilpasset veldig høye brøytetraktorer i stedet for å være tilpassa nødvendig frihøyde for syklister og heller brøyte med mindre utstyr. Dette igjen blir ofte forsterka av krav til universell utforming som gir ekstra lange og plasskrevende sløyfer for å komme seg over eller under. Av å til lurer jeg på om det blir vanskeligere å lage gode løsninger jo mer penger som er tilgjengelig.

    • Liker 2
  3. Det er så vidt nevnt at det er tenkt en bredde på 4 meter til sykkel og 3 meter til gående. I mitt hode er 7 meter ganske mye. Nå er det jo sikkert veldig dyrt å bygge ut for smale sykkelfelt som senere må utvides, men det har blitt bygd ganske mange ekspressykkelveier i Trondheim de senere årene og de gangene jeg har brukt dem har det vært utrolig rikelig med plass. Jeg bruker kun sykkel her i byen, så jeg er absolutt ikke motstander av sykkelsatsing, men liker absolutt ikke sløsing med felleskapets ressurser. Det er ganske stor forskjell både prismessig og estetisk på å skulle skjære en 5 og en 7 meter brei asfaltkorridor gjennom terrenget, spesielt i tettbygd strøk. På samme tid som det legges plan for ekspressykkelveier ser jeg utrolig mange lavhengende frukter for å få bedre forhold for syklister. Jeg bruker mye tid i Nederland og ser flere syklister uten at de har bygget like ekstreme sykkelveier som det som planlegges i Norge. Det henger ikke helt på greip at jeg føler meg tryggere på sykkelveier som er halvparten av norske ekspressykkelveier med 10 ganger så mange syklister?

    Nå er ikke Nederland og Norge helt sammenlignbart for her har vi en del mer is og snø, men i så fall er det kanskje kvaliteten på brøyting som er cruxet og ikke kvaliteten på sykkelveiene?

    • Liker 1
  4. Dette er ikke første gangen det blir gjort dårlige programmvareinnkjøp ved NTNU. Jeg begynner etter hvert å tvile på kompetansen til folka ved innkjøpsavdelinga!

    For å bare nevne et par eksempler:

    Jeg og mange andre på universitetet misfornøyd med e-læringssystemet som NTNU bruker: it's:learning. Dette er et dyrt system med lukket kode.

    Ifjor var jeg med og testet ut et wikisystem kalt Confluence som skolen hadde kjøpt (lukket kode). Også dette fikk dårlig kritikk i min klasse.

    Mye programvare kjøpt av NTNU har bedre alternativer med fri kildekode. Om noen av disse løsningene skulle mangle noen plugins som universitetet trenger, burde jo kompentansen til å lage dette befinne seg ved universitetet? Ikke bare går dette ut over universitetets egne studenter, men skattebetalere i hele norge er med på å finansiere denne tullebruken av penger.

×
×
  • Opprett ny...