Gå til innhold

Per69

Medlemmer
  • Innlegg

    347
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Per69

  1. Jeg  kjører stort sett hjemmekontor.  80--90%

    Jeg har investert i dobbeltskjerm til jobb-laptopen, så 3 skjermer slik som på kontoret. Jeg har skaffet meg en god kontorstol og har et godt rom. Trenger heve-senke pult. Må nok skaffe en fra Ikea

    Egentlig synes jeg ting er enklere og fungerer bedre på hjemmekontoret.

    Selv de ville (crazy) dagene hvor det blir altfor mange timer har jeg litt tid til å snakke med ungene innimellom. Det ville jeg ikke hatt om jeg satt på kontoret. 

    Problemet kommer når ungene kommer hjem og vil ha hjelp til fag og vil bruke PCene på PC rommet der jeg sitter. Men egentlig har jeg mer tid til slikt enn før...

    Jeg synes likevel motivasjonen går litt opp og ned hjemme, det kan virke lettere å fokusere når men er på kontoret. Men prosjektene blir stort sett ferdige på rekordtid, og det kastes bort mye mindre tid i møter som gjennomføres online på video. Det er også lettere å jobbe parallellt mens man sitter i møter som er litt på siden der man kun er med for å svare på spørsmål dersom de skulle komme. 

    Det er også mye færre forstyrrende spørsmål.

    Det som jeg har funnet ut er at for meg er det avgjørende å komme meg ut på en treningstur før dagen begynner.

    En betydelig ulempe er at det er lettere for at man blir sittende utover kvelden /normal arbeidstid. Særlig dersom man føler at man ikke har kommet langt nok, men også tidvis hvis man har veldig godt driv med en oppgave, eller en frist som faller altfor fort. Jeg må lære meg å være mer 8-16 typen men det er ikke helt slik jobben min er til enhver tid.

     

    • Liker 1
  2. Ja det ser fremdeles stabilt ut her. Litt mindre tett overvåkning fra meg i fri-helgen, men ungene klager ikke, så da har det nok vært ok. 

    Jeg er egentlig svært overrasket over at en liten switch fra Jensen er synderen. Jeg husker tvilen min da jeg kjøpte den, men selger sverget på at det var bra saker, og en eller annen test gav også gode skussmål, og jeg trengte den der og da. 

     

    Takk for gode råd, og fortsatt god helg!

     

    • Liker 1
  3. Nettet er fremdeles stabilt. Det er jo verdt en liten feiring hvis det holder ut arbeidsdagen!
     

    Jeg ser at coaxial kabel nett til fiber borti veien som jeg har er Hybrid Fiber Coaxial HFC. som sagt har jeg 300/30. Det holder for mitt bruk nå.

    At guttungens drømmer om å bli streamer og vinne Fortnite Cup går i dass kan jeg leve med.

    At nettet faller ut flere ganger om dagen kan jeg derimot ikke leve med. Jeg trenger oppetid i dagevis uten reboot pga arbeidsoppgavene art.
     

    Offtopic

    Jeg bor på Vestlandet. Her er det stein, fjell og vei og en steinlagt lekeplass å grave i. Spaden funker dårlig. Man må ned i den sprengte grøften under veien som er dels asfaltert og dels steinlagt. Uansett, dersom dette skulle bli aktuelt kan vi ta det da. Men billig blir det ikke uansett.

    Forøvrig ang merkbare skift i nett  husker jeg overgangen fra 56k modem til bredbånd fra nextgentel. Tror det var 7.5 Mbps eller noe slikt. Det var oppgradering det. Har aldri, verken før eller etter vært så imponert over nett tilkoblingen hjemme.  Så flyttet jeg og fikk 128kbps over telefonen. Snakker om nedtur.

     

     

  4. Joda, jeg er enig i at fiber er best, men hvis alternativet er å grave opp til 50-100.000 så tror jeg egentlig at det er greiere å klare seg med det jeg har inntil 5G tar over om etpar år. Nok offtopic.

     

    Jeg fant en FLOMATIK MHA 1050 1A  Multimedia Home amplifier med en psu som ingen har rørt på lenge, og etter dette en Teleste dss3 3way splitter. Nye mistenkte.

  5. Forskjellen på 1ms og 2ms når det ikke er oppgitt desimaler kan jo være svært liten da....

     

    Anyway, stabilt og fint her etter at Jensen fikk fyken. Nå er gamerne i gang, så får vi se litt. 

     

    Coax kabelen er mindre enn 50m. tviler på at det trengs signalforsterker da, men det er rett nok en sak koblet på der det kommer inn i huset med egen strømforsyning ... hmm, får sjekke hva det er for noe. Ikke usannsynlig at det er en signalforsterker. Usikker på om den trengs etter at koaksialen i gaten ble byttet med fiber... Har ikke sett på den siden jeg flyttet inn.

  6. Gjorde noen speedtester her mot fire ulike servere i ulike byer, og jeg har ping på 15-22, down på 296-311 og up på 31. Det er jo 300/30 jeg  betaler for, men ser at ping varierer en god del med hvor man pinger til. Nedlastningshastigheten kan sikkert også variere mye om man velger mindre optimale servere. LInjen virker slik sett helt ok på meg, selv om guttungen hevder han har 50 i ping når han spiller Fortnite.

     

  7. He he, flere med dårlige erfaringer med koaksial. Tipper dette kommer litt an på hvor mange som deler kabel. I mitt tilfelle vet jeg at de gravde ned fiber frem til boksen ute i veien for etpar år siden. Det betyr at jeg har koaksial derfra og inn. Det er ingen logikk i at kabelen deles med andre her vi bor, tvert om. Det er enklere å legge separat koaksial kabel fra boksen og ut til hvert hus.

    En koaksial kabel har jo egentlig ganske stor teoretisk kapasitet (mener jeg å huske), og selv om den praktiske ytelsen er mindre enn den teoretiske, tror jeg ikke vi er i nærheten av å makse den enda med 300mbps.

  8. Jeg synes det er vanskelig å vurdere hva som er bra av switcher. Det er alltid noen som er misfornøyde, og jeg er ikke overbevist om at høy pris alltid = høy kvalitet og lav pris alltid = lav kvalitet. Ikke vet jeg hva som regnes som veldig billig switch heller, men noen av de billigste er tp-link som får mye god omtale. De med best omtale er det leveringstid på.

    jeg tenker jeg trenger en veldig enkel unmanaged 16port switch uten poe da jeg vil ha det stille - har de med poe vifter?

  9. Kostnaden med fiber kabel tror jeg blir høy her. Det blir nok coax her i gården med mindre hele området får en god deal. Vi har egen coax kabel fra en fiberboks borti veien tror jeg.  Rart de kun la inn Coax i 2008 og ikke fiber i tillegg, men det spiller ingen rolle nå. Nå tror jeg egentlig ikke Coax er fullstendig krise. 300/30 er ikke så dårlig? Men klart det er jo dyrt i forhold til hva andre får.

  10. Ingen driftsproblemer i området. 
     

    Internet er nede nå. Alle lys tent på Cisco. Inne på Orbi kommer det opp «internet ERROR not connected». Videre 2 satellites og 27 connected devices. Kan pinge ulike enheter, men ikke Cisco. Får teste mer etter middag. Lar foreløpig være å reboote Cisco. Tidligere har reboot av Cisco modemet løst mye

     

    Det kan se ut som om firmwaren min er litt gammel.

  11. Hmm, du har selvsagt rett?  Jeg misforstod det som at Ciscoen min (router/ modem)kun aksepterte 4 IP adresser, altså 4 enheter på min side. Min Cisco har kun en RJ45 port og en USB. Gamle greier, lurer på om den er 8-10 år. Leste nok litt for fort uten å tenke

    Kjente forresten at både Ciscoen og TpLink ble veldig varme.

    Det blir nok et oppgradert modem for å bytte Ciscoen og en ny switch. 

  12. Takk for innspill. Jeg er usikker på i hvilken grad UniFi  egentlig løser problemet?

    per i dag har jeg en Orbi RBK50 og to RBS50. Dette er I følge min lommebok dyrt utstyr som jeg helst ikke vil bytte sålenge det virker.  Da de kom var de konge på haugen med triband og meget gode hastigheter. Trodde de fremdeles var meget bra.

    Trengs det kabel mellom nodene på UniFi?


    Uansett, jeg har investert for mye i Orbi til å kaste det før det er årsaken til problemene. Tror dere det er det?
     

    Trådløs nettet funker tilsynelatende fint. Når internet faller ut er det fremdeles kobling mellom Orbiene altså wireless lan, såvidt jeg har observert.

×
×
  • Opprett ny...