Gå til innhold

EO

Medlemmer
  • Innlegg

    63
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av EO

  1. Lurer litt på hva jeg har krav på som lærling?

     

    Jeg føler rett å slett jeg ikke får nok opplæring og er ikke intr i å pugge vettet ut av meg den siste tiden og kun bestå eksamen. Vil gjerne kunne noe også...

     

    Har tenkt å ringe opplæringskontoret ang dette, men lurer på hva slags krav jeg har til teoretisk opplæring i arbeidstid?

    Sånn at jeg slepper å ta en masse teori og øddlegge alle kveldene. (missforstå meg rett tror ikke jeg slepper unna og aldri pugge på kvelden ;) )

     

     

     

    Åssen er det egentlig med krav ang lønn a?

    Jeg føler jeg får relativt dårlig betalt (Men hvem lærling gjør vel ikke det :D )

    Startet som lærling for 2 år siden ca, har et halvår igjen.

    Ligger på litt over 80 spenn i timen. :no:

     

    Men jeg har kanskje noe rart opplegg der, ettersom jeg ikke har gått bil linje men fått avkast på et halvår pga elektronikk delen som jeg har gått på vk1 for tidligere.

  2. Jaja, bullcrap. Vil du beskytte degselv så skrur du bare av standby-modusen om du er så redd for at den kan skape en så stor fare.

    8462984[/snapback]

     

     

    Det er en reell trussel for brann i alle standby apparater. Riktig nok er brannfaren i Tv apparater mindre nå, ettersom flere og flere har gått over til flatskjerm i steden for de gamle rør Tv'ene. MEN MEN nå var det bare en av godene ved å ikke bruke standby funksjonen.

  3. Om man ikke bruke apparatet minst hver dag, så har man jo ikke behov for standby. Dermed bør det være fullstendig mulig å lage en standbyfunksjon som bruker minimalt med strøm, og samtidig ha en kondensator som under bruk lades nok til å gi 24-48 timer standby uten å trekke noe fra strømnettet.

    8459548[/snapback]

    Dette er jo ikke noe standby-forbud, bare en forbedring av dagens standby-modus. :tease:

     

    Et utskiftbart oppladbart batteri kunne også helt sikkert gjort jobben. Forøvrig er ikke 1 watt (som det pekes på som standard ovenfor) akkurat voldsomt mye, så dersom man kunne implementere en standard for energisparing i standby med 1 watt som mål, er det langt på vei ekvivalent med et forbud, bortsett fra at ingen sluttbruker trenger å irritere seg over manglede funksjonalitet.

    8459785[/snapback]

     

     

    Her finnes det sikkert mange kreative lønsninger. Hvis vi snakker om et forbruk på 1watt når et apparat står i standby, kan man feks legge inn et lite solcelle panel som lader opp et batteri til forbruk for standby. Kondensatoren brukes som oftest til spennings-stabilisering og fasekompansering og er relativt dyre i forhold til batterier. Jeg er sikker på at produsentene har mange flere løsninger på dette, men forbrukeren er likegyldig til dette foreløpig så derfor vil det ikke komme noe før etterspørselen tiltar.

  4. Noen sier kanskje at det ikke er mulig å reise raskere enn lyset. Men da må jeg si at vi gang på gang gjør nye og banebrytende oppdagelser. Jeg er sikker på at mange har tenkt at alt er oppfunnet. En gang var det å la en datamaskin regne for oss eller det å fly bare en fjern drøm for oss. Nå er det helt natrulig. Så hva er vel mer naturlig enn at det fortsatt er mye vi ikke vet om og trodde var umulig?

     

    Dokumentaren var i alle fall veldig overbevisende. Jeg synes at sirklene virker for komplekse og geniale til at vi mennesker kunne laget en i løpet av noen timer.

    5920602[/snapback]

     

    Mener og ha lest/hørt at noen forskere har beregna at vi har funnet opp 2% av det som er og finne opp så er vell mange ting som er mulig som vi ikke vet om!

     

     

    Har ikke sett dokumentar nå, men denne dokumentaren høres veldig like en som jeg har sett for en stund siden på tv. Veldig inntressant. Tviler ikke på at det finnes annet intligent liv, spørsmålet er bare om det finnes noe i nærheten av oss som er smarte på samme tid som oss. Om en mill år er sikkkert menneske historie, og en mill år er ikke lenge for universet. Så skal ha flaks om noen i nærheten er intligente likt som oss. Vi har jo bare kunnet kommunisere med andre i en perido på ca 60 år?

    Er sinsykt kort tid og ganske liten sansynlighet spør du meg.

    Men for all del, kan jo hende :hmm:

  5. I kveld raste en tunell på nye E18 sør for Drammen sammen. Driver de som bygger veier av og jukser og slurver såpass at vi når som helst kan få et tunell ras i taket på bilen??

    http://www.vg.no/pub/vgart.hbs?artid=146858

     

    Dette skjedde ved 23 tiden og lite trafikk, men enda usikkert om det er noen fanget i raset. Ingen ting som kan gjøres før geologer har sjekket rasfaren i morgen (tirsdag). Om det sitter folk der burde man ikke få noen geologer dit forst som f**n for og prøve redde eventuelle folk som kan leve?

     

    Må vi skjerpe inn kontroller av all bygging her i landet når tunneler raser sammen slit? Er vertfall ikke holdbart, Hadde detta skjedd en fredags sommer med fult av folk på vei til hytter på sørlandet hadde ting vært verre. Kanskje jeg skal ta gamle E18 neste gang :hmm:

  6. Når du sier statisk utladning tenker jeg på en kort gnist? Det som gikk gjennom meg var en kontinuerlig strøm.

     

    Om du faktisk fikk strøm så må du ha en jordfeil i datan eller tv da?

    Hvis du fikk strøm gjennom headsett og ut gjennom bena burde du også vært på sykehus til observasjon i 24 timer pga hjertflimmer og hjertestans som kan komme mange timer etter du har fått strøm!

     

    Nøyaktig hva som skjedde er vanskelig og si... men du kunne jo sjekke om du har no jordfeil i datan din. Og har du jordfeilbryter på den kursen eventuelt eller no jordfeilvarsler?

     

    Uten jordfeil trur jeg det må ha vært statisk elektrisitet... kan smelle litt det å men varer jo ikke lenge. Har du fått strøm rett fra stik. før så du kunne hatt noe og samenligna med?

     

    Eventult bare teste det mellom 2 fingre på samme hånd så kan du samenligne. Vil si det er nesten risikofritt da du ikke kan få strømmen gjennom hjertet når det er på samme hånd.

  7. Jeg liker vertfall ha armen min under hode/nakken hennes, hu kan gjerne ligge halveis over meg, men hu får da bare si åssen hu føler ting er komfertabelt der og da. Har en tendens til og dra litt i dama når jeg sover halv sover... sist gang ei jeg var forelska i overnatta uska jeg plutselig dagen etter at jeg hadde tatt godt tak om rumpa hennes og dratt hu over meg...(ikke no seksuelt altså bare hu lå over meg liksom) kanskje ikke så rart hu blei skremt og ikke kom tilbake :hmm:

  8. Vært borti et par jenter som ikke hadde noe mot at jeg "likte" dem :p

     

    Men dette med bennern på uheldige tider, prøv og få det under gym i svømmebasseng i 8/9'ende klasse,

    mens det er din tur på 3 metern og alle står i kø og ser på deg.

     

    Du bare "måtte" se på hu peneste i klassen mens hu lente seg over kanten for å komme seg opp,

    når "bikini-underdelen" "ble til" en g-streng pga hoppet?  :wallbash:

    7231033[/snapback]

     

    Bare løpe fort og dra til seg beina og ta bomba så folk ser minst mulig da :thumbup:

     

      Når jeg har stå i f.eks jeans, så syntes det ikke, aldri vært et problem for meg. Vet ikke med dere andre?

    Men dressbukse og joggebukse kan være verre ja xD

     

    Trur ikke det syns no særlig når jeg har jeans nei, men kommer jo litt ann på åssen den

    ligger/står da seff!

  9. Det skjer meg også :S

     

    Bra det ikke bare er meg da :p

    Lurer på hvorfor det skjer da, samme hvem som er i bilen også!

     

    Og på det trådstarter spør om, er mere vanlig for meg og få bennern når jeg danser med fine damer enn at jeg ikke får det, satser på dem tar det som et komplimang jeg. Samme som når ei dame overnatta hos meg for litt sia, handa hendes kom borti lillemann, regner med hu tok det som et komplimang (var aldrig snakk om no sex da, og just friends/arbeidskollega gjelder nå så-.-)

  10. Får bender hver gang ca 1 minutt før jeg skal gå av bussen, men ikke når jeg skal hjem og går av bussen.

    7223451[/snapback]

     

     

    Skjer ofte med meg etter bilturer og slikt at det blir litt liv i buksa 1-2 min før er framme:S Ganske plagsomt men gir seg når jeg har gått litt utenfo bilen somregel, men kjipt når man har joggebukse og slikt:P

  11. Blei vell gjort en del på ungdomskolen det der vell... testa en gang selv. Det jeg husker etter jeg besvimte er bilde av et gammelt damplokemotiv og at jeg våkner med at hele kroppen følger rytmen til til hjula liksom:P Og at det var en deilig/rolig følse rett etterpå.

    Men skal jo være farlig sier leger, selv om jeg trur man må overdrive litt for og dø (noe amrikanere er flinke på eller?) men en hjerne skade skal jo ikke like mye til. Er ikke kult det heller!

  12. Alle kan ha et uhell. Men gutter som fiser rundt med overlegg og syntes det er hysterisk morsomt, er bare ekkelt...  :ermm:

    7158296[/snapback]

     

    På jobben er det noen som fiser rundt hele tia og syns det er dritgøy når man stopper opp og rygger ut av rommet igjen. Men dem er vell ikke sån ute blant folk og med NYE damer... veit han ene har dame og dem holder ikke igjen noe selv om hu er der.

    Fising er vell greit på jobben, er elektrikker og jobber på store bygg så er ikke så innesteng så lukta går fort bort, men skal snart jobbe med hu jeg er forelska i igjen så da får man vell bare knipe igjen og dusje hver morgen :p

  13. Har noen her sett hele filmen? En del av det som sies her, som at ingenting kan reise raskere enn lyset, er nevnt i filmen. Samt mulige løsninger på problemet.

     

    Jeg synes personlig at tid, som en slags flytende substans i fjerde, femte og sjette dimensjon, virker ganske troverdig. Bare den fjerde påvirker oss, ettersom den blir en linje, eller tidslinje, som flyter rundt i tre dimensjoner. Er ikke så god til å forklare.

     

    Prøver å demonstrere hva jeg mener men jeg vet ikke om det ble så bra:

    post-65925-1161096295_thumb.gif

    Altså, tid blir det samme som rom, bare i tre andre dimensjoner.

     

    Se her heller, forklarer det mye bedre enn meg.

     

    Tidsparadokset er også tatt i betraktning og en mulig løsning er det at det skjer, men i et parallelt univers. Som f. eks. hvis jeg reiste tilbake i tid og hjalp meg selv i å vinne i tipping ville jeg blitt rik, men ikke i mitt univers.

     

     

     

    Ble en del rot dette her...

    7089300[/snapback]

    Har sett hele filmen ja. Veldig intressant og om teorien dems er riktig er vi ikke så langt unna og kunne mota beskjeder fra fremtiden, pga må ha en "tidsmaskin" som kan mota meldinga og ikke bare en til og sende!

    Anbefaler alle se den, lærte en masse og virker ganske logisk, men kan jo være denne dokumentaren er veldig vennelig ovenfor teorien dem har og at dem har skjult svake deler kanskje.

  14. Jeg tror faktisk at den norske arrogansen som vi er indoktrinert med. Jeg har et lite eksempel.

     

     

    Når jeg gikk på byen i Perth, Australia, så skumpet jeg borti en kar en fuktig kveld. Det var tydelig at hans kveld også hadde vært fuktig. Hans reaksjon var å snu seg og si "Sorry mate, you all right?". Jeg hadde det fint, så jeg sa "Yeah, no problem". Vi tok det med et smil og gikk hver vår vei.

     

    Jeg har også skumpet borti personer her i Norge på byen. Reaksjonen jeg får har som oftest vært "Se hvor du går a, jævla idiot.".

     

    Det ser ut som om vi blir gretne i fylla. Andre blir glade. Spør ikke meg hvorfor.

     

     

    Bare et tankekors.

    7073564[/snapback]

    Samme sitter jeg igjenn med etter at jeg var i Amsterdam, folk sa bare sorry og smilte.

  15. ikke bare mag som har det sån om dagen da! Ei fra jobben som blei kjent med, var mye sammen en måneds tid så rota vi forrige lørdag og etter det har a ikke svart på meldinger eller svart etter veldig lang tid og alltid en unskyldning til og legge på fort når vi snakker i tlf. Men var hos hu og leverte bass kassa henner som jeg lånte (hu vraka bilen sin og fikk ny nå) og da satt vi og snakka 1 times tid om alt mulig og fikk en god lang klem når jeg dro.

    Blir helt rar av detta+ at hu har jo overnatta en gang for 4 uker siden i senga mi, ikke no skjedde da. Og en anna ting er jo at hu blei voldtatt 3 uker før hu overnatta hos meg så veit ikke om det gjør ting værre for hu og dritt.

    Men men jeg skal starte jobbe på samme byggeplass som hu snart og da skal vi jo kjøre sammen til jobb har vi avtalt for par uker sia.

    hva skal man gjøre vente og se eller snakka om ting... hu veit jo at jeg liker hu vertfall, og venninna hennes har sagt at det er bare meg og en til hu har kjent lenge hu føler seg helt avslappet sammen med, men detta var jo før vi rota:S Blir gal!!

  16. Flausete er vell en gang kondomen plutslig var borte når var ferdig, så kan du jo gjette hvor vi fant den:P

    6990902[/snapback]

    Haha....

     

    Måtte du lete etter den å da eller ? :p

    7000967[/snapback]

     

    nei slapp det jeg, hun fant den jo til slutt selv...

     

    Angrepille kor? tongue.gif

    Blei vell ikke no angrepille, var vell andre gang jeg møtte på hu i russetia så viste seg hu brukte p-pille så gikk bra :thumbup:

  17. Jeg innstallerte en uttrekksvifte på badet for litt siden, med hjelp fra stefaren min. Den ble koblet rett til kursen for lyset på badet, så når jeg skrur av lyset så skrur jeg av vifta også. Var vel ikke akkurat direkte forksriftsmessig gjort, men det funker det.

    6929298[/snapback]

     

    Så lenge det er 2 polet brudd på den lysbryteren så er det vell ikke noe problem :thumbup:

    Men kan være ting dere ikke tenker på som er på badet ditt som ikke er vanlig og som en elektrikker hadde tenkt på,, så vill alltid anbefale en elektrikker til og gjøre ting eller eventuelt se over etterpå!

  18. Hvis elektrikeren tar det svart og noe skjer blir det faenskap, ok.

     

    Hva hvis onkelen min (elektriker) hjelper meg med å legge opp diverse el-ting i huset mitt, og det skulle skje noe. Blir det da på samme måten som om noen hadde tatt det svart?

     

    Hypotetisk tilfelle :-)

    6929242[/snapback]

    Hvis onkelen din betaler skatt ut ifra hvor mye det hadde kosta (så da må du gi han penger som han gir staten) om det skulle bli tatt vanlig og alt blir registrert er alt ok, men om han bare gjør jobben og du betaler for matrialet blir det på samme måte som hvis han gjør det svart.

  19. Det er ikke helt riktig. Det er en tabell i forskriftsboka (montørhåndboka) som sier hvor stor kabelens tverrsnitt skal være utifra sikringsstørrelse og forlegningsmåte. Så det er noe mer komplisert enn det du sier... ikke skriv noe hvis du ikke har peiling.

    Forlegningsmåte, på vegg i vegg funker det jeg sa med 1,5 og 2,5 og har han et rom som er varmere en vanlig romtempratur så må han jo starte beregne. Har ikke så mye peiling. Er lærling bare men føler meg rimlig sikker på den 1,5 2,5 kvadrat til 10 og 16 A som en grei regel om det ikke er noe spesielt på gang! Burde kanskje forklart det litt bedre når jeg sa det første gang.

     

    Det skal også korrigeres med temperaturfaktorer og gruppefaktorer også skrevet i samme boka. Spenningsfall kan maks være 4% av den nominelle spenningen ved maks belastning.

    Stemmer det du sier der, men om han ikke har ganske stort hus så behøver han ikke tenke på 4% tapet, pga blir ikke så lange strekk og neppe så mange kabler i samme rør eller innat hverandre.

     

    Det skal også være jordfeilbryter på alle nye kurser i eksisterende anlegg og nye anlegg som legges opp.

    Ja stemmer det a må ha jordfeil bryter på alle nye kurser så derfor er det vell greiest og bare sette opp kombivern uansett når man legger opp noe nytt.

     

    Btw, å jobbe svart er sjansen liten for å bli oppdaget inntil det skjer noe (fex en brann). Det er da det kommer opp og da blir det MYE bråk.

    Hvis man er nøye når man jobber så blir det sansynligvis ikke brann ut av det, men det er jo en kjangse dem som bor der må ta om dem stiler på han som jobber svart og om forsikringsselskapet finner ut at noen har jobba svart ved eventuell brann. Derfor bør ikke alt i et hus tas svart bare småting!

     

    Men det er uansett bedre han får noen som har peil til og jobbe svart enn gjøre alt selv, for møter sikkert på noen problemer han ikke tenker på underveis+ at må en del trening til for og få ting pent!

  20. Hvis du skal sette inn jordfeilbryter så må du vell kjøpe en ny skinne og sette inn, eller kjøpe en sån kort skinne du kan sette fast på den gamle som jordfeilbryteren passer på om du ikke har plass til en skinne til. Men den jobben bør du få en elektriker eller en elektriker lærling til og ta svart kanskje pga kan være ganske farlig jobbe i et gammelt skap. Men om du gjør det selv så husk ta hovedsikring vertfall!

    Velge riktig kabel er ikke no stress da, 10 A sik. 1,5 kvadrat og 16 A sik. 2,5 kvadrat. Neppe no anna du har i huset om det er så gammelt anlegg.

    Det beste for deg er vell egentlig og få en elektriker til og gjøre ting svart... gjerne lærlinger ekstra billig og vi klarer sånne ting lett!

×
×
  • Opprett ny...