Gå til innhold

VarianteAscari

Medlemmer
  • Innlegg

    47
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av VarianteAscari

  1. Hei.

    Når jeg kjører Messenger, vil den ikke logge seg på. Jeg får en feilmelding som sier at de ikke kunne logge meg på, at det kan være et problem med tjenesten eller internett-tilkoblingen min og at kanskje brannmuren blokker Messenger.

     

    Jeg har også prøvd å kjøre Yahoo Messenger og Trillian, men heller ikke de klarer å logge seg på. Jeg har prøvd å deaktivere brannmuren (har Norton Internet Security 2006). Jeg har også re-installert Messenger to ganger og restartet maskinen et utall ganger.

     

    Hva kan være problemet?

     

    Setter pris på all hjelp jeg kan få! :)

  2. hvordan er det med Audi, Skoda,VW, Lexsus og Volvo?

    6799326[/snapback]

     

    Det er vanskelig å si noe veldig generelt for hvert merke. Men jeg framholder det jeg sa om Skoda og samtidig må jeg si at du ofte må se på hvilke modeller som er populære ettersom modellenes popularitet kan variere innenfor ett merke. Husk også de faktorene jeg skrev tidligere, om bilen skårer høyt på disse, blir verditapet mindre.

     

    Men å spå om framtidige vinnere på bruktmarkedet er ganske vanskelig.

  3. Viktige faktorer:

    Merkets rykte og image

    Modellens og merkets resultater på feilstatistikker

    Karosseriform (stasjonsvogn klart mest populært)

    Diesel/bensin (diesel har helt klart blitt det mest populære på bruktmarkedet)

    Hvor "gammel" modellen er (nye utgaver av den aktuelle modellen øker verditapet)

    Sikkerhet (noe jeg tror vil bli mer gjeldende fremover)

    Hvor kurant er utstyret? (f.eks en cabriolet med stoffseter eller en bil med en lakkfarge som så kul ut i 1997, men bare teit i 2007).

     

    De siste 6-7 årene har vi sett biler som Toyota Yaris, Ford Focus, Toyota Corolla, Peugeot 206 og VW Polo vinne på verditap-statistikkene, mens biler som Ford Mondeo, Opel Corsa, Renault Megane og Mitsubishi Carisma tape på de samme statistikkene.

     

    Merker jeg kan anbefale i dag er Skoda, Subaru, VW (en firedørs Golf med turbodiesel og 4x4 er enhver bruktbilforhandlers drøm).

     

    Ellers vil jeg påpeke at det er viktig at bruktbilkjøpere faktisk tenker på verditapet, fordi det er tross alt den største utgiften i bilholdet.

     

    Edit: Et tips jeg glemte: Gå til en bruktbilforhandler og spør han ut om de ulike modellene. Hvilke er populære i dag og hvilke vil bli det framover. Det er ingen som har mer kunnskap om det enn nettopp de!

  4. Jeg strøk 1 gang på oppkjøring..2. gangen gikk det greit.

     

    Lillesøster strøk 9 ganger på teorien, og da fikk hun ikke lov å gå opp igjen på flere måneder. Så flytta hun til Svalbard med resten av horven og kjører snøscooter istedet.

    6760174[/snapback]

     

    Snøscooter krever også førerkort... :whistle:

     

    edit: Glemte jo å gratulere! :)

  5. Jeg synes boten du fikk absolutt ikke står i forhold til forseelsen, og jeg ser bare for meg politibetjenten som ser dollartegn idét alle studentene og lærerne passerer skiltet med de uskyldigste hensikter. Men ettersom trafikkregulering i Norge er pengeinnkreving, er det ikke overraskende at politimannen valgte å gi deg (og dine kolleger) en sviende bot i stedet for en kraftig advarsel om skiltet du passerte ulovlig, noe som i mine øyne ville vært preventivt nok.

    Når det gjelder botens størrelse ift. din inntekt, er jo det under enhver kritikk. Systemet er helt og holdent urettferdig.

    • Liker 1
  6. Da jeg tok prøven, synes jeg den var rimelig enkel selv om det var noen vriene spørsmål. Jeg tror majoriteten av de som stryker med glans, ikke har lest nok eller i det hele tatt, men jeg har også forståelse for de som har hatt uflaks med kanskje 8 feil og uflaks med spørsmålene. Men det viktigste tipset jeg gir, er å lese oppgavene nøye. Elever og studenter som får dette repetert gang på gang, tenker kanskje ikke over det, men mange av spørsmålene jeg fikk (og som mine venner har fått) har vært formulert på en sånn måte at det virker som om Biltilsynet vil at du skal svare feil. Og akkurat det er håpløst, teoriprøven er en test på dine teoretiske kunnskaper, ikke evne til å forstå kompliserte setninger.

  7. Jeg anbefaler ikke å bruke teoriproven.no, men anbefaler heller teoritentamen.no på det varmeste. Det koster 30 kroner for 24 timers tilgang til prøven deres. Den kan du ta så mange ganger du vil og selv om du ikke er garantert nye spørsmål hver gang, tester det deg virkelig godt og jeg opplevde at teoritentamen.no var mest lik den egentlige prøven hos Biltilsynet.

     

    For øvrig, bør du lese alt som står i boka, men det er klart det er noe som er veldig viktig og annet som er mindre viktig.

     

    Husk å ta deg god tid på prøven, les godt gjennom svarene dine og les spørsmålene nøye. Spørsmålene er veldig lett å misforstå, særlig hvis man leser litt for raskt.

     

    Lykke til!

  8. Oi, leste posten din ekstremt feil. Leste det som at alle de forskjellige spesielle fartsgrensene mulighens skulle forsvinne (bli slutt på).

     

    Nei, da er det som Wildbill sier. Når det er slutt på en spesiell fartsgrense blir det 50 km/h i tettbygde strøk og 80 km/h på landeveier.

    6683736[/snapback]

     

    Det er slik at fartsgrensen alltid øker opp til den nærmeste generelle fartsgrensen. Du trenger ikke å vurdere om det er tettbygd strøk eller ei.

  9. Staten tar ikke innkasso slik de kommersielle firmaene gjør.

    Hvis det går til tvangsinnkreving og du har noen slags form for fast inntekt, penger i banken eller formuesgoder (noe som kan selges eller leies ut), kan Statens Innkrevingssentral ta av dem. Hvis ikke du har noen av delene får du uansett ikke lån.

     

    Alt dette er selvsagt automatisert, så SI merker ikke en døyt til at slike som deg prøver å leke kul ved å nekte å betale. De som arbeider der er bare glade for at det finnes folk som deg, siden det gir dem en sikker jobb. Personlig synes jeg også det er fint, for du ender opp med å måtte betale masse gebyrer, og da trenger de ikke legge på skatten min for å få inn mer penger.

     

    Jeg vil derfor bare si stå på, og lykke til!

    6691402[/snapback]

     

    Jeg er så enig, så enig. :)

  10. En bil som skal benyttes i førerprøven må være godkjent av Vegvesenet og dette skal føres i vognkortet.

    Bilen må veie under 3500 kg, ha minst fire sitteplasser og ha en bredde på minst 1,5 meter. Bilen må være i stand til å kjøre i 100 km/t. Speedometeret må være lesbart fra sensors plass. Den skal også ekstra brems og kløtsj og det skal være lys over pedalene på førersiden. Det må også være ett ekstra invendig speil og ekstra utvendige speil.

     

    Så, sånn alt i alt, er det nok lurt å satse på kjøreskolens A4. Du kan eventuelt spørre læreren din om han kan låne en av de andre lærerne sin bil, evt. be de ta oppkjøringa med deg.

    Men jeg må jo si, at en ny A4 er en svært lettkjørt bil.

  11. Den nåværende regjeringen har ivertfall brutt utallige løfter. Selv om jeg er delvis uenig i Frp så mener jeg at de bør få mulighet til å prøve seg, og jeg tror at de er langt mer handlekraftige enn visse andre som har makten nå.

     

    6516258[/snapback]

     

    Jeg synes ikke du bør gi din tillit til et parti som bruker dine skattepenger på massasjestoler, utelandsturer med familien til representantene og drikkevarer til seg selv.

    Jeg kan garantere deg at Fremskrittspartiet vil bryte flere løfter enn dagens regjering (som jeg forøvrig ikke støtter) om de kommer i regjering.

     

    Du kan jo tenke deg selv hvor mye du betalte i skatt i fjor? Kanskje var det én massasjestol og et par kasser vin? (i FrPs valuta..)

  12. Kan vel si at jeg har sterke indikasjoner på dette selv.Etter at tredde i kraft med de nye strenge krava,så skal ikke altfor mange pr.dag/uke på en stasjon stå.

    6499318[/snapback]

     

    Tuller du? det er jo helt høl i hue, så hvis det en uke er mange flinke personer som kjører opp, må de på slutten av uken bare stryke folk, kun pga å opprettholde statistikken sin? Skulle trodd det bare var positivt om det var mange gode sjåfører. Håper det ikke stemmer altså, ellers er vel dette en sak for VG elle noe.

    6501595[/snapback]

    Ta det med ro.

     

    De som tror det er de som stryker, å ikke klarer å innse at de ikke klarte det. :)

    6502436[/snapback]

     

    Veldig enig, Mauro :yes:

  13. Jeg er enig, veldig enig. Men først bør vi kanskje innføre krav om avleggelse av ny førerprøve hvert femte år og skjerpe kravene ved førerprøven ettersom i 90% av ulykker var det en eller flere førerfeil som lå bak. :hmm:

  14. Hei.

    Jeg er på jakt etter en ekstern harddisk som koster under 1000 kroner og som har minst 200 gb lagringsplass. Jeg er en kløne med data, så vil ikke eksperimentere med å sette det sammen selv (som jeg så noen anbefalte).

    Så på disse:

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=318905

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=317799

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=317800

    http://www.komplett.no/k/ki.asp?sku=320246

     

    Hva synes dere jeg bør kjøpe? Er fint om den er rimelig driftssikker. Kommer til å lagre bilder, film og musikk der.

    Har hørt noe negativt om de billige Maxtor-harddiskene, noen grunn til å styre unna disse?

     

    :) Håper på litt hjelp

     

    Edit: skrivefeil

  15. De fleste trafikkskoler i Oslo (og Norge for den saks skyld) ligger på et timepris nivå mellom 430 og 500, så en særlig billig trafikkskole finner du neppe.

     

    For øvrig: Det er kjempelurt å øvelseskjøre mye, men det er ikke særlig lurt å gå inn i opplæringa med den holdningen at du er nesten utlært. :)

     

    Galgeberg trafikkinstitutt tilbyr hvertfall kjøretimer til 460 kroner.

  16. Mentorer og folk som skal gi deg lappen er ikke så strenge om man kveler bilen og ikke girer helt smooth, da dette er en treningssak som kommer etterhvert.

     

    Kjør opp med manuell, og kjør automat etterpå.

    6403141[/snapback]

     

    Mentorer?

  17. Det er slik at mange trafikkskoler tilbyr opplæring på biler med automatgir og reglene sier: om du gjennomfører førerprøven med automatgir, gjelder din førerrett bare for biler med automatgir.

     

    Så om du vil ha førerrett for biler med både manuelt gir og automatgir, så kjør opp med manuelt.

     

    Det krever bare litt tilvenning. :)

×
×
  • Opprett ny...