Gå til innhold

handbook

Medlemmer
  • Innlegg

    562
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av handbook

  1. 2 minutes ago, 0laf said:

    At Israel har bygget en militær bunker under et sykehus på Gazastripen, selv den gangen de okkuperte området, er lite trolig.
    Det er nok Hamas som har gjort om deler av den eksisterende konstruksjonen, gravd tunneller osv. 

    Det er ikke bare lite trolig. Det er faktuelt feil. Det er bare å se siste videoer som er lagt ut av disse tunellene. Det er smale tuneller med kurvede tak - helt i tråd med Hamas' terrortuneller andre steder. Ingen andre enn Hamas bygger slike tuneller. Du skal ha røyka bra mye sokker om du klarer å overbevise deg selv om at det er Israel som har bygd disse tunellene.

    Hamas bruker sykehus omfattende i krigføring. Det er videobevis både av gisseltaking, terrortuneller/infrastruktur og våpen i og under sykehusene. Men at Norske Hamas-sympatisører nekter å innse det er kanskje ikke så rart siden de allerede klarer å overbevise seg selv til å støtte en terrororganisasjon som surrer småbarn og foreldre inn i piggtråd og setter fyr på de levende er verdt å sympatisere med.

    • Liker 8
    • Innsiktsfullt 1
  2. Terrortunellene som er avdekket er ikke en del av den originale sykehuskonstruksjonen. Det er tuneller som er gravd ut under sykehuset, men med tilførsel av strøm etc. fra sykehuset. De er bygget etter Hamas' standard utforming av slike tuneller og er aldri noe som ville blitt bygget i forbindelse med bygging av et sykehus. Det er trange kanaler, og noen utgravde større rom. Poenget er uansett at Hamas benytter sykehus til terror og krigføring, noe som venstresiden har benektet og latterliggjort i årevis. Les - Mads Gilbert og Erik Fosse. 

    • Liker 8
  3. 1 hour ago, MKap said:

    Det ligg på leverandøren/verkstaden å forklara korleis den knuste skjermen kan ha ført til feilen du reklamerer på. Dei kan ikkje avvisa ein reklamasjon basert på andre feil ved produktet utan at det er ein årsakssamanheng mellom dei to.

    De tar seg allerede friheten til å fakturere meg et kontrollgebyr her uten å ha forklart dette. Er det noe relevant lovverk å henvise til her?

    1 hour ago, nomore said:

    Nå vet ikke jeg hvor stor sprekken er i skjermen hos deg, men husk at skjermen og gir strukturell styrke til resten av enheten. Så en knust skjerm kan få følgefeil med for eks løs eller ødelagt kabel, brudd i hovedkort etc samt potensielt fremmedlegemer som har kommet seg inn i iPadens innmat.

    I tillegg så vil en ødelagt/knust skjerm over tid bli verre mtp bevegelse/temperaturendringer.

    Helt fair, men da må de gjerne fortelle meg hvordan de ser at det er årsaken. Spesielt om de skal fakturere meg for kontroll.

  4. Det vet vel ingen av oss før det er undersøkt. Men det som åpenbart taler imot er at skjermen fungerer normalt når jeg setter iPad i MTU (ingen blinking) i tillegg til at glasset har hatt beskyttelsesglass over i de ca 2 årene hvor sprekken har vært der.

    Foreslått bytteenhet koster ca like mye som en ny 9. generasjon.

  5. Hei!

    Har en ipad. Tre år gammel. Glasset har en sprekke ("knust"). Plutselig nå feiler den ved oppstart. Blinker, og vil ikke starte. Prøvd gjenoppretting. Feilmelding 4013. Leverer den så for reklamasjon, men får beskjed om at;
    "Nei Enhet har en feil som gjør at man ikke får lagt inn ett nytt operativsystem. Det kan være maskinvarefeil. Enhet har en knust skjerm som gjør at garanti/reklamasjon ikke er mulig. Prisoverslaget gjelder bytte av enhet fra Apple. Vi ber deg vennligst besvare vår henvendelse innen 14 dager. Mottar vi ikke svar blir vi dessverre nødt til å returnere din enhet ureparert og debitere for undersøkelse, administrasjon og frakt. Takk på forhånd. Med vennlig hilsen (..)"

    Stemmer dette? Kan de avslå reklamasjon pga en annen skade som ikke er relatert til problemet jeg reklamerer på?

    På forhånd takk!

  6. Litt obs på spilling på oled bare i dag er det en på AVForum med innbrenning fra Titanfall 2. Og Netflix logoen.

    Gjentar meg selv gang på gang men kanskje verd litt info for nye oled eiere.

     

    attachicon.gif4E21E243-A9D9-41D4-A0A4-FE87AAA9213D.png

     

    Litt fornuftig bruk null problem men ... better safe than sorry... Ta full skjerm pauser varier innhold.

    Hadde selv bestilt den LG OLEDn, men avbestilte underveis etter å ha lest denne. Har småbarn og orker ikke å gå i 10 år og stresse over om barna har tatt hensyn til dette.

    • Liker 3
  7. Hei

     

    Jeg er på utkikk etter ny TV for stuen. Har kikket litt på denne TVen som virker å være en relativt god tv gitt dagens pris.

    Samsung UE55MU8005

    https://www.elkjop.no/product/tv-og-bilde/tv/UE55MU8005XXC/samsung-55-4k-uhd-smart-tv-ue55mu8005?scid=Pricecomparison2989

     

    Viktig for meg:

    * Størrelse 55"-58"

    * Slank utforming (skal se bra ut på vegg)

    * Rask interface og med støtte for netflix, hbo (og gjerne fillesning fra NAS stasjon. men ikke nødvendig)

    * Relativt godt bilde og lyd

     

    Alle råd og innvendinger er hjertelig velkomne. Kan nevnes at jeg disse dager har tilgang til 20% rabatten som power har via DNB. De har derimot ikke denne TVen tilgjengelig.

     

    Har for øvrig utelukket OLED som følge av faren for innbrenning (har småbarn som jeg ikke orker bekymre meg for hva gjør) og at det ble litt i høyeste laget prismessig. Kommer antakeligvis til å ha denne TVen i 10 år på samme måte som den jeg har nå. Ingen her i huset er lyd & bilde "entusiaster".

     

    EDIT:
    Ser nå at denne kan være et særdeles godt kjøp for en tusenlapp ekstra. Har reservert en nå, men avventer litt feedback herifra før jeg evt. henter innen neste 24 timene  :hmm:  Regner derimot med dette er en annen og dårligere modell?

  8. Hei

     

    Jeg og samboer tenker å ta 4 uker i Øst-Asia til sommeren som kommer.

     

    Vi ønsker å så både storbyer, landlige strøk med fantastisk natur (Vietnam?) og noen enkeltinnslag av strand.

     

    Jeg såg i utgangspunktet for meg 1 uke per destinasjon, med fly mellom hvert sted. Tenkte for eks. Hongkong, Tokyo, Vietnam og Malaysia. Tokyo har jeg ihvertfall meget lyst å se. Vi har nok penger til hotell over hele fjøla om det blir aktuelt.

     

    Jeg er rimelig blank på hva som er å anbefale og ikke og håper derfor å kunne få noen forslag fra andre som er bevandret i Øst-Asia. Eneste erfaring jeg har derifra fra før er Beijing for en del år siden.

     

    Det eneste vi vet er følgende:

    - Thailand utgår, denne kan enkelt tas senere i en ordinær ferie

    - Vietnam har vi hørt er bra

    - Ønsker å se både storbyer og landlige strøk + strand

    - Tokyo er også ønskelig

    - Vi er ikke av party-party sorten, og søker heller andre opplevelser. Dykking kan for eks være aktuelt.

     

    Setter pris på alle tips og anbefalinger :-)

  9. om du vil gå over fra tidligere iphone til 4s, uten å backupe via iTunes, så gjorde jeg det slik:

     

    Mål:

    Ville backupe alle bilder og videoer, og overføre alle kontakter.

    Apps og tekstmeldinger var uviktig for min del.

     

    Metode:

    Bilder backupet jeg ved hjelp av en app jeg fant ved å søke etter ftp photo i app-store. Denne uploadet alle bildene til en ftp server på min egen maskin.

     

    Kontakter hadde jeg backupet via synkronisering mot min gmail konto. Satte opp gmail som exchange.

    http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138740&topic=14252

  10. Seff er den kun til 4S. Det vil jo trigge salget veldig, så det jo taktisk. Skjønner det godt jeg. Verken iPad eller iPad 2 takler Siri, og ikke iPhone4 heller....Not!!!

    Det er ikke utenkelig at de trenger kraften i 4s for at Siri skal funke skikkelig.

    God stemmegjenkjenning krever mye datakraft.

     

    <synsing>

    Jeg er litt nysgjerrig på hvordan SIRI faktisk virker. Det står blant annet at den krever WiFi eller mobil nett, så jeg har lurt om ikke telefonen sender et lydklipp over nettet som blir behandlet av langt kraftigere maskiner hos Apple. Det virker nemlig smått utrolig at de skal ha klart å presse en slik funksjon inn i en iPhone. Og hvorfor ellers skulle egentlig SIRI kreve tilgang til nett? Hvis det er slik jeg tror, så burde vel samtlige iPhones med 3G kunne kjøre SIRI uten problemer?

    </synsing>

     

    Mener å ha lest tidligere at det er slik det fungerer, og det er nettop derfor Siri er, og kommer til å bli overlegent. Fordi den sentrale serveren lærer seg bedre å gjenkjenne tale jo lenger tid som går, og jo mer data den får å boltre seg i.

     

    Jeg tror Siri absolutt kan bli en stor suksess, nettop pga måten det er lagt opp til. Men det er en stor forutsetning, og det er at det fungerer "snappy", og ting ikke tar tid.

     

    At de droppet det på iPhone4/iPad2 har nok mest å gjøre med at de vil ha noen ekstra salgsargmenter i ermet for 4s. Det hadde nok vært helt uproblematisk å implementert Siri på begge disse, gjerne 3s også, selv om opplevelsen kanskje ikke hadde blitt helt 100% når ting ikke går like snappy.

  11. Kjørt iOS5 i et døgn nå. Må si det er betydelig mer behagelig på alle måter. Nye notification systemet gjør at meldinger du mottar enten det er som SMS eller via tredjepartsprogrammer (eks. whatsapp messenger) passer mye mer sømløst inn i systemet.

     

    Ellers er readeren i nettleseren veldig fin å ha, og jeg har en følelse av at nettleseren render litt fortere enn tidligere? (Andres erfaring?)

     

    Endelig kan man også sortere foto i kataloger, og det er utrolig behagelig. I realiteten virker det kanskje mer som et tagging system, siden det virker som bildene kan være i flere mapper samtidig som de alltid vil være i "kamerarull"'en.

     

    Nye lockscreenen er også veldig fin, spesielt med snarvei til kameraet.

     

    Kameraet har også fått en ønsket overhaling. Den har bl.a. en image enhancer som ser ut til å fjerne litt støy og gjøre ting skarpere. Lett tilgang til svært ENKLE redigeringsfunksjoner er også tilgjengelig. Her kunne de muligens piffet det enda mer opp med flere muligheter. Men samtidig er vel det gjerne noe tredjepartsapps kan gjøre.

     

    Enda en lettelse er at man nå forhåpentligvis slipper å koble telefonen til pc'n noe mer, spesielt for slike som meg som bruker Linux, og må benytte samboerens windows pc for å foreta iphone ting :p

     

    Til dere som venter til tirs/onsd; gled dere! :)

  12. Hallo, er det ingen av dere som har tenkt på en karriere som robotreparatør? Now's the time.

    Eventuelt robotdesigner?

     

    Det er om å gjøre å se mulighetene i alle endringer, ikke bare problemene.

    Nettop :)

     

    På samme måte som når man før gikk over til landsbruksmaskiner istedenfor muskelkraft, trengte man også personer til drift, dog færre, men som operatører og reperatører. Den frigjorte arbeidskraften kunne så nyttes til andre områder, for eksempel gjorde overgangen til industrisamfunnet så vi fikk andre næringer som gav goder utover det nødvendige(mat og husly) til befolkningen. Det er effektiviseringen som har skapt den reélle velstandsveksten i samfunnet.

     

    Imens i dag, blir det mere ingeniører, istedenfor manuelt arbeid.

     

    http://www.itk.ntnu.no/hovedside :)

  13. Du er bra tverr om du ikke klarer å se kvalitetsforskjellen på business-serien Thinkpad og forbrukerserie pc-er som Ideapad. Business-serie modeller overgår det meste annet i kvalitet.

     

    Å gå for noe annet ser jeg forøvrig ingen grunn til så sant du ikke skal spille. Hatt min HP i 6 år nå til høsten :)

     

    Fælt så mye kverulering det var her da.

    Lenovo sin ThinkPad-serie overgår de fleste på fysisk kvalitet (T/X/W-serie). Lenovo legger veldig mye i konstruksjonen av skjermlokket, hengslene, chassie og ellers beskyttelse av vitale deler som disk. Det er dette vi betaler for når vi kjøper en skikkelig ThinkPad - da med hovedsakelig de nyeste modellene, T420, T520, X220 og W520.

     

    Sier ikke at IdeaPad og de andre modellene som har Lenovo-navnet på seg er dårlige, men de når ikke opp til ThinkPad på helheten.

     

    Skal være sagt at HP's EliteBook modeller er godt skrudd sammen også.

     

    Når jeg selger maskiner til bedrifter som vil ha god kvalitet går jeg hovedsakelig på HP EliteBook og Lenovo ThinkPad.

     

    Kvaliteten på skjermlokket til Edge-modellen og en fra T-serien er betydelig.

     

    Av ren kuriositet, hva du tenker om probook serien?

×
×
  • Opprett ny...