Gå til innhold

cptjack

Medlemmer
  • Innlegg

    19
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av cptjack

  1. Om du kun skal ned i fettprosent ville jeg prøvd å bytta ut brødskivene med noe litt mer proteinrikt. Spesielt måltid(ene) etter middag ville jeg endret på, da karbohydrater ikke er din venn om du skal ned i fettprosent - spesielt ikke på kvelden da du ikke får brukt energien fra brødskivene til så mye uansett.

     

    Å prøve å spise en boks (eller flere) med tunfisk til kveldsmat istedenfor, og eventuelt havregryn til frokost istedenfor skiver er ingen dum idè. Om du liker mager kesam eller cottage cheese er dette også en fordel å få inn i kosten.

     

    Såe, oppsummering. For å gå ned i vekt _MÅ_ du i kaloriunderskudd. Det vil si at du må spise mindre enn du forbrenner - energi inn vs. energi ut. Så lenge du er i kaloriunderskudd, har det lite å si hva du spiser egentlig, du vil gå ned i vekt. Men for ditt eget beste (metthetsfølelse, energi osv) bør du prøve å ligge høyt på protein, ganske høyt på fett og minst mulig karbohydrater.

     

    Om du vil ha fremgang raskest mulig, vil jeg anbefale deg å gå morgenturer før frokost. Effektiv og fin start på dagen. Det ligger en tråd i dette forumet om hvorfor det er så effektivt å gjøre dette før frokost.

     

    Hvorfor ikke prøve seg frem med litt styrketrening også når du er i gang? Begynn med enkle øvelser som pushups, situps, chins(hangups), dips på sengekanten (omvendt pushup, har jeg hørt det blitt kalt) osv osv. Kun fantasien som setter grenser. Om du blir bitt av basillen kan du jo begynne på treningsstudio etterhvert også ;-)

     

    Uff, ble helt jævlig langt det her. Håper du fikk noe ut av det.

     

    Syns forresten ikke 76kg på 187cm er mye. Kan ikke være mye fett det er snakk om.

  2. Du bør bytte ut flest mulig skivemåltid. Om du er avhengig av å spise skiver tidlig på dag, til frokost og på skolen f.eks. er ikke det så ille. Jeg ville dog prøvd å begynt å spise havregryn til frokost istedenfor. Mye mer næring i, og du blir mye mettere av det. Det smaker godt også. Om du ikke liker vanlig havregryn med vann/melk i kan du prøve å blande det med yoghurt og kaste oppi noen rosiner. Senere på dagen bør du prøve å styre unna karbohydrater pga. det lett blir omdannet til fett når du sover. Til kvelds passer det bra med en boks tunfisk og litt nøtter, f.eks. Mulighetene er utallige.

     

    Det du ikke har spesifisert her er måltid etter trening - ett av de viktigste. Da vil du ha raske karbohydrater for å fylle opp igjen glukoselagerene, samt proteiner. En god kilde til dette kan f.eks. være en halv boks kesam med godt med rosiner i, blandet med fun light saft (smaker yoghurt med en litt annen konsistens). Bare ett forslag.

  3. Du trenger noen håndfaste mål. Hva vil du med treningen? Bli større? Sterkere? Gå ned i vekt?

     

    Kostholdet ditt er ikke av det beste. For mye brød og for lite kjøtt. Men er vel blitt litt sånn i Norge, vi spiser jævlig med brød, selv om det egentlig ikke er så bra. Du får i deg alt for lite proteiner uansett hva du trener, det kan jeg si.

     

    Få i deg mer proteinrik mat (kjøtt, tunfisk, mager kesam, cottage cheese +++).

  4. Sett opp programmet ditt slik at du holder på i f.eks. 6 uker før du tar 1 ukes pause og begynner på 'an igjen på ett nytt (eller det samme, om du ikke har stagnert). De 2 første ukene kan du kjøre 10 reps, for så å gå ned til 8 de 2 neste ukene og avslutte programmet med 5 reps de siste 2 ukene. Progresjon kallest det. Du må hele tiden øke vektene for at du skal bli sterkere og større.

  5. tar du å jogger tidlig om morningene er testosteron nivået så høyt at du vil forbrenne 5 ganger mer enn når du jogger om dagen

    8817323[/snapback]

     

    At testosteron nivået er høyt og at det er derfor du forbrenner mye før frokost er bare tull.

     

    Og det blir også feil å sette ett tall på det, om du forstår. Du forbrenner ikke AKKURAT 5 ganger mer om du trener før frokost enn etter. Saken er den at etter natta er energilagerene i kroppen tomme og venter på at vi skal starte å spise så de kan fylle seg opp igjen. Om du istedenfor går ut og går/jogger en tur før frokost, kan ikke kroppen forbrenne noe av energilageren (ja, fordi de er tomme .. logisk), så de henter energien fra fettlagerene. På denne måten brenner man rett av fettet.

     

    Jeg ville dog ikke kjørt så høy intensitet om morningen, heller bare tatt en morgentur, da det fort kan slite ned en del muskelmasse med f.eks. intervalltrening uten noe inntak av næring først. Vet også det er mange som drikker kaffe før de går på morgentur, pga. koffeinet visstnok skal frigjøre fettsyrer fra kroppens fettlager og gjøre det lettere for kroppen å forbrenne det. Om dette stemmer skal jeg ikke si sikkert, men det er gjort forskninger som viser det.

  6. Har du tilgang på treningsstudio er markløft kongen over alle ryggøvelser. Kombiner med stangroing (evt. hantelroing) og chins eller nedtrekk. Vær forsiktig i starten og fokuser på teknikk spesielt i markløft og stangroing. Pass på å ikke krumme ryggen.

     

    BBDeadlift.gif

    Markløft

     

    BBBentoverRow.gif

    Stangroing

     

    DBBentoverRow.gif

    Hantelroing

     

    ASChinUp.gif

    Chins

     

    CBPulldownFront.gif

    Nedtrekk

     

    Men hvorfor bare trene rygg? Du har ingenting å tape på å trene resten av kroppen også. Det tar ikke lang tid, og du får mye igjen for det. Ville ordnet ett program der du går gjennom alle muskelgruppene 2-3 ganger i uken til å begynne med. Om du gjør det, samtidig som du spiser bra (og NOK) kan jeg garantere av du får resultater.

  7. Siden den routeren jeg har nå (D-Link DI-624) er noe av det mest ustabile jeg har vært borti, hadde det ikke vært dumt med en ny router, men.. dilemma. Hvilken router skal jeg kjøpe? Trenger 4 porter, gjerne trådløst - men ikke absolutt nødvendig, og den skal være stabil.

     

    Når jeg ser på kundeanmeldelser på div. sider er det ofte mye positivt, men så blandt alt det positive er det ofte "ustabilt! styr unna"-poster. Pris bør vertfall ikke være over 700kr.

     

    Takk ;)

  8. Har lasta ned litt visual styles fra deviantart og lignende sider, men jeg har problemer med å applye dem i xp. Altså, alle jeg har snakka med har bare sagt sånn "trykk på .msstyle fila, n00b" - men det funker ikke. Trenger jeg noe program for å få lagt de til? Anbefalinger, etc?

     

    Vet det er mange som vet hvordan jeg skal fikse dette :blush:

  9. Har ikke brent ut dvder på en stund, og diskene begynner å fylle seg opp. Starta å brenne ut tidligere i kveld, men farta vil av en eller annen grunn ikke over 1.7-1.8x. Har tidligere brent opp mot 8x med samme plater. Ingen andre program som krever mye cpu/ram kjører mens jeg brenner. Har prøvd å brent ut med både Alcohol 120% og DVD Decrypter. Har også restarta og sjekka kabler 2 ganger. Til og med kjørt virusscans, men ser ikke ut til å hjelpe.

     

    Noen som har en formening om hva som kan være galt?

     

    EDIT: Glemte å legge ved en feilmelding jeg får når jeg åpner dvd decrypter. Vet ikke om det har noe med feilen å gjøre, men ihvertfall..

     

    Device IoControl(IOCTL_STORAGE_MCN_CONTROL) Failed!

    Device: [1:1:0] _NEC DVD_RW ND-2510A 2.15 (D:) (ATA)

    Unable to disable media change notification.

    Reason: Parameteren er feil

×
×
  • Opprett ny...