Gå til innhold

Rafael

Medlemmer
  • Innlegg

    1 854
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Rafael

  1. Har inntrykket av at dette ikke er noe alle følger med på, noe for spesielt interesserte. Det kan derfor være lurt å ta litt initiativ og se om det står noe om spillet på hjemmesiden. For øyeblikket er den nyeste utgivelsen beta 3, og mer informasjon om den kan leses på følgende side: http://code.google.com/p/corsix-th/wiki/AboutBeta3

     

    Husk å lese kommentarer og slikt også, da de ofte kan inneholde nyttig informasjon.

  2. Hvem gjør ikke det? Det eneste som opprettholder interessen min i dataspill og således er årsaken til at jeg besøker gamer.no, er nostalgien fra gamledager, og oppdagelsen Britannia i Ultima Online spesielt. Hver eneste gang jeg i det hele tatt rører et dataspill, så går jeg lei iløpet av de første ti minuttene, om ikke underveis i installasjonen. (Eneste unntaket er Mass Effect, som jeg kjøpte billig og spilte gjennom rundt nyttår).

  3. En ordentlig undersøkelse har et ordentlig tilfeldig utvalg, og det blir derfor galt å oppfordre *alle* på (et) enkelt(e) nettsted(er) til å delta i en undersøkelse uten å velge dem ut selv; gjør det ikke?

     

    Det ville ha vært hyklersk av meg å delta uten å ha tiltro til at undersøkelsen ble ordentlig gjennomført, ettersom jeg stadig er oppgitt over det som ser ut som manglende kunnskap om statistiske undersøkelser (kanskje kan særlig korte notiser i aviser og ukeblader nevnes). Det kan for all del hende at en del informasjon faller fra eller blir vridd og vendt på når det går fra forskning til formidling, og i så fall kan en ikke klandre granskerne i like stor grad; men det har jeg ikke undersøkt.

     

    Hei, Rafael.

     

    Jeg må bare begynne med å takke for at du deler dine reservasjoner med oss, da alle inspill vil gjøre vårt endeprodukt bedre. Mange andre ville vel ha latt det gå forbi uten å utrykke seg.

     

    Det er klart at det ikke er ideellt å bruke en slik "tilgjengelighetsmodell" med utvalg av testpersoner. Det vil oppstå bias av en slik prosess, og siden vi ikke har noen måte å beskrive sannsynligheten til at en person i populasjonen tar testen i forhold til en annen person, vil vi ikke kunne si noe om den potensielle feilraten på grunn av dette.

     

    Nå er det slik at en hver undersøkelse bare kan si noe om den populasjonen den er gitt til. Det vil si at en undersøkelse som bare blir utgitt på gamer.no bare vil kunne si noe om spillvanene til brukere av gamer.no. Vi har derfor også publisert denne undersøkelsen på noen andre forum, samtidig som iPhone utvikleren Apps AS og Netcom har hjulpet oss nå en annen målgruppe. Vi kan derfor si noe om relasjonen og forskjellene mellom disse to gruppene.

     

    Vi har vært igjennom en lang prosess hvor vi har vurdert forskjellige fremgangsmåter, også forskjellige måter å nå folk på. Metodikk og utvelgelse kunne vært gjort mer optimalt, men det blir en trade-off med tanke på ressurser. Problemet minimeres litt så lenge man er klar over og tar høyde for begrensningene i resultatet.

     

    Håper dette har beroliget reservasjonene dine om undersøkelsen litt iallefall.

     

    Hei,

     

    Valg av fremgangsmåte og metode for å løse problemstillingen deres tar jeg ingen stilling til, men jeg forstår godt hvordan ressursbegrensninger kan føre til omveier mot målet. Det som er viktig for meg, er at dere er bevisste på og tar forbehold om manglene og begrensningene (om de eksisterer) i fremgangsmåten dere benytter, noe dere også ser ut til å gjøre. Således beroliget svaret ditt reservasjonene mine om undersøkelsen.

  4. En ordentlig undersøkelse har et ordentlig tilfeldig utvalg, og det blir derfor galt å oppfordre *alle* på (et) enkelt(e) nettsted(er) til å delta i en undersøkelse uten å velge dem ut selv; gjør det ikke?

     

    Det ville ha vært hyklersk av meg å delta uten å ha tiltro til at undersøkelsen ble ordentlig gjennomført, ettersom jeg stadig er oppgitt over det som ser ut som manglende kunnskap om statistiske undersøkelser (kanskje kan særlig korte notiser i aviser og ukeblader nevnes). Det kan for all del hende at en del informasjon faller fra eller blir vridd og vendt på når det går fra forskning til formidling, og i så fall kan en ikke klandre granskerne i like stor grad; men det har jeg ikke undersøkt.

  5. Det kan jo nevnes at A Tale in the Desert er et ikke-voldelig MMO der det handler om å bygge opp et samfunn (i hvert fall så vidt jeg har forstått ut ifra andres forklaring). Dessuten kan jeg av egen erfaring nevne at det å spille ikke-voldelige roller i Ultima Online var ganske gøy i sin tid. Der kunne en være smed, snekker eller lignende yrker, og selv om noe av arbeidet (innhøsting av ressurser) kanskje kunne virke kjedelig i lengden, så var det helt klart engasjerende når en kunne stå, snakke og handle med andre på torget i ulike byer. Sånn sett er jeg litt uenig i noe av det som ble sagt i podcasten.

  6. Testet dette i Windows med innholdet fra demoen til spillet, og det fungerte ganske bra. Det var en del funksjoner som manglet, men man kunne i det minste starte spillet og spille en del helt fint.

     

    For øvrig er også Linux nevnt i pakken med kildekoden, og jeg kan se om jeg får kompilert og kjørt det senere.

  7. Så vidt jeg er kjent kan man installere Windows XP og Windows Vista på datamaskiner med Intel-arkitektur fra Apple v.h.a. Boot Camp. Da kjører en operativsystemet nativt på maskinen, og ikke gjennom en virtuell maskin. Selv har jeg ikke prøvd det på en stund, men vil tro at alle nødvendige drivere er tilgjengelige og således at en kan kjøre alle spill og programmer en måtte ønske.

  8. Oppsummert: Full pvp, full loot, no levels, sandbox. Veldig inspirert av Ultima Online :)

     

    Hahaha, da jeg leste sammendraget tenkte jeg på at det kanskje hadde vært morsomt å prøve Ultima Online igjen, og når du så sammenlignet Mortal Online med Ultima Online skiftet jeg plutselig fokus. Godt gjort. ;-)

  9. ****sigle-sigle, hidden and dangerous er jo bare så fett, hvorfor lager de ikke mer av de spillene. Synes det har vært et av de kuleste spillene jeg noen gang har prøvd, med tanke på gameplay og sånn. Det var alltid skikkelig morsomt og måtte planlegge hvilket utstyr du skulle ha med deg, hvem som skulle bære det også videre..

    hidden and dangerous 2 kommer vel i slutten av sommeren.

    Nei, det kom ut for fem år siden. Les mer på Wikipedia. :)

  10. Ifølge Charlie Miller, en av forfatterne til boka "The Mac Hacker's Handbook", sier at Mac OS X kommer til å bli mer utsatt enn Windows når de kriminelle retter mer fokus på systemet. Grunnen til dette, ifølge Miller, er at Mac OS X består av mye mere kode enn Windows, og dermed har dette systemet potensielt flere sårbarheter og muligheter for crackere.

     

    Det er ikke nødvendigvis en sammenheng mellom antall (vellykkede) angrep og sikkerhet, som Vice påpeker; og som en innvending til sitatet ovenfor tror jeg heller ikke det er tilfellet for mengde kode og sikkerhet.

     

    Et eksempel, selv om det kanskje ikke er veldig godt, er at objekt-orientert programmering gjerne har mer kode, men at det også regnes for å være mer sikkert og robust enn å implementere alt i enkelte variable og funksjoner.

  11. Hei!

     

    Jeg har nettopp oppdatert datamaskinen min med nytt hovedkort, prosessor, minne og skjermkort, og delene er som følgende:

     

    Hovedkort: Asus M2N-E SLI

    Prosessor: AMD Athlon 64 X2 3800+

    Minne: TwinMOS 1GB KIT DDR2 PC6400

    Skjermkort: Gainward GeForce 8600GT

     

    Nevnverdige deler som ikke ble byttet ut:

     

    Strømforsnyning: Enermax 350W (med 20p til 24p overgang for hovedkortet)

     

    Når jeg slår datamaskinen på, så ser den ut til å starte slik den skal. Vifter starter, hardisker knurrer o.l. (Det eneste merkverdige er at noen P-ATA-drev ser ut til å lage underlige lyder, men er for øyeblikket av mindre interesse).

     

    Til tross for den tilsynelatende vellykkede oppstarten så er skjermen svart og mus og tastatur ser ikke ut til å bli aktivert. Altså, ingen lys på mus og tastatur lyser, selv om en forsøker å slå av og på numlock/capslock/scroll-lock. (Det er verdt å nevne at jeg har fått bilde én gang, men alt så ut til å stoppe under POST).

     

    Selv har jeg undret over om hvorvidt strømforsyningen kunne være for svak, men ville i så fall være underlig at jeg ikke hadde fått fungerende mus og tastatur, selv når nærmest alle drevene er frakoblet. Samtidig har strømforsyningen maktet å opprettholde et P4 Prescott-oppsett der bl.a. skjermkortet trengte egen strømtilkobling, noe jeg tror brukte mer strøm.

     

    Jeg er også usikker på om jeg kanskje kan ha feilmontert prosessoren, da jeg kun observerte pin-sammensetningen på prosessoren og koblingen på hovedkortet. (Fulgte altså ikke metoden med gylne trekanter, slik det er beskrevet i manualen).

     

    Jeg setter pris på forslag til feilsøking eller løsninger.

     

    - rafael

  12. Hei!

     

    Jeg har en datamaskin med følgende spesifikasjoner:

     

    Lian Li PC70 (tror jeg) Fulltårnskabinett (m/ fire vifter og viftekontroll foran)

    Stødig 400W (tror jeg) PSU

    Asus P4C800 Deluxe

    Pentium 4 "Prescott" 3 GHz 800FSB (m/ MIST-kjøler)

    1 GB DDR PC3200 (2 x 512MB i dual channel)

    Gainward GeForce FX 5900XT GS (uoverklokket m/ Zalmankjøler)

    Slot-In DVD-leser

    Plextor 40/12/40A CD-brenner

    Diskettstasjon

     

    Den er nok ikke helt ren for støv, men heller ikke spesielt skitten. Forsøker å fjerne så ofte jeg åpner maskinen, som skjer fra tid til annen.

     

    Det er ingen kjente defekter, men kan nevnes at det av og til kommer litt ulyd fra viftene foran. Den er ellers nokså stillegående. Viftelydene er av lav sus, som for min del ikke merkes noe særlig. Jeg er for øvrig selv opptatt av å ha en stillegående maskin, dersom det sier noe om hva 'forholdsvis stillegående' vil si.

     

    Håper noen kan gi et prisanslag på hvor mye jeg kan håpe på å selge denne maskinen for. Bud er også velkomne per pm.

     

    - rafael

  13. Dersom du har lest litt, har du kanskje funnet ut at Python brukes til mye forskjellig. Selv har jeg drevet litt med Python, men for det meste med systematiske filbehandlingsoppgaver på datamaskinen som f.eks. gi filer i en mappe selvbestemt navn med nummer, eller ut ifra ID3-taggene til mp3filene jeg ønsker å gi et nytt navn.

     

    Noen andre kan kanskje fortelle litt om deres bruksområde?

     

    - rafael

×
×
  • Opprett ny...