Gå til innhold

vingtor

Medlemmer
  • Innlegg

    62
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av vingtor

  1. Vil også opplyse om at det er mulig å få tak i batteri til ipod på ebay.co.uk og siden dei fleste er billigere er det mulig å slippe unna tollen.

    Søk på "ipod battery 3G"

     

    Har ikkje kjøpt batteri der enda, men har kjøpt eit par andre ting på ebay uten problem.

  2. Kan være greit å finne ut kva maskina skal brukes til????

     

    Er det berre surfing og litt sånne ting er jo 1024x768 bra nok oppløysing (ergo kan få 12" skjerm og under 2 kg).

     

    Skal du kjøre bildebehandling, videoredigering eller vil ha litt god plass på skjermen må du nok over 2kg og ein 15" skjerm med 1400x1050 eller wxga muligens.

     

    For 2 år siden kjøpte eg ein bærbar og leite lenge før eg fant ein passande med 1400x1050 oppløysing, det skulle eg ha. Har ikkje angra ein dag siden...

     

    Ellers må eg sei at mac funker utmerka, har ikkje brukt det så mykje sjølv, men går greit å sette seg inn i.

     

    Kan jo sjekke ut Elitegroup hos multicom.no (kamerat av meg er veldig nøgd med sin) eller hos netshop.no, har bygg sjølv mulighet der.

  3. Hei

     

    Sleit med samme greia sjølv, fekk ikkje PCsync til å virke..

     

    Så innstallerte eg internet-driver (modem-driverne) som ligger i EasyStudio 2.0 pakka, (husker ikkje heilt navnet i farta, men var viss du ville ha internet) dermed funka alt som smurt, telefonen spratt rett opp i PCsync

     

    :D

  4. Skjønner at mange der ute kunne tenkt seg både 10 og 100 mbit linjer og det er vanvittig mykje jamring om dette.

     

    Faktum er vel at Sverige meir eller mindre er verdens beste land når det gjeldt breiband og Noreg ligger vel generellt godt til på verdensbasis.

     

    Eg studere for tida i Australia og det er skikkeleg baklengs i forhold til Norge, raskaste linja er 1500/256 kbit... tenkt litt på det, og det er begrensning på nedlastinga!

  5. Trur eg ville gått for ein bærbar fra ASUS, sjekk www.ad.no for maskiner. Til 15.000 får du ikkje med DVD brenner dog (M6 klassen)

     

    Har ein kamerat som har ein asus maskin, må sei eg er ganske imponert, virker som ein skikkeleg solid maskin! Den neste bærbare min vert ein ASUS, det er eg ganske sikker på. Har innebygd kortleser og leveres med bæreveske og optisk mus.

     

    Eit lite tips ellers er å gå for ein SXGA skjerm (større enn 1024x768 oppløysing) har eit par kamerater som er litt lei det.

  6. Også mpeg-2 filer må følge visse bestemte normer, som oppløysing og bitrate. mpeg-2 brukes av både SVCD og DVD. Men det høres ut som kanskje du har laga ein DVD fil, sida den såpass stor. Standard DVD oppløysing er 720x576.

     

    Du kan sjekke ut www.doom9.net , mange bra guider der og.

     

    Trur neppe du klarer å overbrenne i SVCD mode, er i grunn litt tungvint og viss du kan brenne den ut til DVD, som funker mykje betre enn SVCD på DVD spelere.

  7. Når det gjeldt det med oppdateringsfrekvensen og flimmer så har det med øyet å gjere. Så vidt eg forstod på ein optikker så har øyet også ein oppdateringsfrekvens og den er høgare enn 50Hz, husker ikkje kva den var, men meiner å huske at den var mindre enn 100Hz. Så dermed vil eit bilde på 100Hz gi ein betre opplevelse, null flimmer.

  8. Hei

     

    Digger iPoden min og angrer ikkje på det kjøpet i heile tatt.

     

    For min del er størrelsen og vekt viktig og at den er lett å bruka. I tillegg har den fjernkontroll, noko som eg setter stor pris på, veldig greit for volum og skifte sang.

     

    Det eg anbefaler er at du prøver dei forskjellige spelarane, alle har forskjellig smak...

  9. Eg har sjølv ein ipod, 3. generasjon. Har brukt den både med usb og firewire på andre maskiner uten å måtte innstallere ei einaste driverfil, spratt om som ein ekstern harddisk uten problem.

     

    Ellers veldig førnøyd.

  10. Hadde ein WD med dei samme symptoma for eit par år sidan.

    Eg kjørte alle testane som WD hadde, men dei rapporterte ikkje noko feil så eg gjekk der eg hadde kjøpt disken og spurte.

     

    Dei fekk inn disken og sendte den til test.. det viste seg at den var i ferd med å ryke og eg fekk ein ny disk...

  11. Hei du!

     

    Eg sitter i australia no og tok med meg eit dv kamera sjølv i fra Noreg. Ingen problem det, dei bruker PAL her og. NTSC er brukt i Japan og USA.

     

    Straum er ingen problem, det er det same som i Noreg med spenning og frekvens.. einaste du treng er å kjøpe eit adapter eller ny straumkabel.

    Det er i usa dei bruke ei anna spenning og frekvens, men det er stort ikkje noko problem med nye ladere til mobiler, bærbare pc'er, kamera.....

  12. Er veldig nøgd med min iPod 20GB versjon, iTunes fungerer veldig bra med den også. Synes i grunn at det er bra at den ikkje vert navigert rundt som med explorer i windows. Viss du ikkje har prøvd iTunes, så gjer det først, viss du liker programmet så liker du nok iPoden og.

     

    Funker som HD uten noko drivere og, har testa på fleire pc'er.

     

    Har i grunn ikkje noko å utsette på lyden, den vert først og fremst brukt som ein bærbar speler med hodetelefoner og ikkje som ein del av hi-fi anlegget.

  13. Burde vere muleg å bruke USB, har aldri testa.

     

    Det fine med firewire er at det funker i grunn akkurat som ein nettverks kabel. Viss du kjører win xp bør det ikkje vere noko problem i det heile, enten du bruker firewire eller tp kabel.

     

    Berre plugge til i begge endane og vente litt mens win xp automatisk setter opp ip adresse. Du kan gjere det manuelt og, men det burde ein ikkje trenge. Har testa det sjølv og det gjekk smertefritt.

     

    Berre pass på å legg til fildeling og del dei filene du ynskjer å kopiere.

  14. Centrino er ikkje ein prosessor, men namnet på eit system det du har eit brikkesett fra intel, pentium-m prosessor og eit trådlaust nettverkskort frå intel eller godkjent fra intel... og dyrare enn med eit tilsvarande kort frå ein anna produsent.

     

    Det viktigaste med tanke på straumsparing er brikkesettet og prosessoren.

  15. Ville vertfall anbefale deg å få minst ein SXGA skjerm, 1400x1050, 15 tommer.

     

    Bruker det sjølv, og mykje betre enn XGA skjerm (1024x768), ellers er det jo veldig mange som tilbyr widescreen skjermer.. kan vere verdt å ta ein kikk på, altså fysisk sjå på ein pc med det.

     

    Ville nok godt for ein pentium-m prosessor, sjølv om den har lågare klokkehastighet, yter den mykje betre enn ein tilsvarande pentium 4, i tillegg er batteri levetida veldig god.

     

    Skulle ynskje pc produsentane var like kjappe med å putte inn teknologi som mac...

  16. Heisann

     

    Bestillte nettopp ipod sjølv og gjekk for 20gb versjonen etter kort betenkningstid. Greit med det ekstra utstyret som følger med.

     

    Fjernkontrol må eg berre ha, har hatt minidisk eit par og fjernkontrol er veldig kjekt viss du bruker bæreveske eller har den i lomma ein plass.

    Så 300kr forskjell for 10gb meir er ikkje så veldig mykje å lure på.

     

    venter i spenning...

  17. Hei

     

    Ein gang så låg det ein guide på videokamera.no om korleis du kunne legge inn lyssabel på ein film du hadde tatt med hjelp av photoshop og premiere om eg ikkje husker feil.

    Er det nokon som veit om den finnes fortsatt?

     

    Det eg egentleg er ute etter er å kunne fange ein liten videosnutt til bilder uten å måtte ta kvar enkelt frame og ha muligheten til å velge ein del alt når eg lagrer bileta. (meiner det stod litt om det i den guiden)

     

    Har brukt blaze mediaconvert, men kunne tenkt meg litt meir kontroll en det programmet gir.

     

    Takk

×
×
  • Opprett ny...