Gå til innhold

Brutal_Bob

Medlemmer
  • Innlegg

    133
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Brutal_Bob

  1. Hele argumentasjonen her forutsetter at avgiften som legges på dyre biler er ment å styre bilkjøpers valg av bil, men dette er en ren fiskal avgift som har til hensikt å skaffe inntekter til staten. Fravær av avgiften er ment å være et insentiv for å få folk til å bytte ut fossilbilen med en elbil. De bilene man har hatt anledning til å bytte ut nå er bil nummer to i husholdninger som har råd til to biler. Bilene i prisklassen 600000+ er de som kan erstatte bilen for de som ikke har råd til to biler. Således burde disse være de siste bilene som avgiftsbelegges.

    • Liker 1
    • Innsiktsfullt 2
  2.  

    For en mikroskopisk bil, og da tenker jeg ikke på ekstern størrelse. Innvendig ser det ut til å være litt mindre enn en i3. Ser ut som Mazda ikke har noe lyst til å lage elbiler som kan konkurrere med deres egne fossiler. Har den i det minste AWD? Eller kaller de det en SUV pga litt mer bakkeklaring og plastskjermer?

     

    Nå er vel bilen så og si ganske identisk med deres fossilbil?

    De kom jo nettopp med nye cx-30 som har akkurat samme målene.

     

    I3 har et bagasjerom på 260l

    Cx-30 på 430l.

     

    Så den er nok nærmere en Nissan leaf innvendig.

    Mistenker at batteripakken stjeler en del av bagasjerommet. Ser også at "girtunnellen" tar benplassen til midterste baksetet da bilen er bygget på en "fossil" plattform. Det er nok også en god grunn til at de har gått for i3-stil bakdører selv om fossilvarianten har normale dører. i3 er også høyere, noe som gir bedre plass når man legger ned baksetene. Tviler på at de har laget noe frunk heller, men det sies det ingenting om i artikkelen. Denne lukter "Compliance car" lang vei. Fossilvarianten er garantert bedre på alt utenom støy og akselerasjon.

  3. "Han peker videre på at Leaf kjørte med 17-tommersfelger, noe som kan ha bidratt til høyere forbruk sammenlignet med VW e-Golf og Hyundai Ioniq som sto på 16-tommere."

     

    Ror han litt der? BMW i3 har 19 tommers felger på vinterdekk og 20 tommere på sommerdekk. Er nok ikke til å komme unna at Hyundai har laget en svært god bil med Ioniq. Spent på hva de får til med Kona.

    • Liker 6
  4. Hele piratproblemet kunne vært løst så jævlig enkelt. Gi folk tilgang til alt samtidig over hele planeten gjennom tjenester som netflix og hbo. Jeg betaler gjerne for innhold, men det er så inni helvete håpløst at man må vente et par på sesonger eller filmer bare fordi man ikke bor i opphavslandet. Og de som uansett ikke er villig til å betale, ville ikke betalt uansett.

    • Liker 3
  5. Hvis man slår av analyse/diagnostikk hindrer man både apple og andre utviklere i å få tilgang til krasjdata. Krasjdata er ikke på noen måte sensitiv, og er særdeles nyttig for å luke ut bugs fra appen. Så om du plages med krasj på mobilen din, kan det være en ide å slå på disse, slik at utviklere blir oppmerksom på hvor krasj oppstår i deres app, så fikser de det asap.

  6. Ser det er en del som ikke er helt fornøyd med at et epleprodukt har fått toppscore. Spesielt pga prisen. Det kan man jo til en viss grad forstå, men hvis det er slik at man her får det man betaler for, så er det jo helt greit å gi toppkarakter. Det er jo en vurdering av produktet, ikke en "Beste kjøp"-test. Om man tester verdens beste bil, om det nå er Bugatti eller Koeningsegg, så er jo klart prisen helt på viddene høy, men har du råd til den, så får du jo ikke tak i noe bedre. Og slik ser det ut til at det nå er med iPhone X. Ja den er helt alene om å være så dyr, men har du råd til den, får du ikke tak i noe bedre :)

     

    Det kan også nevnes at selv om testen skal være så objektiv som mulig, så vil jo testerens subjektive mening også være en del av konklusjonen.

    • Liker 1
  7. Fritak i bomringer burde kuttes med en gang. Bomringene settes opp for å dekke reelle kostnader knyttet til bygging av vei og infrastruktur nødvendig for transport av folk, varer og tjenester som politi, brannvesen og ambulanser. Vi er alle avhengig av disse, og de burde betales av felleskapet på samme måte som de nevnte tjenester. Sånn sett er bompengesystemer helt feil, men så lenge de eksisterer burde alle som bruker veiene betale likt. Men fritak for mva og engangsavgift bør fortsette, og kanskje utvides til Plug-in-hybrider med en minimumsrekkevidde på batteri. Selv kunne jeg dekt all dagligdags kjøring med 50 km rekkevidde. Sånn sett ville en plug-in for min del redusert min forurensning med nesten 100%. En eller 2 ganger i året kjører jeg noen langturer, og da ville bensinmotoren være veldig kjekk. Men kanskje en hybrid med hydrogen kunne fungert like greit. Jeg er neppe alene om å ha et slikt kjøremønster.

  8. Nästan 4 gånger ytterligare? Alltså 3? 25% mindre än 4 det. Efter max fem timmar måste man ladda, som jag förstår det kan man inte använda de medans de laddar. Vad gör du då om du sitter på ett distansflyg, buss eller tåg? Extra par kanske medans de andra laddar upp? Till 1790 spänn är det ju billigt.

     

    Svaret er vel at man bruker hodetelefoner med aktiv støydemping på flyreiser, type Bose QC35...

  9. Trist å se MagSafe forsvinne, men en overgang til USB-C er jo ikke negativt i så måte. Det at Thunderbolt forsvinner er jo dog litt merkelig, spesielt på Pro-modellene. Man kan vel kjøre Thunderbolt over USB-C? At den ikke har USB-A kontakter er jo forsåvidt greit nok, men da burde det nesten følge med en dock eller lignende i esken.

     

    MagSafe blir et stort savn. En av de beste og mest velfungerende ideene de har hatt. Vet de vil spare plass ved å bruke usb-c til lading også, men MagSafe er så bra at jeg synes det er verdt å beholde den. Den har reddet mac-en min utallige ganger.

    • Liker 1
  10. Dagens løsning er rett og slett for knotete. Jeg har prøvd å betale med mobil på rema 1000, men sånn det er nå tar det mere tid enn å sette inn kortet og skrrive PIN. En velger raskeste måte for å komme fortest mulig forbi kassa og unngå å lage kø.

     

    Og i tillegg må man si fra på forhånd for at de skal aktivere denne muligheten. Kassebetjeningen antar nærmest alltid at man skal betale med kort, så da tar det enda lenger tid igjen.

    • Liker 2
  11. Jeg har satt meg skikkelig inn i TV-markedet for tida, ettersom jeg måtte ha en ny en. Kommer derfor med en evaluering av dette.  :)

     

    Noteringer: LG reklamerer med 100 Hz, men det er ikke native. Modellen LG 43LH570 har IKKE denne spesifikasjonen. Likevel er det stor forskjell mellom ulike paneler med 50 Hz, og mange som har en eldre TV i dag har 50 Hz, uten at de klager over det. Men ta en tur til butikken og få ansatt til å sette på en demo som viser svakheten til 50 Hz.

     

    Samsung J6275 er etter min mening derimot et ekstremt godt full HD kjøp. Den HAR ekte 100 Hz, og i tillegg et godt sortnivå, og fine farger etter kalibrering. At det er full HD i stedet for 4K og HDR, er faktisk ikke så viktig om TVen skal brukes til TV-signaler mest. De fleste sliter med å se forskjell. Derfor opplever mange som kjøper denne på tilbud, at de blir ekstremt positivt overrasket over kvaliteten i forhold til pris. Samsung bruker et VA-panel. Jeg foretrekker dette da det gir bedre sortnivå, som er kanskje det punktet utenom 100Hz jeg synes er viktigst i en TV. Ulempen er at du ikke har like gode innsynsvinkler som IPS, brukt av mange andre produsenter, og TVen bør derfor brukes av de som har mulighet til å sitte rett foran den.

     

    Samsung K5515 er en dårligere modell enn nevnte J6275. I år har Samsung gått bort fra 100Hz på 6-serien (K6xxx), og reservert det for 7-serien og oppover. 5-serien mangler en del for å være en fullverdig god TV.

     

    Panasonic CX760E er slettes ikke et dumt kjøpt til under 10 000 kroner. Den har VA-panel, og dermed bra sortnivå. Imidlertid er det verdt å spørre seg om en vil ha en TV fra 2015 uten HDR-muligheter i denne prisklassen, når en kan betale et par høvdinger mer for et stort hopp opp til f. eks. Samsung KS7000.

     

    For la oss snakke om Samsung KS7000. Denne TVen kjøpte jeg nettopp etter ihuga research på TVer. 100 Hz, VA-panel, Premium HDR, 4K. Om du først skal ta deg råd til en ordentlig bra TV, ta en kikk på denne. En modell som startet på 18 000 kr, ligger nå i priskrig og er helt nede på 11 900 kr. I utenlandske medier står det at det kanskje er Samsungs beste lansering noensinne til 16 500 kroner... Smart-funksjonaliteten er fantastisk, på høyde med LGs WebOS 3.0, og nærmeste alternativ bildemessig er LG UH850V (17 000 kr). Anbefales!

     

    LG 65UF675V. Støttes som billig 65-tommer i artikkelen. Jeg er enig. Den gir bra ytelse for pengene. Den er ikke i nærheten Samsung KS7000 på bildekvalitet, men 65-tommer er formatet der det virkelig føles som et kinolerret, og 4K blir en no-brainer i stedet for en stor pluss. Forstår avgjørelsen til de som prioriterer størrelse over bilde, selv om en da kanskje burde vurdert projektor med lerret?

     

    Jeg skjønner videre ikke hvorfor en entusiast-TV være 65-tommer. Dette hoppet fra 55-tommer koster deg 20 000 kroner alene. Jeg mener at en 55-tommer gir mer mening her, og at kun de som har mer penger enn de vet hva de kan gjøre med, burde i det hele tatt vurdere 65-tommere toppmodeller. Min anbefaling her er todelt. For budsjett-entusiasten har du LG 55EG920V (22 490,-). Det er en OLED-TV med 4K og 100Hz, som er viktigste parametre. Det er en 2015-modell, så har ikke full HDR støtte, men vil likevel anbefales over f. eks. KS9005 serien til Samsung eller UH950V til LG, da OLED kontra LCD rett og slett er en overlegen teknologi. Det andre valget, super-entusiasten, er LG OLED55B6V (35 000,-). Dette er årets OLED-modell. Den har Premium HDR, og i tillegg Dolby Vision. Det finnes serier over denne, men denne modellen er som Samsung med sin KS7000 - helt rå verdi for pengene - med marginale forbedringer om en sparker oppover i pris.

     

    Oppsumert:

     

     

    Xcode-Icon_zpsklowjj0g.jpg

    Agentspoons anbefalinger

     

    Full HD (budsjett)

    no_UE55J6275SUXXE_001_Front_black_zpsxx0

    Samsung J6275 (55" - 5995,-)

     

    4K (mellomklasse)

     

    original.500x317t_zpskvasjvqj.jpg

     

    Samsung KS7005 (55" - 11 900,-)

     

    4K (entusiast)

    phpzvfhhh_zpslpye1wld.jpg

    LG OLEDB6V (55" - 35 000,-)

     

     

    4K (entusiast - budsjett)

    2a3179bf-575a-4863-aa59-79bca4472de2_zps

    LG G920V (55" - 22 490,-)

    Flott innlegg, burde nesten erstatte artikkelen. Har siklet litt etter den "Billige" OLED-tv-n fra LG, men aldri klart å spore opp hvilket år den er fra. Takker :)

  12.  

    3. Apple har alltid vært slik og det ser jeg ikke endringer på og alle har visst om dette lenge så ser ikke noen grunn til at dette skal gi enda et - i poeng summen.

    At de alltid har vært slik tilsier ikke at det ikke er et minus, tvert imot kan man heller si. Så jo, etter min mening er det et minus

    Vel, for oss som har masse tilleggsutstyr fra før er det ekstremt kjekt at de fortsetter med samme plugg i enda noen år. Spesielt siden den nye standarden som ville være mest naturlig å bytte til ikke gir noen spesiell fordel nå. Så for min del er dette kun en pluss.

  13. Ser ikke poenget med å kjøpe en lekker og delikat mobil dersom man må pakke den inn i så mye gummi og plastikk at den blir 3 ganger så tykk, veier det dobbelte og hele det elegante designet blir skjult. Da kan man jo like gjerne kjøpe en mobil som er designet for krigen. Har hatt smartmobiler siden Sony slapp sin første android, og har aldri knust skjermen. I all hovedsak skyldes det at jeg behandler dem som det de er: relativt skjøre og dyre eiendeler.

    • Liker 1
  14. Hadde vært knall med en liste over store skjermer med HDMI-innganger som kunne fungere som TV, uten å faktisk være en TV. Det begynner å bli såpass bra tilbud på underholdning via nett, at mange gjerne vil ha en stor underholdningsskjerm uten TV-funksjonaliteten (Dermed ingen TV-lisens). Man kan jo få TV-n fiksa, men det burde jo være billigere å lage disse skjermene uten all smartfunksjonaliteten. Kun som en ren skjerm for å vise innhold fra eksterne kilder.

  15. Er en del altfor unge mennesker her som enda ikke har opplevd den dagen man innser at kroppen ikke fungerer like godt som den en gang gjorde... Om jeg kunne levd evig ung, ville jeg glatt gjort det. Dessuten har man jo fri vilje, ingen som tvinger noen til å leve lenger enn de har lyst til. Men er det ikke flott at noen kan få muligheten til å leve lenger om de ønsker det?

    • Liker 1
×
×
  • Opprett ny...