Gå til innhold

Thyrfing

Medlemmer
  • Innlegg

    799
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av Thyrfing

  1. NULL skrev (14 minutter siden):

    Det kan også være at du her har et noe utfordrende wifi-miljø, med tanke på at det er mange nett i området. Her kan man i riktignok utgangspunktet si at rent støymessig, vil det trolig være bedre på natten enn på dagtid.

    En typisk repeater vil normalt sett ikke her være noe bedre enn de fleste mesh-aksesspunktene. Det som kan være en fordel her, blir evt. noe som settes utendørs og er mer retningsbestemt mot området der bilen står. Men så kommer det også an på hvor godt wifi-løsningen i bilen er - både når det gjelder mottak og sending. Nå er det riktignok ikke mye data som skal gå fra bilen til nettet.

    Du har nok rett, jeg fikk ikke kontakt med wifi i samme område med bilen som jeg gjorde med min iPhone 13 Pro Max.

    Nå skal det sies at Model 3 har vel ikke den beste wifi-løsningen i forhold til hva folk kommenterer på nett.

    Hva slags løsning ville du gått for? Jeg har mulighet for å sette noe utendørs, men har kun tilgang på strøm, ikke kablet nett.

    Kan også sies at trådløs har behov for en oppgradering så jeg kunne fått fjernet en gammel første generasjon Airport Extreme.

     

     

  2. sedsberg skrev (36 minutter siden):

    En repeater burde i såfall fungere fint. Er vel ikke rare hastigheten du trenger.

    Er nok ikke det. Forsøkte akkurat å sette den ene Linsys Velop noden jeg har helt inntil vinduet ved inngangsdøren. Får signal ut på plassen, men ikke rundt hjørne. Har veldig svak kontakt 6 meter foran bilen. 
     

    Så løsningen er nok da en repeterer, eller om jeg skal investere i nytt mesh system?

  3. NortonM skrev (2 timer siden):

    Har du en billig telefon med WiFi deling som du kan legge i bilen? Tvilling sim med data koster 29kr/mnd.

     

    Jeg har mesh nettverk(iiglo), den ene noden(rødt) er plassert i vinduskarmen. 

    Garasjen er ca 13-15m unna. Har ip kamera i garasjen. Svakt signal og mister kontakt en del, men det fungerer.

    Har 2 WiFi repeatere, funker dårlig. En står utvendig i stikkontakten på terrassen og den andre i Garasjen.

     

    Har prøvd meg på dette, men det blir bare knot føler jeg, og ønsker ikke å sitte i bilen for å følge med på OTA nedlastning :)

  4. Hei,

    Jeg har en PFsense SG-3100 med en Linksys Velop som gir kablet og trådløs til leiligheten min som fungerer bra for meg.
    Har nå gått til investering av en bil som trenger WIFI for å laste ned oppdateringer som jeg ønsker skal skje om natten eller når den selv ønsker.

    Hva kan jeg gjøre for at WIFI signalet kan nå ut på parkeringen som er nesten rett utenfor døren? Se vedlagt vedlegg for kart over leilighet i blått og parkering i rødt. Det er ikke snakk om veldig stor avstand kan tenke meg rundt 20-30 meter fra leilighet.

    Parkering.JPG.faaf1561e279b994c6a3fdd4f2040af0.JPG

    • Liker 1
  5. Hei!

     

    Jeg har en QNAP Nas TS-219P 2-Bay med 2 stk 1 TB disker i raid 1, som jeg kjøpte i Januar 2010, denne har nå kjørt hver dag siden jeg hentet den. Kun tatt reboot et par ganger i året, samt blitt restartet når jeg har installert en hel del nye firmwares.

     

    Har ikke hatt et eneste problem, alt har fungert smertefritt og den fungerer rett og slett perfekt!

     

    Kan værtfall anbefale QNAP på det sterkeste.

  6. Hei

     

    jeg har en Alienware x51 pc. Liker ubuntu og har prøvd flere ganger å installere ubuntu på denne. det fungerer bra, men jeg får dessverre ikke HDMI til å fungerer med ubuntu, noe som gjør at jeg ikke får sett filmer via tven min. Jeg prøvde siste gang med versjon 13.04. men lyktes ikke med dette.

     

    Er det noen her som vet om dette er umulig? Det sitter et Nvidia GTX 555 skjermkort med HDMI i pcen.

  7. Slo på nasen(etter rydding i dag), og fikk nå warning om at det var Bad blocks på drive 2 / disk 2.

     

    Spørsmålet er, Hva er bad blocks, er dette bra? bør jeg få ny av komplett? ser også at i produktanmeldelsene på komplett.no så går det igjen med diversje av samme problem etter det jeg forstår.(dette kom etter at jeg hadde kjøpt min, for da jeg kjøpte den fikk den bare skryt.)

     

    Bør jeg sende mail til komplett å prøve å få en ny harddisk? det kjipe nå er at jeg har 2 stk helt like og det er kun den ene av de som har gitt tegn på dette.

    Skjermbilde%202011-05-15%20kl.%2015.58.39.png

    Link til harddisken på komplett.no

     

    Hva skal jeg gjøre?

  8. Neineinei, du har BLITT Pentaxianer nå, ikke noe "med tiden" :thumbup:

    Grattis!

     

    Eller Pentaxero som dei kallar seg i Spania. Det er litt meir schwung over det, synest eg. :cool:

     

    Gratulerar, philipps! :)

     

    Takk for det:) gleder meg som et barn til i morgen!

     

    Hei!

     

    Jeg skal hente mitt første speilrefleks kamera på torsdag!

     

    Pentax k-r! gleder meg veldig:) kanskje jeg også blir en pentaxianer med tiden:P

     

     

    Noen her som kan anbefale meg et bra minnekort? på rundt 16 gb er vel greit nå i 2011? hva med klasse 4, klasse 10 osv?:)

     

    Klasse fire går kanskje akkurat til video-opptak, men jeg ville holdt meg til minimum klasse seks kort. Jeg har heller flere kort enn et stort. Når jeg har tatt noen bilder på et kort så overfører jeg bilder til PC, setter nytt kort i kamera og legger det jeg nettopp tok ut nederst i bunken. Jeg sletter ikke bildene på kortet før neste gang jeg bruker det slik at bildene der er en form for backup hvis jeg skulle rote til med redigeringen de nærmeste dagene. Backup av PC tar jeg ukentlig så backup'en på minnekortet trenger bare vare noen dager.

     

     

    Fikk kjøpt meg et minnekort i dag, et Lexar Professional 133x 8 GB kort, klasse 10, det holder nok i massevis! men takk for et godt tips! Er nok det jeg kommer til å gjøre selv også, for håpe 8 GB på minnekortet ikke var helt overkill!

     

    Slik jeg lagrer bilder nå, så bruker jeg Aperture 3.0 til å lagre bilder i et Aperture-bibliotek fil, der sorterer jeg bilder i egne mapper/prosjekter, samt at jeg bruker Aperture sin Vault funksjon til å ta backup til min QNAP NAS som står i kjellern på 1 TB i Raid 1, igjen så har jeg en liten ekstern harddisk koblet til denne NASen som tar backup av de viktigste filene på NASEN regelmessig igjen, vuderer å skaffe meg en ekstern harddisk å ta å ha backup i ved siden av som ikke står på 24/7.(der jeg har exportert alle bilder, slik at de ligger i mapper uten for biblioteket, men så sinnsyk i hodet har jeg ikke blitt enda!) Glemte å skrive at NASen er koblet til UPS, og har 30 min batteri hvis strømmen går, så slår den seg selv pent av:)

     

    Det eneste jeg er redd for nå, er at dette Aperture biblioteket skal bli korrup/skadet, slik at det er ubrukelig, men det da er vel Aperture sin Vault backupen håper jeg:)

     

    Ja, jeg er apple fan! og ja, jeg er veldig paranoid!

  9. Bildefilene blir ikke noe større selv om du setter på det drøyeste objektivet i manns minne. Husk at det er kjipt å miste veldig mange bilder om et minnekort først går dukken, av den grunn pleier jeg å holde meg til 4GB minnekort.

     

    Åh tenkte ikke på at bilde ble noe større, men at event kvalitet på bilde ble bedre? men kanskje jeg er helt på bærtur:)

     

    Høres lurt ut å kjøpe 4 gb kort, med tanke på at man kan miste kortet, men så tenker jeg, hva med filming kameraet støtter jo det?, eller kanskje man skal gi helt f... i og med at det ikke har autofocus...

     

    Hei!

     

    Jeg skal hente mitt første speilrefleks kamera på torsdag!

     

    Pentax k-r! gleder meg veldig:) kanskje jeg også blir en pentaxianer med tiden:P

     

     

    Noen her som kan anbefale meg et bra minnekort? på rundt 16 gb er vel greit nå i 2011? hva med klasse 4, klasse 10 osv?:)

     

    Neineinei, du har BLITT Pentaxianer nå, ikke noe "med tiden" :thumbup:

    Grattis!

    Kjempekamera, kjøpte et slik til kona og som innstegskamera imponerer ytelser/specs og bildekvalitet når man skrur på litt bedre optikk enn DAL-plasten som følger med kameraet.

    Har link i signaturen til Flickr-siden min, tok noen bilder med K-r forleden dag (det vil være de første ehm ca.10 bildene)

    16gb minnekort er mye, bildefilene er ikke SÅ store, du får gaaaanske mange bilder på det med K-r`en.

    Fart på minnekort har jeg aldri brydd meg med, da jeg ikke fotografer noe som helst som behøver raske kort.

     

     

    Såppas ja! trodde man ble det med tiden!:) men det høres fint ut:)

     

    Så fint:) Derfor jeg får den på torsdag er fordi jeg vil kjøpe den hvite utgaven av k-r og den måtte bestilles fra Sverige:)

     

    Skal se gjennom bildene:) får bruke det objektivet som er med, inntil jeg får kjøpt meg noe annet:) det fungerer vel greit:)

     

    Kanskje dumt spørsmål, men med bedre objektiv, så blir vel bildefilene litt større også? tror nok jeg går for et 16 gb minnekort:)

     

    edit: Skikkelige fine bilder! det må vel veldig mye kunnskaper til får å få tatt så fine bilder vel?

     

    Takk for skryt :whistle:

    Du trenger et lite stativ, et blikk for bilder samt grunnleggende fotokunnskaper.

     

    Det er mange som tar mye bedre bilder enn meg her inne på forumet :)

    Objektivet som følger med er greit nok, men kameraet yter best med bedre optikk frampå. Men ja, du vil nok klare deg lenge med dette :thumbup:

    Jeg ventet nesten to år før jeg kjøpte noen andre objektiver enn mitt kitobjektiv som er nesten samme som følger med ditt kamera. Man kommer langt med å gjøre det beste ut av hva man har tilgjengelig og prøve/feile-metoden er nok den de fleste bruker.

     

    Må jo skryte når noen har gjort en fin jobb:)

     

    såppas ja! da får vi se, hva jeg får lært meg etter litt prøving:)

  10. Hei!

     

    Jeg skal hente mitt første speilrefleks kamera på torsdag!

     

    Pentax k-r! gleder meg veldig:) kanskje jeg også blir en pentaxianer med tiden:P

     

     

    Noen her som kan anbefale meg et bra minnekort? på rundt 16 gb er vel greit nå i 2011? hva med klasse 4, klasse 10 osv?:)

     

    Neineinei, du har BLITT Pentaxianer nå, ikke noe "med tiden" :thumbup:

    Grattis!

    Kjempekamera, kjøpte et slik til kona og som innstegskamera imponerer ytelser/specs og bildekvalitet når man skrur på litt bedre optikk enn DAL-plasten som følger med kameraet.

    Har link i signaturen til Flickr-siden min, tok noen bilder med K-r forleden dag (det vil være de første ehm ca.10 bildene)

    16gb minnekort er mye, bildefilene er ikke SÅ store, du får gaaaanske mange bilder på det med K-r`en.

    Fart på minnekort har jeg aldri brydd meg med, da jeg ikke fotografer noe som helst som behøver raske kort.

     

     

    Såppas ja! trodde man ble det med tiden!:) men det høres fint ut:)

     

    Så fint:) Derfor jeg får den på torsdag er fordi jeg vil kjøpe den hvite utgaven av k-r og den måtte bestilles fra Sverige:)

     

    Skal se gjennom bildene:) får bruke det objektivet som er med, inntil jeg får kjøpt meg noe annet:) det fungerer vel greit:)

     

    Kanskje dumt spørsmål, men med bedre objektiv, så blir vel bildefilene litt større også? tror nok jeg går for et 16 gb minnekort:)

     

    edit: Skikkelige fine bilder! det må vel veldig mye kunnskaper til får å få tatt så fine bilder vel?

  11. Hei igjen! takk for svar ang speilrefleks med GPS! har sjekket litt mer rundt og ser ut som k-x kan bli et fint kamera for en nybegynner som meg, men en ting ang objektiv, ser at 18-55 er det mest normale objektive?

     

    hva men denne fyren? her som har veldig små objektiv? hva er baksiden feks? nå tenker jeg å ha med meg feks mitt fremtidige speilrefleks kamera på div store events feks utomhus hockeymatchen i Karlstad.

     

    Anbefaler å kjøpe kamera med 18-55mm objektiv for prisforskjellen til kamera uten objektiv er ofte bare et par hundrelapper.

     

    Objektivene du linket til er Pentax sine små pannekakeobjektiver. De er ikke zoom-objektiver, men har en fast brennvidde. Det er stort sett for de fleste en bakdel. Fordelen med de er optisk kvalitet og at de er små.

     

    Skal du fotografere hockeymatch så ville jeg sett litt på en 55-300mm hvis kampen er i dagslys. Er det om kvelden utendørs så blir det vanskelig å få gode bilder, men en 70-200/2,8 er en god begynnelse. Men dette er gjerne dyrt.

     

    Hei! takk for et meget godt svar! Blir nok til at jeg begynner et 18-55mm objektiv som du anbefaler, så får jeg ta steget derfra.

  12. Hei igjen! takk for svar ang speilrefleks med GPS! har sjekket litt mer rundt og ser ut som k-x kan bli et fint kamera for en nybegynner som meg, men en ting ang objektiv, ser at 18-55 er det mest normale objektive?

     

    hva men denne fyren? her som har veldig små objektiv? hva er baksiden feks? nå tenker jeg å ha med meg feks mitt fremtidige speilrefleks kamera på div store events feks utomhus hockeymatchen i Karlstad.

  13. Hei, Min søster har nettopp flyttet til Oslo, hun har skaffet seg en liten tv på rommet sitt som hun vil ha tv kanaler til, problemet er det at bare en antenne fungerer ikke i dag, og vi må gjøre dette billigst og enkelst mulig, Hun og de to andre som bor der har get internett, dvs de har en slik antenne uttak inn i leiligheten, samme har vi her jeg bor, og jeg kjører antenne rett i tven på rommet mitt, slik at det burde gå uten problem, slik at de får blant annet nrk, tv2, tvnorge osv. hun har og skal ikke ha dekoder.

     

    Problemet er det at der antenne signalet kommer inn i leiligheten er på en annen del av leiligheten, i stua, og hun har rom ca 10 meter der fra. er det mulig på noe som helst vis å kjøre noe form for tråløst mottaker/reciever, slik at hun får 'analoge' kanaler på sin tv?

     

    Eller er kabel til 119 kr på clas ohlsson eneste måte å gjøre dette på? tror nemmelig at kabel ikke lar seg gjøre, da dette må henge å slenge rundt i leiligheten..

     

    Håper på gode svar!

     

     

    Takk for alle svar,

  14. Hei, har en linksys WRT54GS liggende her, også bestilte jeg meg en WRT54G fra ebay som kan kjøre tomato, men fikk med feil strømledning slik at jeg ikke har kabel for å ha strøm i min WRT54GS, men trenger å få kjøpt en slik strømkabel, noen som vet hvor jeg kan få tak på dette? trenger det ganske asap, pga min søster trenger den i sitt kollektiv.

     

    Kan man få kjøpt dette på Clas Ohlson eller biltema?

  15.  Tror at apple tjener på grunn av utseende til produktene og ikke fordi det ikke er muskelmaskiner. Tingster man ikke kan få opp og ta ut batteri eller oppgradere hardware på kaller jeg ikke god byggekvalitet. 

    Bare min mening.

     

    Min egen Pc er Metall. (Ok med noen glossy neon tegn)

     

      

     

    Nå må du seriøst slutte her, du sitter her å skriver en 3 - 5 poster om at Apple/Mac OSX suger på alle mulige måter, du har ikke en gang prøvd en mac og aldri eid et apple produkt som du sier selv, du har regelrett sagt fra deg all meninger du har om apple produkter.

     

    Det er klart at folk kommer til å kjøpe et produkt som ser bra ut pga utseendet, men det vil IKKE si at apple overpriser sine produkter som du vil frem til her, Det er hele pakka som koster, Macbooken, OSX, iLife pakken osv osv,

     

    Også et spørsmål? NÅR I H***** tok du sist ut hardware av en laptop(er vel det du refererer til når du snakker om batteri også)? eller en alt i et skjerm pc?

     

    Men lykke til, kos deg med flame war. synes du likegodt kan gi deg med å svare her da du kun er ute etter å provosere fordi folk ikke liker samme som deg.

  16. Hei, har en QNAP 219P stående i kjelleren samt modem, router, har nettopp skaffet meg en APC Back-UPS ES 700VA som fugerer strålende, har satt USB kabel fra UPS'en til QNAPEN som har et eget interface slik at den oppdager selv når den går på batteri for så å slå seg av skikkelig slik at den ikke blir slått av på feil måte, følte jeg måtte investere i en slik en nå som jeg har har veldig mye familie bilder(20 gb) samt driver å tar over alt av familie videoer fra VHS/kassetter til digitalt som lagret blant annet på NAS'en.

     

    Men jeg har noen spørsmål ang den UPS'en jeg kjøpte:

     

    1. Kan jeg nå slippe å være redd for at NAS'en min skal bli eid under et lynnedslag? er det noe mer jeg må tenkte på?( Må det være koblet til jordet kontakt?)

     

    2. Surge Protection hva betyr dette? jeg har 4 uttak på UPS'en som kun har Surge Protection, er dette også sikkerhet mot lynnedslag?

     

    3. Et spørsmål til, hvis jeg har switcher i huset, og lynet slår ned i en av switchene, vil det 'lynet' slå ned i internett kabelen, slik at feks en macbook som er koblet til den internett kabelen vil også ryke?

  17. Hadde Noroff vært like dårlig som de har blitt framstilt i media hadde det ikke vært noe særlig. De har skjerpet seg de siste årene, men det er allikevel et par ting du bør vite. Jeg var i samme situasjon som deg. Undersøkte MYE om Noroff og kom fram til at det kan være litt forskjell på de forskjellige skolene. Hvor har du tenkt å gå? Tror jeg mener å huske at Bergen har fått mest hets.

     

    Det som er med Noroff er at det krever en del av deg selv. Du må være villig til å jobbe en del på egenhånd. Tendensene til de som har klagd er manglende undervisning. Noroff har skjerpet seg, men du må fortsatt ta initiativ selv. Stå på og du kan få en veldig bra utdanning gjennom Noroff!

     

    Hei, Hadde tenkt til å gå i Oslo(vet du noe om Noroff Oslo?), hvis det blir noe, har søkt litt selv, men har ikke funnet så mye informasjon som jeg har ønsket, Om jeg skal prøve meg på Noroff så kommer jeg til å satse, dermed jobbe MYE på egenhånd, takk for et fint svar, håper det er flere med erfaring som kan svare:)

×
×
  • Opprett ny...