Gå til innhold

aCeTotal

Medlemmer
  • Innlegg

    39
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av aCeTotal

  1. Pallehysa skrev (33 minutter siden):

    Men kva med teksturer?

    De lastes nok like lynkjapt som objekter. Men er likevel en begrenset mengde 4K-teksturer som kan brukes samtidig. Kommer helt an på tilgjengelig GPU VRAM.

    Den lynkjappe disken til PS5 har et nyttig område og det er å laste et helt område på sekundet. Ta for eksempel et dungeon i et RPG. Tidligere var det lastetid eller svart fading som varte 3-5 sekunder eller mer. Dette er for å renske minne for assets utenfor, laste ny level og til slutt nye assets og teksturer. Med PS5 sin disk vil dette muligens lastes kjappere uten å se noen form for lastesekvenser. Det samme gjelder fast travel. Hvis de gjør det riktig så kan man lage gigantiske og sømløse verdener uten noen for for lastesekvenser.

  2. Iki skrev (1 time siden):

    Blir spennende å se når utviklerne begynner å utnytte kraften til Ps5 også.

     

    Har vel vært snakk om at dagens spill er kodet mer for å utnytte enkelte kjerner, så PlayStation vil ha en fordel da den har høyere ytelse per kjerne?

    Jepp, det blir spennende. Gleder meg til å se hva begge konsollene kan klare.

    PS5 har 8 kjerner med 3.5Ghz som maks frekvens. Xbox Series X har 8 kjerner, men med en frekvens på 3.8Ghz. Så ingen fordeler der.

    Begge konsoller har en meget god CPU og ved å ta i bruk flere kjerner så kan man ha spill med meget gode NPC og fysikk.

    Den store forskjellen er vel GPU. PS5 har 400MHz kjappere GPU, men 15-20 færre CU's enn Xbox Series X. PS5 kan gjøre en del jobb kjappere, mens Xbox Series X kan utføre enda mer jobb parallelt. Tregere, men litt mer effektivt. Så kommer den fulle RDNA2-støtten på toppen, men den ekstra teknologien til AMD er ikke implementert og vil nok neppe bli tatt i bruk før om noen år.

    • Innsiktsfullt 2
  3. Iki skrev (1 minutt siden):

    Noe den altså klarer med mindre gress og dårligere kvalitet på skygger.

    Når de har forandret såpass mye for å få spillet til å kjøre bedre så er det rart de overser gresset i spillet.

    Jepp, det er rart. Men akkurat nå er den eneste løsningen til 3.part utviklere å senke oppløsning eller bruke færre assets for å ha lik ytelse på begge konsoller. En midlertidig fix frem til de lærer seg hvordan eller at Microsoft ordner opp.

  4. Pallehysa skrev (9 minutter siden):

    Usikker på kva årsaken kan være, men I/Oen og det faktumet at PS5 kan loade større og meir assets, kanskje allerede manifesteres i 3rd party spel.

    I/O har ingenting med dette å gjøre. Selv om PS5 har en kjapp disk, så er den begrenset av både CPU og GPU. Det kan ikke vises mer enn hva GPU kan takle av polygoner samtidig.

    Hurtigheten av å laste inn assets kan bli lynkjapp, men PS5 kan forsatt ikke vise mer på skjermen enn hva f.eks en Xbox Series X kan. I en perfekt verden der 3.part utviklere har de samme kunnskapene som hos Xbox Game Studios, så hadde det ikke vært noe forskjell mellom konsollene. Enkelt og greit.

    • Liker 1
  5. Pallehysa skrev (3 timer siden):

    Ny sammenligning. PS5 viser nok ein gang muskler.

    Slapp av, XSX kommer til å vise muskler før eller senere. ;) De manglene gressstrående stammer nok fra S-utgaven.

    Xbox-verktøyene er for kompliserte (tydeligvis) i forhold til PS5, og det er sikkert en del forvirring og ekstra arbeid for å tilpasse seg til både S og X. Microsoft har en jobb å gjøre, men det blir nok garantert bedre.

     

  6. Litt off-topic, men en annen positiv ting med XSX er at man kan installere RetroArch og spille 50.000 spill fra alle tidligere konsoller (NES, SNES, N64, GameCube, Wii, Playstation 1, Playstation 2 + de enda eldre). Riktignok via Dev Mode, men dette er kun en app som må startes for å restarte konsollen i Dev Mode. Med hurtigheten til XSX så switcher man i mellom på no time.

    Perfekt for dem som liker eldre spill. XSX er endelig sterk nok til å drive alle emulatorer, høyoppløslige teksturer og full skjerm. Retroarch har også eget achivementsystem og nettside, så er man lei Xbox, så er det bare å hoppe inn i retroverdenen :D Støtter også multiplayer over nett.

  7. Er nok verdt pengene hvis man ikke har en lynkjapp nedlastning. Med litt planlegging så kan et spill lastes ned i bakgrunnen mens man spiller et annet ;)

    På XSX kan man også fjerne multiplayer/singelplayer-delen man ikke bruker, for å spare plass og XSX har et helt AAA spill-verdt med lagringsplass mer enn det PS5 lanseres med. Tror egentlig opprinnelig lagring holder for de fleste.

  8. De skrev på Xbox.com:

    "AMD’s latest RDNA 2 architecture delivers a significant increase in performance and efficiency over previous architectures, as well as adding new hardware acceleration capabilities including hardware accelerated DirectX Raytracing, Mesh Shaders, Sampler Feedback and Variable Rate Shading.". 

    Begge konsoller har Hardware accelerated DirectX Raytracing, resten følger med i den fulle utgaven av arkitekturen. Hvor bra det blir og hvor stor forskjell det blir i forhold til PS5, er det ingen som vet. Det var nok smart av Microsoft å vente slik at de fikk med seg dette.

    Hvis det er store endringer i API, så tviler jeg litt på at det blir tatt i bruk skikkelig i spill fra andre enn Xbox Game Studios.

  9. Leser at utviklerne fikk tilgang til XSX/S-verktøyene en god stund etter PS5 sine. Det kan være årsaken til problemene vi ser i de første versjonene av "XSX-optimaliserte" spill.

    Også veldig spent på Xbox Series X med sin RDNA2-støtte. Det kommer isåfall til å knuse PS5 på raytracing-ytelse når det blir tatt i bruk, hvis ytelsesforskjellene som AMD selv skriver, stemmer (54% forbedring) :)

  10. Pallehysa skrev (57 minutter siden):

    Er vel ingen som har påstått at eit system er "best" eller "værst", bortsett fra fanbois. Men faktaen er vel at PS5 presterer overraskende mykje bedre enn det xbox fanboysa har tutet i månader før landsering.

     

    Det er ikkje kun tall på papiret som betyr nåke. Det har med kordan systemet i heilheit fungerer. Kan det tenkast at PS5 rett og slett er bedre gjennomtenkt enn det du gjer den kred for?

    Neida, det er to gode konsoller, begge to.

    Det kan hende Sony har gjort en fantastisk jobb:) Vil tro enten Microsoft eller utvikler leverer en patch som retter disse små problemene.

  11. Pallehysa skrev (16 minutter siden):

    Kvifor bastant påstå nåke du ikkje har bevis for? 

    Ellers når det kjem til merkelige feil med ytelsen/kvalitet, gjelder det ikkje PS5? 

    Begge konsollene har sine "feil" i de første testene på lanseringsdagen, men de er ulike og Xbox yter ofte verre enn PS5. Testene og tilbakemeldingene fra digital foundry tyder på dårlig optimalisering og/eller andre feil/barnesykdommer med systemet på konsollen. Det gjelder ikke bare Xbox, men også PS5. Før slike feil er rettet på begge sider, så blir det feil å sammenligne og avgjøre hvilken konsoll som er "best".

    Optimalisering blir nok aldri helt perfekt hos utviklere som lanserer spillet sitt på så mange plattformer samtidig.

    Ut i fra specs så bør XSX yte minst like bra som PS5 og se like bra ut. Det er noe som ikke stemmer, enten om det er ressursbruk i bakgrunnen eller om det er spillet.

  12. Pallehysa skrev (48 minutter siden):

    Er det tull at PS5 yter like bra som Xbox pr dags dato?

    At du påstår uten bevis, at dette kjem til å endre seg, i henhold til optimalisering, er ikkje annet enn ein skallet påstand.

    Det er så mange merkelige feil med ytelsen/kvalitet i mange spill, som helt soleklart tyder på dårlig optimalisering. Enkelte spill ligner mer på Xbox Series S-utgaven enn å ligne på det PS5 har. FPS dropper steder den ikke burde droppe ect.

    Slik jeg ser det er det et tegn på utviklere som har jobbet kjapt og tatt noen snarveier uten å teste det ut skikkelig før lansering, på grunn av kort tidsfrist. Noe som er forståelig med så mange plattformer med ulik maskinvare.

    Har ingen bevis :) Tiden får vise.

  13. Pallehysa skrev (2 timer siden):

    Basert på kva? PS5 har vist seg å være bedre i dei få spela som har blitt sammenlignet mellom konsollene. Einaste er vel CoD der xbox hadde ein liten fordel i 60 fps modusen. Men sjøl då klarte PS5 å henge med.

    Testene du har sett hos DF/Youtube er bare tull og er ikke nyttige for noen andre enn utviklerne selv. Når utviklerne klarer å utvikle/optimalisere skikkelig så vil du se. Vent ett år eller 2 så kommer de riktige tallene frem.

  14. Pallehysa skrev (2 timer siden):

    Latterlig påstand. Miles Morales er utviklet til PS5, Ratchet and Clank er utviklet til PS5, Demon Souls er utviklet til PS5. For å nevne nåken.

    Disse spillene blir utviklet til PS4, men de gjør små enkle endringer for PS5. Det er ikke det samme som om de skulle utvikle et spill kun for PS5. Er ganske mye man kan gjøre annerledes hvis man bygger spill fra bunnen av til PS5. Sony-sjefen selv skriver at spill vil bli veldig mye bedre og yte bedre når perioden med PS4 er over i 2022/23.

    Det samme gjelder XSX, men de ser ut som de starter en del tidligere. Xbox One er forsatt i hovedfokus.

  15. Xbox har Forza, Gears of War, Halo, Fable, S.T.A.L.K.E.R, DOOM, The Elder Scrolls, Rage, Prey, Fallout, Quake, Dishonored, Wolfenstein, Scorn, Ori, Hellblade, State of Decay, Everwild, Sea of Thives + mange andre. I tillegg så kommer alle andre spill som kommer til alle plattformer. Microsoft kommer til å levere haugevis med spill over sin helt geniale tjeneste Xbox Game Pass, til en liten sum hver måned og ubegrenset tilgang. Er lite som kan slå Xbox i mine øyne, selv om jeg gjerne skulle spilt de 2-3 spillene playstation har, som det er verdt å spille. Mulig jeg skaffer meg en PS5 når de fikser problemene jeg nevner under:

    - PS5 har ikke en eneste annonsert tittel som blir utviklet til PS5. på PS5 blir det PS4-spill frem til 2022/23.

    - Utrolig dårlig bakoverkompatibilitet. Spille eldre spill med bedre ytelse er en del av å skaffe seg en ny konsoll. Streaming er ikke en løsning slik Sony tror og det er alt for tidlig når Nederland er nærmeste datasenter.

    - En skikkelig Game Pass-tjeneste (Ikke PS NOW).

    - PS5 mangler skikkelig HDMI 2.1-støtte. Kun 32Gbps båndbredde. PS5 har 40Gbps, som er standarden, og som kreves for korrekte farger under 120hz. Kanskje de venter til PS5 PRO, når HDMI 2.1 og 120hz er litt mer utbredt?

    - PS5 er svakere og kommer til å slite med raytracing uten å kutte ned på annet. Jeg er spent om PS5 sin superdisk i det hele tatt kommer til å vise noen fordeler fremfor XSX sine allerede kjappe NVM Express.

    Jeg er veldig spent på forskjellene og hvor vakre spill vi får på begge sider når spillene er utviklet og optimalisert for hver enkelt konsoll. Jeg tror likevel det er større sjanse for at PS5-eiere kjøper en XSX i tillegg, i løpet av de neste årene, enn motsatt ;)

    Og før jeg leser: "Alle XSX-spill kan spilles på PC" :p  Det er helt sant og jeg har selv en high-end PC jeg oppgraderer hvert tredje år, men den brukes kun for å spille PC-eksklusiver og 3D-work. Man kjøper en konsoll for å spille behagelig i en sofa med en kontroller på en stor skjerm. I tillegg slippe maset om å oppgradere svindyre komponenter eller tweake grafikkinnstillinger. Det er uansett bare snakk om tid før Sony ønsker å tjene mer penger på spillene sine, så da blir de nok tilgjengelig via en Playstation Now/Playstation Game Pass-tjeneste på PC. Vent å se :D

    • Liker 1
  16. Hei!
     
    Klanen [aCe] rekrutterer nye til spillet Squad. Du er hjertelig velkommen uavhengig om du er helt fersk eller har spilt spillet lenge. Kanskje du vurderer å kjøpe spillet? Bli med oss i dag så får du en fin start!
     
    Vi ønsker kun å spille for å ha det morsomt, samtidig som taktikk og lagarbeid står høyt i fokus. Ingen krav til når du skal spille. Spill når du kan (Vi spiller stort sett på tirsdager, torsdager, fredager og søndager fra rundt 20:00). Vi har et ønske om å delta i turneringer så fort et fullt lag er i boks.
     
    Noen setninger om oss:
    • Årlige sosiale treff.
    • En stor familie med mye ulike kunnskaper og erfaring, og et samhold uten like. 
    • Vi har medlemmer i alle aldre, fra noen og tyve til godt over femti. Alle myndige personer er velkomne. 
    • [aCe] fylte 18 år, 16.Januar 2020.
    • [aCe] står for arctic Combat elite.
    • [aCe] ble startet opp av medlemmer fra klanene Madplay, Trønderbataljonen and SoD.
     
  17. Med 14 nanometer kan man overklokke mye høyere med lavere temperaturer. Regner med at 5-5,5GHz er fullt mulig å oppnå med dagens kit, stabilt. Isåfall prater vi mer enn 10% økning i ytelse.

     

    10% stock er mer enn bra nok når man ser hvor kjappe forrige generasjon er. Når det er sagt så skal Intel tjene penger, så selv om de kan produsere kjappere prosessorer så går det i små steg. Samme gjelder Nvidia med sine skjermkort.

     

    Så derfor håper jeg at AMD kan komme med noe sinnsykt bra, slik at Intel og Nvidia kan lansere noe enda bedre. :)

  18. I morgen, Tirsdag (4.Mars) - klokken 2100, så samles vi på Teamspeak for å spille Tactical Battlefield. Håper alle som kan setter av den kvelden smile.png Vi regner med å bli en del norske som spiller den kvelden.

    Vil også minne om at vi forsatt søker etter nye rekrutter. Trykk her for mal og info!

    b_560_95_1.png

    Teamspeak 3
    Adresse: 89.162.86.190
    PW: elite

     

     

     

     

    (Trykk på bilde for mer informasjon om modifikasjonen)

     

    original.png?1386368865

     

     

    Hvordan installere Tactical Battlefield?

    1. Last ned og installer PlayWith Six
    2. Opprett en konto og logg inn
    3. Trykk her for å automatisk legge til alle TacBF addons (Hvis linken ikke fungerer, trykk her)
    4. Høyreklikk på aCe TacBF og velg 'Activate Collection'
    5. Trykk Update/Install (Nede til venstre)
    6. Høyreklikk på aCe TacBF -> Create Desktop shortcut -> Create Desktop shortcut
    7. Bruk snarveien på skrivebordet til å starte Arma 3 med TacBF.

  19. [aCe], arctic Combat elite, ble stiftet den 16. Januar 2002 av spillere fra Madplay, Trønderbataljonen og SoD. På den tiden vi forsatt spilte Delta Force: Land Warrior.

    I løpet av de 12 årene vi har holdt på, så har vi spilt spill som Task Force Dagger, Black Hawk Down, Team Sabre, Delta Force Extreme, Joint Opertations + Escalation Pack, Battlefield 2, Call Of Duty 4, Call Of Duty: MW2, Bad Company 2, Bad Company: Vietnam, Battlefield 3, Red Orchestra 2 og nå Arma 3.

     

    Vi er en gjeng med stort sett voksne folk, som spiller for å ha det morsomt etter at alle pliktene er unnagjort og man endelig får muligheten til å rømme til kontoret.

    Gjennomsnittsalderen ligger på 26 år og vi har per dags dato 31 medlemmer. I Arma 3 finnes det ingen grenser på hvor mange soldater vi kan ha, så er du over 18 år, elsker Arma 3, er lei av å spille alene og vil spille Arma 3 på den riktige måten med mye adrenalin? Bli med på moroa!

     

    Vi har nylig satt opp en sterk dedikert servermaskin på en lynkjapp Altibox-linje og hoster i dag flere Arma 3-servere med meget god ytelse.

     

    b_560_95_1.png

     

    Kunne du tenke deg å joine denne koseklanen? Ikke nøl med å skrive en søknad.

    Trykk her for mal og info -> CLICK ME!

     

     

    Vi ser frem til å høre fra deg!

     

     

     

    (Trykk på bilde for mer informasjon om modifikasjonen)

     

    original.png?1386368865

     

     

    Hvordan installere Tactical Battlefield?

    1. Last ned og installer PlayWith Six
    2. Opprett en konto og logg inn
    3. Trykk her for å automatisk legge til alle TacBF addons (Hvis linken ikke fungerer, trykk her)
    4. Høyreklikk på aCe TacBF og velg 'Activate Collection'
    5. Trykk Update/Install (Nede til venstre)
    6. Høyreklikk på aCe TacBF -> Create Desktop shortcut -> Create Desktop shortcut
    7. Bruk snarveien på skrivebordet til å starte Arma 3 med TacBF.

×
×
  • Opprett ny...