Gå til innhold

theGeir

Medlemmer
  • Innlegg

    117
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av theGeir

  1. Det kan sammenlignes med å kjøpe en bil som går i 160 men levrandøren vil nekte deg å kjøre i mer enn 50, synes du de bør ha den retten?

    Selvfølgelig - så lenge du på kjøpstidspunktet er klar over at det ikke er lov å kjøre i mer enn 50 så er det jo direkte uredelig av deg å i ettertid bryte dette.

    Ok, der er vi mao ikke enig, jeg skjønner ikke helt hvorfor levrandøren skal ha slike rettigheter over ett produkt som du selv eier. Men det er jo greit å se hvor uenigheten ligger.

     

    AtW

    Jeg fikk lyst til endre litt på denne sammenligningen, og dra den litt lenger.

     

    Jeg kjøper en splitter ny bil i Tønsberg, setter meg inn i den og tuter avgårde. (Jeg kjøper en "cd", og spiller den i cd-spiller på stereoanlegget.)

     

    På vei hjem til Sandefjord stopper bilen på E18 og begynner å lage pipelyder og blinke med lysa. (Når jeg prøver å spille plata i cd-rom'en på pc'en får jeg en feilmelding)

     

    I hanskerommet finner jeg et ark der det står at denne bilen er sperret for å gå utenfor Tønsberg. (Jeg oppdager at det står "copy controlled" på med liten skrift på coveret)

     

    Jeg har tilfeldigvis god greie på bil, og finner sperra ganske fort, det er en softwarebasert sperre, og jeg trenger bare å koble en bærbar pc til bilens datamaskin og endre noen små verdier for å kunne kjøre hvor jeg vil. (Jeg vet hvordan jeg skal bryte sperra, jeg putter bare plata i pc'en og ripper den med et lett tilgjengelig rippe-program)

     

    Jeg sjekker ut lovverket rundt dette og finner ut at det er ulovlig å tukle med denne sperra hvis jeg skal kjøre utenfor vestfold - Så lenge jeg kun skal til Sandefjord er det derimot lov. (Jeg har ikke lov til å bryte sperra for å legge låtene over på mp3-spillern min, men det er greit å lage en kopi for å bruke i bilspillern eller cd-rom'en)

     

    Lovteksten sier at jeg ikke kan forvente å kjøre utenfor Vestfold med en bil kjøpt i Tønsberg, det er jo alt for langt vekk. ("Om bruker f.eks. kjøper en CD-plate, kan ikke bruker ha noen rimelig forventning om å kunne spille denne direkte av i en MP3-spiller som ofte er på størrelse med et armbåndsur, er integrert i mobiltelefonen eller finnes som programvare på datamaskinen.")

     

    Likevel er det forbudt å tilgjengeliggjøre utstyr som kan brukes til å fjerne sperra, så jeg er like langt. (Rippeprogrammet er forbudt, og hvis man skal tolke loven helt etter bokstaven så er pc'er, tusjer osv. forbudt det også)

     

    Så her står jeg altså på E18 og kommer meg ikke av flekken uten å bryte loven. Det er jo kanskje lett å si "Ikke kjøp en bruks-sperret bil neste gang", men etter at det ble kriminelt å bryte sperra så er det ikke umulig at ikke-sperrede biler ganske kjapt trekkes fra markedet, og at jeg må kjøpe en ny bil for hver by jeg vil kjøre i. Ganske mye penger å tjene på sånt for de som produserer biler, men heldigvis har ikke bilprodusentene slike rettigheter.

     

    Jeg må legge til at jeg i utgangspunktet også mener at leverandørene av en vare fritt kan sette betingelsene for salg, med da må det skje en ordentlig avtaleinngåelse, ikke noe av typen "Ved å åpne dette coveret har du akkurat fraskrevet deg alle rettigheter du forventet at du hadde i forbindelse med kjøpet, og Megarecords Norway AS kan når som helst skyte deg for å selge organene dine". Slike "avtaler" har aldri vært gyldige i Norge, og jeg håper heller aldri de blir det.

     

    Jeg har ikke lest hele tråden, og det er ikke umulig at jeg har oversett noen detaljer her og der, men jeg tror denne analogien skal være sånn noenlunde brukbar. Pek gjerne på feil hvis noen finner noe som burde vært rette opp i.

  2. Mine erfaringer med NGT sin kundeservice er så horrible at jeg ikke kan anbefale det til noen. Den tekniske løsninga og kvaliteten på linja er helt grei, men du må regne med en god del "feilfaktureringer", og du kan banne på at det er UMULIG å få dem til å rydde opp i det, det blir mye krangling med Lindorff.

  3. Jeg er helt enig i kritikken, jeg har selv BARE dårlig erfaringer med kundeservicen til NGT. Det virker som om de har stående ordre om å avslutte telefonsamtaler så raskt som mulig med å si "det skal vi ordne" eller "vi skal se på saken og kontakte deg senere", og så glemme hele greia. E-mail leser de ganske enkelt ikke, og det jeg har skrevet via kontaktskjemaet blir i beste fall skumlest.

     

    Særlig irriterende er dette når du har fått en gal faktura, det er HELT umulig å få noen til å faktisk rydde opp i saken. De vrir seg unna og venter til linja strupes og fakturaen sendes til inkasso, i håp om at kunden skal "skremmes" til å betale penger han ikke skylder.

  4. Jeg planlegger å bygge pc i bilen, og trenger en passende skjerm. 15" LCD blir rett og slett for stort. Det ideelle ville vært en 7-10 tommers skjerm med vanlig VGA-kabel (VIA's mini-itx kort har vel ikke DVI ut?) og som spiser 12v rett fra bilen.

     

    Har ikke funnet noe slikt på de norske webshoppene jeg browsa. Fant derimot en passende en på www.megabillig.com, men der måtte man plusse på så mye forskjellige avgifter og gebyrer at jeg ikke ANER hva den faktisk vil koste (blir sendt fra statene).

     

    Er det noen andre som har noe forslag? Kanskje andre som har bygget pc i bilen som har noen erfaringer å komme med?

  5. Jeg kjører a64 3200, gf6800GT, to harddisker og to cd-stasjoner på chieftec 340w power uten problemer (alt som kan overklokkes er overklokka).

     

    Bare kjør på du, hvis du likevel skulle få stabilitetesproblemer så er det jo bare å kjøpe et nytt PSU

  6. Har nå en nokia 5100. På ladern som fulgte med står det "output DC 5.7V 800mA"

     

    Jeg la merke til at det var annerledes enn de gamle laderne jeg har fra tidligere nokiatelefoner, som er 3.7v 355mA.

     

    Pluggen er likevel den samme, og telefonen ser ut til å lade når jeg bruker en gammel lader. Er ikke nokiatelefonene mer kresne enn at "ca. 3-4-5 volt" er passe?

     

    Har også en bil-lader som det ikke står noen spesifikasjoner på, men med samme plugg.

     

    Kan jeg bruke alle laderne om hverandre? Eller risikerer jeg å ødelegge batteriene?

  7. Jeg har et Epox 8kda3+, og kjører 500 mhz minne (250 mhz bus). 6 serial-ata porter har jeg også =)

     

    Offisiell støtte for 500mhz minne er det som nevnt over ingen s754 kort som har, men jeg tror nok at et hvilket som helst nforce3 250 basert kort skal takle det greit. husk å sette ned multiplyer på prosessoren hvis du ikke skal overklokke den hardt =)

  8. Den er låst oppover, men ikke nedover.

    altså, si at en 3000+ har 10x multiplier, så kan du sette den ned til 9.5 og 9. Er ikke sikker på hvor langt ned de går jeg.

    Takk skal du ha =)

    Jeg trodde mp var helt locka, kjører 250 x 10 nå =) 2.5 ghz cpu, og 500mhz minne, fine og runde tall =)

  9. Hvis du har muligheten til det (hvis du kan få like god linje for samma pris hos en annen isp) , så synes jeg du skal si opp hele abbonementet, og oppfordre andre upc-kunder til å gjøre det samme. Eventuelt bare slutte å betale regningene, og vise til at du ikke har fått levert den avtale varen, siden tjenesten er delvis blokkert. (Hvis du har guts til å ta fighten i forliksrådet)

     

    Jeg HÅPER virkelig upc-kundene reagerer på dette, en ISP skal da for pokker ikke stenge portene som folk betaler for, og det virker UTROLIG arrogant å henvise til tulle-løsninger ala Hotmail og Yahoo.

  10. IRC. Det er mulig å få til, men det kan være litt vrient.

     

    Siden IRC-servere stort sett ikke lytter på port 80, trenger man en såkalt bouncer, som du kjører på maskinen du har hjemme. Alle bouncerne jeg vet om er for *nix operativsystemer, men det kan godt hende det finnes noe for windows også.

     

    Bouncern konfigurerer du til å lytte på port 80, og så når du sitter på skolen så connecter du til bouncern istedet for en irc-server, og bouncern connecter deg videre.

  11. Fra en den mailen som Gainward spamma ut til alle mulige folk:

     

    Gainward PowerPack! Ultra/2400 "Golden Sample" TV-DVI-DVI

    Processor: GF 6800 GT. Engine clock: 350 Plus MHz. Frame buffer: 256MB.

    Memory: 1,6ns DDR3. Memory width: 256 bit. Pipelines: 12.

    MPEG-2 Accel: Yes. TV-Out: yes. DVI: Dual.

    Barcode: 471846200-6039

     

     

     

    Her står det da at GT har 12 pipelines igjen - når skal de få bestemt seg?

    Jeg har allerede bestillt kortet, så hvis kortet har 12 pipelines og ikke 16 så håper jeg iaff det er mulig modde om til 16 pipelines på samma måte som x800pro..

  12. Jeg må bestille pc DENNE uka på komplett (hjemmepc-ordninga), og jeg lurer fælt på hva slags hovedkort jeg ska velge. Jeg skal jo selvfølgelig overklokke dævelskapen, så da er det helt nødvendig at jeg får et hk med agp/pci lås.

     

    Er det noen som veit hvilke av korta som har pci/agp lås, og hvem som ikke har det? Er det sånn at alle nforce3 250gb korta HAR lås, mens alle de via-baserte ikke har det?

  13. Eller kjøpt en Northwood-CPU i stedet for Prescott'en. Prescott blir så utrolig varm på socket 478 at det lønner seg ikke, faktisk så yter Northwood bedre enn Prescott på s478. Hvis du absolutt vil ha Prescott, vent.

     

    Sier meg enig her. Prescott utvikler vesentlig mer varme enn northwood, og er i de fleste benchmarks også noe tregere. Eneste grunnen jeg kan tenke meg for å velge Prescott fremfor Northwood nå er hvis du har planer om å overklokke langt og har veldig bra kjøling og fett powersupply.

     

    Bytt til Northwood.

×
×
  • Opprett ny...