Gå til innhold

judhaz

Medlemmer
  • Innlegg

    32
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av judhaz

  1. Noen som her har peiling på hvorfor datatelleren i mobilnettverk på min n9 ikke registrerer data inn/ut, kun i wi-fi? :confused:

     

    Tror dette kan ha med "roaming" å gjøre. Jeg har Tele2, og da "roamer" jeg på Netcom sitt nett. Det er egentlig noe drit, for da kan jeg ikke kontrollere like godt datatrafikk i Norge versus i utlandet.

  2. Takk, det var jeg ikke klar over og den funksjonen har jeg ønsket meg hehe. Lærer stadig noe nytt :-)

     

    Selv oppdaget jeg akkurat at en med Swype kan trykke "+!=/123"-tasten, den endrer seg så til "ABC/Edit". Om en da trykker og holder, så får en fram piltaster og andre taster som gjør det langt enklere å gjøre presis markering og copy/paste.

  3. Hei, noen som husker åssen man unngår å få mellomrom mellom sammensatte ord når en bruker Swype? Jeg mener å huske at en kunne holde nede space-tasten (mellomromstasten) før en "swypet" neste ord, men nå får jeg det ikke til. Forsvant dette med PR1.2?

     

    Mener også at det var et tegn med "forbudtskilt" over space eller noe?

     

    Eh, ja nettopp, førsøkte akkurat en gang til og det fungerer jo helt fint. Skriv første delord, hold nede space, få fram forbudtskiltet på space-knappen, skriv neste delord.

     

    Anbefaler forøvrig alle å benytte den funksjonen :)

  4. Hei, noen som husker åssen man unngår å få mellomrom mellom sammensatte ord når en bruker Swype? Jeg mener å huske at en kunne holde nede space-tasten (mellomromstasten) før en "swypet" neste ord, men nå får jeg det ikke til. Forsvant dette med PR1.2?

     

    Mener også at det var et tegn med "forbudtskilt" over space eller noe?

  5. OK, så jeg har PR1.2. Funker fint det, men jeg er ikke spesielt imponert. Syns scrolling er litt mer sluggish, selv om jeg har tatt soft reset og restartet telefonen flere ganger etter oppdateringen. Den har også stått på lenge nok til at ansiktsgjenkjenning i albumet skal ha gjort seg ferdig.

     

    Uansett:

    Hvordan får jeg DLNA/UPnP til å fungere? Jeg har slått på "Media Sharing" i Settings->Device->Media share settings. Aktiverte videoer, musikk og bilder. Men, telefonen dukker ikke opp i XMBC. Jeg har en annen boks som kjører Mediatomb (UPnP-server) og den fungerer fint med XMBC.

     

    Er det noen ekstra porter eller noe som kreves åpne for "DLNA"?

  6. Jeg oppdaterte til PR1.1. Men når jeg drar fra toppen av "Appene" så lukker de seg ikke. Noen som vet hvorfor? Thanks!

     

    Det er en ny "feature" at appen ikke lenger lukkes når du drar "ned" fra toppen av appen, men når du drar ned i retning jorden sentrum. Litt snodig egentlig. Forsøk å holde telefonen slik at appens topp er øverst, og dra fra toppen.

     

    Jeg likte bedre slik det fungerte i PR1.0, og antar det kun er snakk om en setting i en ini-fil. Noen som vet hvilken?

  7. Skikkelig integrering av msn, icq, yahoo osv i samtaler(slik som facebook) funka meget bra. e bra at man kan vær pålogga pc og mobil samtidig.

     

    Edit: ehh.. glemte å link :whistle:http://www.meegoexperts.com/2011/12/apps-enabling-icq-n9-instant-messaging/

     

    Aha, skjønte ikke helt hva du snakket om før linken kom.. :)

    Har savnet MSN på telefonen, så dette skal jeg prøve ut straks.

     

    Nå må vi bare finne en QR-kodeleser - ennå ingen som har porta mBarcode??

    Og hvordan ligger det an med uPNP og DLNA (streaming av film/musikk fra hjemmenettverk)? Noen som vet?

  8. Vel.. Jeg vil anbefale noe med intelgrafikk, men FOR ALL DEL IKKE innlisensiert Intel, altså hardware fra PowerVR som kalles Intel GMA 500 og 600.. I Linuxland går de som regel bare under kodenavnet "Poulsbo".. Da får du et helvete uten like.

     

    Takk for godt og utfyllende svar!

     

    Har lest en del tråder om Poulsbo, ja - men visste ikke at det var i forbindelse med Intel-variantene, takk for advarsel!

     

    Jeg har en del erfaring med både Intel gfx (3 laptops, et mediasenter), og Nvidia (1 laptop). Syns ikke Intel lever opp til forventningene mtp at det er open source - har diverse trøbbel med dem også...

     

    Intel HD3000 er safe. AMD er også et rimelig "safe bet", men driverne deres er ikke helt topp. Når det er sagt har jeg ikke førstehåndserfaring med AMDs drivere, men ut i fra ting jeg leser på nettet er det betydelig flere problemer med AMD enn Intel og nvidia.

     

    Ok, må prøve å finne en laptop med HD3000. Men det er mulig jeg ikke trenger å stille så høye krav - dette blir jo ingen spill-pc, kun nettsurfing, skriving og kanskje en og annen youtube-video. Men eye candy som desktop effects er jo også ønskelig.

     

    Hvis du ønsker ting til under 3k er det vel kun 11,6" som er alternativet og de begrensningene som det medfører.

     

    Ellers er jo System76 og ZaReason pålitelige Ubuntu-leverandører.. Du kan sjekke produktene deres på www.system76.com og www.zareason.com

     

    Asus tilbyr også noen netbooks med Ubuntu forhåndsinstallert, men tror ikke disse selges av norske butikker: http://www.tomshardware.com/news/Ubuntu-Eee-PC-Seashell-Netbooks-Canonical,12878.html

     

    Du kan også sjekke https://wiki.ubuntu.com/HardwareSupport for å finne ut hva som funker og ikke funker.

     

    Takk for gode lenker!

     

    Har ikke noe absolutt tak for hva den bør koste, men føler at prisen bør matche bruksområdet :).

  9. Noen som har anbefalinger/erfaringer med "ultraportabel" bærbar datamaskin for bruk med Linux?

     

    Følgende er krav:


    •  
    • Fysisk tastatur (norsk)
    • Må ha touchpad
    • Størrelse i klassen ultraportabel, dvs 12-13" skjerm.
    • Skal kunne kjøre OpenOffice.org/Libreoffice
    • Må fungere bra med Linux (wifi, suspend/resume, drivere osv)
    • Må ha SD-kortleser (kan være micro, mini, eller vanlig)
       

     

    Trenger IKKE cd-spiller/dvd.

     

    Pris? Hva får man for 2500,- nå om dagen? Hva er et fornuftig prisnivå i forhold til hva man får? Den skal vel ikke vare mer enn ca 3 år...

     

    (Ser man får f.eks. ASUS Eee PC 1215B for 2539,-, er den verdt pengene og er den Linux-vennlig?)

  10. Fikk min nye telefon i dag, er ganske fornøyd, men er volumknappene og låseknappen deres slarkete og løse? Det var faktisk veldig veldig irriterende...

     

    Stemmer - har samme "problem" med min. Litt irriterende, ja - ihvertfall i starten. Har blitt litt bedre med tiden, antakelig fått nok støv og rusk inn der... En annen N9 jeg har tilgang på har ikke dette problemet - der var knappene faste og fine fra dag en.

     

    Men etter å ha hatt telefonen i over en måned, så er det ikke noe jeg tenker over lenger.

  11. Hvorfor er det helt på jordet?

     

    Enkelt og greit å bare kopiere /usr/ mappa fra MyDocs og til /, siden den overrider bare filer som har samme navn og plassering som hans modifiserte. Also: reflash vinner alltid :p .

     

    Har gjort begge disse selv uten at det har skjedd noe skummelt. Bare glade ting.

     

    Vel, om man står i mappa man har pakket ut zip-filen, og skriver "mv usr/ /", så er det vel ok, men "mv /usr/ /" fra hvilkensomhelst mappe er helt på jordet, fordi en da forsøker å flytte usr/ fra / til /... ;)

     

    Det kan kanskje også være greit å se på en diff mellom sine egne filer og de han sender. Noen av disse filene kan jo inneholde andre innstillinger?

     

    Tror nok det skal gå greit, men er alltid litt skeptisk når folk på kommer med "gode råd" på talk.maemo.org om hvilke kommandoer en skal kjøre som root, når de opplagt ikke har særlig kjennskap til Linux.

  12.  

    Ytterst skeptisk til en del av "veiledningene" i kommentarene i den tråden. Vil fraråde å kjøre "mv usr/ /". De som skrives om at en skal kjøre "mv /usr/ /" er jo også helt på jordet...

    Skummelt at han har pakket zip-filen med hele /usr/-treet. Burde heller ha pakket themes/. Ikke så kult å slette hele /usr om en gjør feil som root på telefonen...

     

    Men, man kan jo alltids flashe :).

     

    Hadde vært fint om dette hacket kom som en app, der en kunne konfigurere. Burde ikke være så vanskelig?

     

    Nå skal jeg kjøre landscape-mode-hacket ;)

  13. Den skal vel være available nå i disse tider? PR 1.1 er rullet ut, den skulle komme rundt da?

     

    Jeg oppdaterte min i Norge over-the-air (OTA), tror det var torsdag 17. november. Gikk fint.

     

    Min telefon er uten binding, og uten "branding", den har nå versjon PR1.1 (20.2011.40-4_PR_009.

     

    Mulig Telenor trenger litt tid for "branding" (de har vel noen andre tall i PR_xxx). Da ville jeg gått for "de-branding" og flashing først som sist.

     

    Edit: Ser Slai egentlig svarte på når hvit modell kommer, og ja, den skulle vel være ute i disse dager - men i hvilke land?

  14. Til dere som har hatt N9 en liten stund:

     

    Hvilke irritasjonsmomenter finner dere ved telefonen? Og hva liker dere særs godt?

     

    Har hatt min snart en måned. Har en Nokia N900 fra før som jeg er veldig fornøyd med - som en liten håndholdt datamaskin (Linux-boks). Den er imidlertid litt klumsete som telefon (stor, og veldig landscape-sentrert).

     

    Min N9 er jeg godt fornøyd med også. Spesielt fysisk utførelse. Trodde jeg ville savne kameraknappen, men det gjør jeg ikke. (Til proff-fotografering bruker jeg aldri mobilkamera...).

     

    Jeg har ikke oppgradert min til siste software ennå. (har ennå ikke kommet Over the Air (OTA) -oppdatering, og jeg har ikke noen windows-PC å flashe fra, ei heller lyst til å hacke telefonen så tidlig, men ser for meg å gå over til community-versjon om en stund).

     

    Swipe fungerer veldig fint og er innovativt og bra. Overgang fra fysiske taster til touch-taster til skriving har gått greit, men jeg skriver ikke så fort som på N900 ennå. Med Swype (input-metode) vil dette antakelig endre seg, og gjøre N9 til en racer.

     

    Ringing fungerer bra, måtte justere opp lyden en del første gang jeg ringte. Tror lydkansellering er forbedret i oppdateringen som kommer nå, men har ikke hatt noe problem med det heller.

     

    Nokia-kartet er ganske bra, men bommer på noen enkle søk i f.eks. Oslo.

     

    Lettere å liste opp småting jeg ikke er helt fornøyd med en alle tingene som fungerer bra...:

    - savner videotelefoni (skype+video f.eks., slik som fungerer på N900)

    - savner MSN (siden det er det noen av mine fjerne venner bruker, fungerer utmerket på N900)

    - savner QR-code app (f.eks. mBarcode, blir sikkert portet til N9 snart)

    - svaner trafikanten-applikasjonen som jeg hadde på N900 (kollektivtransport i Oslo). Bedre enn standard-appen.

    - Svært overrasket over at N9 ikke har full DLNA-støtte, så jeg kan streame musikk fra min uPNP-server (slik som fungerte out-of-the-box på N900).

    - N900 hadde Flash-støtte, men jeg syns det er bra at færre og færre enheter støtter Flash. N9 støtter HTML5 og det er bra.

    - Nettleseren er svært begrenset, men det er mulig å legge inn Opera eller Fennec (har ikke gjort det ennå, men kommer til å legge inn)

    -

     

    Mitt største ankepunkt er mangel på full root-tilgang. Ja, det er mulig å logge inn som root på telefonen, men et sikkerhetssystem ved navn aegis (også open source, og en god teknologi), setter begrensninger også på root-kontoen. Det er i utgangspunktet greit, men brukeren MÅ ha mulighet til å overstyre dette. Det er masse å lese om dette på talk.maemo.org (forumet som noen ganger referert til som "TMO").

     

    At den mangler titusenvis av prompeapps som iOS og Android kan tilby, blåser jeg i så lenge Spotify fungerer godt.

     

    Har ikke premium-konto på spotify, så har ikke prøvd appen.

     

     

    Største ankepunktet mitt mot den er at kalenderen ikke kan synkes mot Google Calendar(?).

     

    Jeg synkroniserer mot min Google Calendar gjennom CalDAV. Faktisk, så synkroniserer jeg mot en ikke-primær kalender, som jeg har delt med samboeren min. Det er et stort pluss. Jeg synkroniserer også mot jobb-kalender (også gjennom CalDAV). Dette fungerer fint. (Google: caldav, calendar sync)

     

     

    Det er også litt liten skjerm ettersom jeg er vant til Galaxy SII, men jeg synes skjermen på N9 virket veldig presis, så skriving skal nok ikke bli særlig mye vanskeligere enn med Galaxyen.

     

    Skjermen syns jeg er passe stor. Men vær klar over at teknologien som brukes ikke her 100% feilfri: Du vil kunne se "bleeding" om du zommer inn på bokstaver når de vises i landskapsmodus. Dette plaget meg i starten, men syns ikke dette egentlig er noe issue. Men jeg forstår at dette kan være grunn til å heve kjøpet for noen. Mulig det er forskjeller mellom produkt til produkt også.

     

    Vel, det får være nok foreløpig ;).

    • Liker 1
  15. Hold an litt her. Jeg er også blitt utsatt for denne svindelen. Nå er det heldigvis sånn at vi bor i Norge, og har norsk mobilabonnement. Vi er derfor veldig godt beskyttet som forbrukere.

     

    Det er ikke slik at vi må sende noen stopp-melding til noe vi aldri har bestilt.

     

    Det jeg gjorde var å varsle forbrukerombudet og tok kontakt med min mobiloperatør. Jeg tok også kontakt med sms24hours.com, og fikk til og med svar: De vedkjente seg feilen, og vil sette tilbake beløpet (3x35,-) på min konto.

     

    Det viste seg at noen hadde "registrert feil telefonnummer" (altså mitt). Utrolig useriøst å ha en tjeneste som åpner for slik misbruk, men de skal nå ha endret rutinene sine...

     

    Så gjenstår det å se om pengene tikker inn...

  16. På LG sine sider (lge.com), står såklart ikke 32LG2000-modellen oppført, og manualene for de to modellene er felles. Hvor finner jeg spesifikasjonene?

     

    Fant ut litt selv og ved hjelp i et annet forum: 32LG2000 or 32LG3000 er ganske like:

    32LG2000: 2 HDMI (begge bak), 6 ms responstid, "just scan". (tysk pdf)

    32LG3000: 3 HDMI (en på siden), 8 ms responstid, "just scan". (link fra LG)

     

    Mulig det er flere småforskjeller, men det er hva jeg fant foreløbig.

     

    Vet ikke noe om forskjellen på de to Philips-modellene. Men vet ihvertfall at om 32PFL5403D/12 får et dårlig signal inn, så gir den et dårlig signal ut... Jeg spurte to ganger om å få se den med HD-signal over HDMI, men nei, det kunne ikke Lefdal vise - for de hadde jo ikke lange nok kabler...

     

     

    Edit: Jeg dro til en annen butikk og fikk kjøpt 32LG3000 til samme pris som 32LG2000 hos Lefdal, og fikk depositumspengene tilbake fra Lefdal.

    Veldig fornøyd med 32LG3000 sålangt!

  17. Hei igjen, nå har jeg vært på Lefdal for å kjøpe Philipsen (32PFL5403D/12). De var såklart utsolgt, men hadde utstillingsmodellen. Bilde så helt rævva ut. Hvorfor? Hovedsakelig fordi de hadde valgt composite-inngangen på billigmodellene, og kjørte component eller HDMI på de dyre modellene. Smart.

     

    Men, jeg snakket med tre forskjellige selgere, og de frarådet meg alle i å kjøpe TVen, en sa det kanskje ville funke tålig greit med digitale signaler, men jeg fikk inntrykk av at det også ville kunne være "bølger" over skjermen da. Og jeg ser for meg at reklamasjon på dette ville blitt *svært* vanskelig etter at alle frarådet kjøp... Egentlig tror jeg at bilde ville blitt helt fint med digitalt signal (slik du sier qwert), men jeg orker bare ikke alt kjaset (selv om det irriterer meg grenseløst at de bevisst setter opp dette skuespillet for oss, utrolig sleipt salgstriks).

     

    Jeg endte med å betale depositum på 32LG2000 til internettpris (4995,-). Den var selvfølgelig også utsolgt, men kommer i morgen (fredag). Jeg har tidligere sett på 32LG3000, og selgeren fortalte at den *eneste* forskjellen på disse to var utseendet. Kan noen bekrefte dette...? Jeg kan fortsatt angre meg.

    Har lest i et annet forum at 32LG2000 ikke støtter pixelmapping, men at 32LG3000 gjør det, men det ble ikke bekreftet noe sted.

     

    På LG sine sider (lge.com), står såklart ikke 32LG2000-modellen oppført, og manualene for de to modellene er felles. Hvor finner jeg spesifikasjonene?

     

    Svært takknemlig for tilbakemelding på dette (gjerne før i morgen kl 10 når jeg henter TVen:)).

     

    Tips til dere som evt. skal kjøpe Philipsen 32PFL5403D/12: På mandag spretter prisen opp 1500,-, men om man kjøper den i løpet av uka (med depositum), vil man få den til den annonserte prisen.

  18. @qwert: Takk for mer info om Philipsen! Regner med å ta en tur til Lefdal og plukke opp en der (3995,-) før helga.

    Post gjerne tilbakemeldingen du får fra Philips (kanskje i ny tråd?). Jeg kjører Linux og kan kanskje tvinge igjennom noe med litt fikling i konfigurasjonsfilene..

     

    @Andey-: Sorry at jeg hijack'a tråden din - håper du har fått noe ut av det du også. Har du kjøpt TV? Hva ble det?

  19. Takk for flott review!

     

    Fant manualen til "Philips Flat TV 32PFL5403D 32" LCD integrated digital with Pixel Plus HD

    32PFL5403D/12" på sidene til philips, og ser "unscale" er nevnt der. Antakelig det jeg er ute etter:

    "Maximum sharpness though distortion may appear on borders. Also, black bars may appear with pictures from your PC."

     

    Denne Tven ser mer og mer aktuell ut. Den ser også veldig pen ut! (og er billig!)

  20. Hm, sjekket ut litt mer rundt Philips 32PFL5403D. På hjemmesidene til philips, fant jeg 32PFL5403D/27 og 32PFL5403D/F7 som begge har 1366x768p som paneloppløsning og som begge lister opp følgende formater som "Computer formats" under "supported display resolution" (satans flash-side):

    640x480
    800x600
    1024x768
    1280x768
    1280x1024
    1360x768
    1920x1080i
    
    (alle @ 60Hz)

     

    Jeg har lest at denne Philips'en gjør det dårlig på framvisning av analogt signal direkte, men det blir vel et ikke-tema for meg, dersom jeg lar mediasenteret ta seg av signalbehandlingen og sender ferdig 1360x768 direkte til TVen? Så sant TVen støtter dette over HDMI, da...

     

    Og da vil vel de 6 manglende pikslene (1360x768 vs 1366x768) føre til enten et litt "smurt" bilde, eller to svarte striper på 3 piksler hver på hver side av skjermen?

     

    Det er kanskje verdt 1500,- for å unngå dette, evt. er 2x3 piksler et helt greit "tap" mot 1500,- i lomma?

    Kanskje tar jeg også helt feil, og Tven klarer ikke 1360x768 over HDMI.

    Jeg vet heller ikke hvilken 32PFL5403D-modell Lefdal fører (/27, /F7 eller en annen).

     

    Ah, så vanskelig det er... :)

  21. På spesifikasjoene til Phillips tven står det at tven støtte dataoppløsninger opp til 1024 x 768 piksler. Vil ikke det si at tven kan kjøre pc signaler?

    ...

     

    Saken er vel at Philipsen tar et 1024x768-signal fra PCen og smører det ut på sine 1366×768 piksler, og da blir det ikke helt bra, slik som qwert og Svinks nevner.

     

    Sjekk ut denne siden for mer info :)

  22. "Just Scan" er forøvrig ikke det samme som 1:1 pixelmapping, men heller en spesialtilpasset mapping/skalering som ikke er 1:1. "Just scan"-funksjonen gir ingen overscan ved bruk standard HD-oppløsninger (720p / 1080i / 1080p) over HDMI (og komponent).

     

    Ok, vanskelig skal det være! Blir uansett mye fikling med innstillinger (har Intel grafikk, og kjører Linux...;)).

     

    Spørsmålet er: Er det verdt det? 1:1 pixelmapping (evt. "just scan"), altså. Vil man se forskjell på en 32" uten full HD?

     

    Dette er vel relevant for Andey- også, som skal koble til Xbox. (har den også HDMI-utgang?).

    Fant denne (ikke helt oppdaterte) siden som har oversikt over hvilke modeller som har 1:1 pixelmapping, samt diskusjon rundt dette og Philips her.

     

    Ser forresten at LG 32LG3000 ligger på 5500,- i butikker, mens Sony KDL-32L4000k fås til 4000,- på Elkjøp...

  23. Da tror jeg nesten du, judhaz, kan belage deg på å kjøpe LG 32LG3000 først som sist. Denne er blant de få som støtter 1366x768 (både over HDMI og VGA), og sannsynligvis den eneste "merke-TVen" i denne prisklassen som gjør det.

     

    Takk for svar - jeg sjekket litt rundt, og ser at 32LG3000 er oppført både med og uten støtte for 1:1 pixelmapping/"just scan". Men - sjekket http://nordic.lge.com nå, og der står det vitterlig at den støtter "just scan", supert. Må stikke innom en butikk og ta en titt på den nå.

     

    Ser at den ligger på ca 4500,- i nettbutikkene, men da kommer det vel en del fraktkostnader i tillegg. Si ifra om noen ser den på kampanje i Oslo-området :).

×
×
  • Opprett ny...