Gå til innhold

tolrol

Medlemmer
  • Innlegg

    118
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av tolrol

  1. Jeg bruker i dag XP og har planer om å kjøpe meg en ny laptop som har Vista. Nesten samtlige jeg har spurt har bare dritt å fortelle om det og jeg kvier meg til å bytte operativsystem. Er virkelig Vista så ræva som man skal ha det til, eller er det bedre enn ryktene?

     

    Jeg har i dag en 10-12 programmer(4-6 store programmer) som jeg bruker regelmessig(videoredigering m.m.) og er derfor avhengig at maskinen fungerer.

     

    Bør jeg ligge unna, eller er det bare de første versjonene av systemet som skaper falske rykter? Ka du tru'?

     

    Windows Vista er etter min mening mange hakk bedre enn Windows XP på mange områder. Vista har fått alt for mye ufortjent kritikk synes nå jeg. Dette er sikkert diskutert masse her på forumet fra før...

  2. Jeg har satt opp en ny router her i huset, men nå har jeg satt opp wep på den og noen PC-er i huset har litt problemer. Det som skjer er at de får opp nettverke og at det er sikkerhets aktivert og sånn, men da de prøver å koble seg på kommer det ikke opp at man må taste inn passord. Så jeg må gå i innstillingene og fikse det.

     

    Så da lurte jeg på om det går ann og sette opp sånn at den spør om passord når man prøver å koble seg på.

     

    edit: leif

     

    Dlink Dir-655 er en 802.11n router. Hvis du skal bruke WEP metoden må du slå av 802.11n og velge 802.11b, 802.11g i stedet for.

     

    Hvis dine trådløse nettverkskort er WPA kompatible, bruk WPA. WPA bruker en sikrere krypteringsmetode og er også raskere.

  3. Så hvorfor folk som kun surfer og bruker den til kontor oppgaver kjøper windows er en gåte for meg.

     

    Det er fordi Vista følger med nye PC-er i dag. Tror ikke mange kjøper Vista seperat. For "mannen i gata" er ikke Ubuntu eller Suse et fullgodt alternativ enda.

     

    For viderekomne og hvis man har en eldre PC, så kan Linux være et glimrende valg. Et av problemene til Linux er at de ofte IKKE har drivere til maskinvare av nyeste dato...

     

    DELL i USA leverer noen maskiner med Ubuntu. Kanskje kan dette få HW-produsenter til å prioritere Linux? Det er i alle fall et lite steg i riktig retning...

  4. ...Hmmm... Har hørt ganske mye negativt om Vista også (har dog ikke prøvd selv). De jeg kjenner som har prøvd, har derimot måttet installere drivere ++ selv, også ved å lete seg frem, akkurat som de må i linux. Og printere, webcams og en del annet ekstrautstyr har de ikke fått tak i drivere til slik at de har kunnet kjøre det under Vista

     

    Jeg har satt satt opp mange maskiner med Windows Vista uten de store problemene. Stort sett kommer de siste driverne via Windows Update. Vista er undervurdert.

     

    Ikke kast tida bort på Linux! ;)

  5. Suse 10.3 tar seg utvilsomt godt ut, MEN det er forsatt mye plunder med maskinvare oppsett. Jeg har insett at man må være Linux guru for å få maskinvare til å fungere i Suse.

     

    Flg måtte jeg konfigurere "manuelt":

     

    Trådløst nettverkskort (Atheros (Dlink), og Ralink).

    Skjermkort

    AMD chipset mm. (AMD er til og med Suse sponsor!!)

     

    Jeg installerte Suse 10.3 via FTP. Dette gikk helt fint - helt til installasjonsprosessen var ferdig. Det var umulig å få kontakt med routeren (både trådfast og trådløst). -Ja, DHCP instilingene er OK.

     

    Nei, jeg holder meg til Windows Vista til Linux distroene blir "plug and play"... Har ikke tid til å søke på google og forum etter løsninger :)

  6. Jeg kjøpte meg D-Link DIR-655 trådløse ruteren, men når den er koblet til så er internett så ustabilt..Kobler ut etter 15-20 min ca..Har sjekke innstillinger på ruteren, men finner ingenting..Noen som veit hva som kan være gale?

    9091521[/snapback]

     

    Hei

    Har den samme Ruteren og den er meget stabil og bra, men du må slå av

    802.11n og bare bruke mixed802.11g og 802.11b også må du finne den rette kanalen som passer i dine omgivelser. jeg bruker kanal 6..

    Håper dette hjelper.

    9091918[/snapback]

     

     

    Litt av poenget er at dette er en 802.11n router. Hvis man slår av 802.11n så er jo dette en helt "vanlig" router. Svakt av Dlink å sende ut et produkt som bare er halvferdig...

  7. Hei!

    Jeg er på utkikk etter et abonement hvor man ringer gratis til andre med samme abonement. I Sverige har man vel 3.se som tilbyr dette. Spørsmålet er om noe lignende finnes i Norge for mobil og om det er noen som har erfaring med det?

    6239456[/snapback]

     

    Hei, jeg kan også anbefale Ownersbuy! Jeg har hatt abonnementet nå i ca 2 år og er ganske fornøyd. Mange av min omgangskrets har også Ownersbuy abb, dvs at jeg ringer gratis til de (oppstart 47 øre). Les mer her

     

    NB! Når du bestiller Ownersbuy abonnement blir du også medlem i Ownersbuy. Det koster 150 kr i året inkl "gratis" Mastercard

  8. :w00t: Jeg kjøpte min bærbare i USA nylig (AMD 2800+, 512MB RAM, 60GB HD, DVD/CDRW++) for kr 5200,- :D Billig og bra!! Har endret til norsk tastaturoppsett i Windows. Det går fint så lenge jeg bruker touchmetoden!

     

    Kanksje det går an å få kjøpt nye klistremerker til tastaturet... Noen som vet?

  9. capy: det skjedde etter flashing av BIOS. :blush: Jeg brukte FlashMenu i WinXP

     

    MEN: Jeg har nå endelig fikset problemet! :D Det gikk å trykke F1 sånn at jeg kom inn Windows. Etter at jeg nedgraderte BIOS til v24 med flashmenu er alt i orden igjen. Det virker som om hovedkortet mitt ikke liker de nyeste BIOS versjonene (versjon 26 og 27).

  10. Anbefaler å kjøpe en ZMNB47J: Zalman chipsetkjøler m/kjølepasta fra for eks microplex.. koster 65 kr. Du vil da få en vifteløs løsning uten bråk :)

    Hvis du bor i Oslo, kjøp heller kjøleren på Digitalimpuls i Møllergata (noen meter fra Datakjeden). Så slipper du dyr porto og oppkravsgebyr fra Microplex.

  11. Hei, jeg har samme problem i Opera. Hos meg skyldes det "ad blocking" funksjonen i Norton Internet Security i kombinasjon med enkelte javascript.

     

    Løsning:

    1. "disable" Norton Internet Security (NIS)

    2. I Opera: Fil > Instillnger > Historikk og mellomlager. I "mellomlager på disk", klikk på "tøm nå" knappen.

    3. Klikk på "oppdater/refresh"

    4. "enable" NIS

     

    Har forresten samme problem på f. eks finn.no sin søkefunksjon for avansert søk.

×
×
  • Opprett ny...