Gå til innhold

abjork

Medlemmer
  • Innlegg

    196
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av abjork

  1. Man kommer ikke rundt lovverket i USA, dessverre. Intet nytt her å se om du leser detaljene og legger merke til et par setninger:

    ...If compelled to disclose or give access to any customer’s data, Microsoft will promptly notify the customer and provide a copy of the demand unless legally prohibited from doing so. We will challenge every government request for an EU public sector or commercial customer’s personal data—from any government—where there is a lawful basis for doing so...

    • Innsiktsfullt 1
  2. Du får sjekke om D-link DIR-855 kan løse dine problem:

    ftp://ftp.dlink.se/P...ual_1.10(E).pdf

     

    Er nok usikker på om det er porter som sperres. Vanligvis blokkerer man MAC-adresser ("fødselsnr" til et nettverkskort). Pass på å sperre MAC-adressen for både trådløst kort og det ordinære. Da kan nok poden komme med et eget nettverkskort. Pass på at routeren bare tillater MAC-adresser for de pcene som du har kontroll over.

  3. Begge maskinene har mer enn nok minne. For å håndtere video, og spesielt full HD-video i AVCHD-format, MÅ det en kraftig motor/prosessor til. Om du slår opp på PassMark-score (måling av prosessorkraft) vil du se at:

     

    AMD E2-3000M får en score på 1.159

    Core i5-2450M får en score på 3.584

     

    AMD kan i dag desverre ikke levere prosessorer til berbare med ytelse i nærheten av Intel.

  4. Jeg tenker å kjøpe en PC til bilderedigering, og noe videoredigering, men har ikke noe særlig peiling. Er denne bra til prisen?

     

    http://www.lefdal.co...EXT_BANNER_AKAM

     

    Den har en svak AMD-prosessor. Siden du skal jobbe med videoredigering bør du gå for minst Core i5. Her er etter det jeg kan se et langt bedre tilbud. Er du heldig inngår den i kampanje, som gjør at du kan få noen hundre kroner til i avslag, slik at den kommer under prisen til den på Lefdal.

  5. Jeg har en Acer Aspire 5720ZG som jeg har hatt mye problemer med den siden jeg kjøpt den for 3 år siden. Den har vært på reperasjon 4 ganger de siste 2 årene, og det virker som om ingenting er blitt gjort eller at dem ikke har funnet ut hva som er problemet. Det er kun litt over et halvt år siden sist jeg fikk den fra reperasjon. Da hadde den vært på reperasjon i 2-3 måneder.

    Har den vært inne så mange ganger og alle reparasjonar skyldes feil som ikke er generert av bruker, mener jeg at du har rett på omlevering osv. En bruker skal ikke oppleve så mye problemer med et produkt.

     

    Det flere ting som skjer med maskinen. Den blir for eksempel ganske varm på venstresiden av tastaturet. Lyden blir til tider, for å være ærlig, helt for jævlig. Man hører kun skurring, eller som om noen hoster. Det kan pågå i 2 minutter eller 1 time. Maskinen reagerer på samme tid ganske tregt. Vanligvis lot jeg maskinen stå i et par minutter, men da kunne jeg ende opp med en maskinen som var fryst fast. Og man var nødt til å tvinge den av, man kom seg rett og slett ingen steder med den maskin. Maskinen og skjermen har fryst seg fast siden jeg fikk den, og man må bare tvinge den av. Før la jeg skjermen ned slik at den skulle gå over til dvalemodus, men det gjorde den aldri så det var det ingen vits i å prøve flere gang heller. Og siden venstresiden av tastaturet var ganske varm så ble skjermen også ganske varm.

    Er det lyden fra høytalerene eller er det kjøleviften som skaper "hostelyden" eller skurringen. Jeg har selv en nettverkdisk og en batterilader med vifter som når de er kalde vil skurre eller "hoste" før de innen 30 sekund ikke avgir lyd lenger.

     

    Når det gjelder tap av dvalemodus er nok det et lite irritasjonsmoment. Her har du nok brukt diskrensingen og bedt om å få rense dvalemodusfilen. Da fjerner du den og det er litt arbeid å få den tilbake:

     

    http://support.microsoft.com/kb/929658/no

  6. IE ble det slutt på da Microsoft på død og liv skulle frede linjen for navigasjonsknapper, webadresse og søkerute. I disse tider med widescreen ønsker jeg mest mulig vertikal plass. Firefox med compact skins og modifisert topplinje gir mest ledig plass.

     

    Det var akkurat det samme som gjorde at jeg ikke oppgraderte til Office 2007. Vil ha mest mulig plass til tekst og tall og ikke unødig sløse vekk plass til band (ribbon).

  7. Hei, jeg har kjøpt meg en WD My Passport Essential 250GB svart som bare bruker USB til både strøm og det hele.

    Jeg har hatt den i ca. 3 uker og for ett par dager siden da jeg plugget den i pc-en min kom det opp en feilmelding: "USB Not Regonized". Jeg har prøvd å gå inn på min datamaskin og behandle for å se om den var der men det er den ikke. Jeg har også prøvd å putte den eksterne harddisken i andre pc-er med både Vista, Xp og Linux men det er samme resultatet på alle maskinene.

     

    Er det noen som vet hva som kan være galt? Har jeg gjort noe feil med utplugging? osv.

    Harddisken lager ikke noen spesielle lyder og den lyser når jeg plugger den i men den kommer liksom ikke opp på datan.

     

    Takk på forhånd for alle svar.

     

    Prøv med en annen USB-kabel.

     

    Dersom det ikke fungerer, vil jeg tro at problemet ligger i kabinettet. Du må få opp kabinettet, ta ut disken og sette den inn i et nytt kabinett. Regner med at det er snakk om en 2,5" SATA-disk. Kabinetter får du får et par hundre kroner.

  8. Eneste jeg er litt usikker på er CPU. Den er vel en del dårligere enn på f.eks denne. Lurer på om det er bedre å satse på en bedre CPU. Så er det skjermkort.. hvor stor forskjell er det på Radeon HD 3650 512MB og Radeon HD 4570 512MB?

     

    Ytelse på mobile grafikkort får du en indikasjon på her:

    Sortert etter 3dmark2005

     

    Når det gjelder 4570, har det 64 bit interface til minne. Er du først oppe i rundt 6000, ville jeg sterk vurdert denne med Radeon HD4650. Kortet har 128 bits interface til minne og er vesentlig bedre enn 4570.

  9. Testen du linker til viser jo at Turion gjør det bedre enn konkurrenten på spilling, til tross for lavere klokkefrekvens på prosessoren.

     

    Beskrivelsen av en VW 1,4 liter i en Ferrari er i hvert fall ikke beskrivende.

     

    Jeg er fullt klar over at Intel's Graphics Media Accelerator 4500 ikke er noe spesielt, men det er da heller ikke Radeon 3200. Ingen av de berbare i testen er spesielt egnet til spilling. Skal man ha bærbare for spilling bør man ikke se på svakere grafikkort enn Nvidia Geforce 9600GT og Radeon 3650.

     

    Jeg bruker ikke berbar til spilling, men er mer avhengig av nok prosessorkraft. AVCHD bringer selv de beste PCer ned i knestående. Her er det ikke hjelp med hyperraske HD, bare rå prosessorkraft.

     

    Dersom jeg skulle kjøpt en pc med Ferrari-navnet, skulle med det ypperste innenfor hver komponent: kraftig cpu, kraftig grafikkort, raskt minne, 7200 rpm HD osv. som samlet ville plassert pcen i toppskiktet. Mao "the best of the best". Jeg er ikke interessert i å betale 6.000 for maskinvaren og 8.000 for Ferrari-merket og rødfargen. Svake system (som kan erstattes med mindre flatterende ord) blir ikke bedre om det er pakket inn i gullpapir og satt sløyfe på.

     

    Se tilbake på de "gamle" modellen med Ferrari-navnet. Ingen var vel spesielt spenstige. 12" kom vel med en Turion TL-60 til TL-66 og ATI Radeon 1200. Det mest spennende var vel "motorduren" av kjølingen....

     

    La meg få sitere slutten av testen, men legg merke til at man IKKE kan spille Crysis på noen av de bærbare:

     

    If you're a power user or road warrior, we recommend Intel's Centrino 2 because it offers superior overall performance and multitasking abilities, as well as significantly longer battery life. However, AMD's Puma platform offers much better integrated graphics performance, and it's Wi-Fi connection was slightly faster. If you're into playing mainstream games (no, not Crysis), AMD Puma is the better choice, assuming you're not going to spend more for a dedicated graphics card from ATI or Nvidia.

     

    Bottom line: If you desire fast performance and good endurance, the $200 premium for an Intel platform is well worth it. But if your needs are basic, and you don't do a lot of work or play unplugged, that splurge might not be necessary.

  10. Når jeg kjørte memtest i natt klikket dataen igjen. Har kommet meg gjennom 300 % uten feil. Det som er meeeget merkelig er at det står ingen error i loggen når det skal ha skjedd. Jeg satte på memtesten i 0430-tiden og sto opp 1100. Det er mellom disse to tidspunktene datamaskinen har slått seg av, men det står ikke noe i loggen.

     

    Maskinen står vel ikke på automatisk oppdatering mellom 04.30 og kl 11.00 slik at en restart kan ha skjedd dersom det er en oppdatering som krever det?

  11. Kjøpte en packard bell i stad, ble litt impuls kjøp. Skulle kjøpe en Acer 5920G, men ble en Packard i stedet. Nå sitter jeg her og tenker på om packard er dårlig merke...

     

    Vel den bærbare kostet 6290kr, og hadde dette:

     

    AMD Turion X2 cpu (2.0ghz)

    2 x 2gb RAM

    2 sata harddisker på 320gb (640gb)

    ATI Radeon HD3470 skjermkort (samme som på 5920G)

    integrert Bluetooth

     

    Slik jeg så det i butikken så er de helt like, bortsett fra at Packard har AMD cpu og mer ram og dobbelt så mye lagringskapasitet.

     

    PC'en heter forøvrig: Easynote ML61-B-300NC og ble kjøpt på Siba (kvadrat), hvis noen får lyst på denne.

     

    Så bør jeg levere den tilbake og kjøpe Aceren, eller er det et bra kjøp?

     

    Jeg lurer på om du kan avklare ett par ting vedrørende denne modellen:

     

    - Har maskinen FireWire?

    - Har maskinen en funksjonell ExpressCars-slot?

  12. Har avinnstallert og rebootet gått inn på enhetsbehandling og søkt på oppdatering, men den finner da bare til "standard VGA-skjermkort" hvor det står "Den beste driverprogramvaren for enheten er allerede innstallert". Antar at det var det du mente? Er litt "grønn".

     

    DH Mobility Modder.NET:

     

    http://www.driverheaven.net/nvmodtool.php

     

    How to use DriverHeaven Nvidia Mobility Modder.

     

    1. Download the newest desktop drivers from NVIDIA's WEBSITE or get them from Driver Heaven Downloads.

     

    1a: If you are using Windows XP or earlier, install .Net Framework (the program won't run without this), the latest version can be found at this link.

     

    2. Run the downloaded driver and let it extract or if the driver is in zip format then extract it manually into a folder, for example into C:/NVIDIA/"Windows version"/"Driver version" - but cancel the installation once the driver is extracted.

     

    3. Run Mobility Modder.NET nVidia Edition and browse to the driver in C:/NVIDIA/"Windows version"/"Driver version" - an example of nVidia GeForce 177.79 would be C:/NVIDIA/WinVista/177.79 - hit modify. Wait until driver is modified.

     

    4. In Vista, go to C:/NVIDIA/WinVista/177.79 (Or whatever the driver installation folder was called), and run the SETUP.EXE.

     

    5. Wait until Install is finished and reboot. Enjoy the new drivers !

  13. hehe eg har samme maskina, hører knapt viffta, hører bare ein veldig svak summing, må nesten løffte den opp til øyret for og høre hehe

     

    Hvilken bios har maskinen din?

     

    Jeg brukt AA1 en stund og kommet til at viften har 3 hastigheter. Ved restart går den en kort stund på laveste hastighet som gir en ok lyd, men når Windows booter og man jobber i Windows går vifta så å si helte tiden på hastighet 2. Det samme gjør den når maskinen bare står på BIOS-skjermen (F2 ved start.). Hastighet 3 slår bare inn av og til. Merkelig nok skjer det oftest når jeg surfer innom sider som bruker mye flash. VG er et eksempel. Vifta går opp en kort tid før den går tilbake til hastighet 2.

     

    Hvordan fungerer din? Dvs. når går den opp og ned mellom ulike hastigheter?

     

    Merkelig nok gikk vifta på hastighet 2 hele tida når jeg kjørte 2 instanser med SuperPi (32M) som belastet cpu 100%. Samtidig satte jeg Eraser til å viske ledig diskplass slik at disken spant kontinuerlig. Ideen var å generere så mye varme for å kjøre viften på høyeste hastighet for å se om det ville redusere støyen når viften gikk på hastighet 2. Har vært borti vifter som "går seg til".

     

    Tempen på sensorene på maskinen ligger på 37-42 grader og det skulle ikke vært behov for så aggresiv kjøling. Vifta er lite merkbar når man har pcen på fanget, men bord gir nok en viss resonans som gjør den rimelig merkbar.

  14. Er det noen som har et tips til program, oppdaterte eller modifikasjoner av register som gjør vifta roer seg litt. Den må få lov til å gå litt av og til, men ikke slik som nå

     

    Har sjekket på nettet litt og funnet et par merknader om viften. Mot bunnen mener en at det skuldes oppdatering til siste BIOS 3114:

     

    http://www.minhembio.com/forum/index.php?s...60&start=60

     

    Litt senere kommenterer noen at viften (fläkten) forstyrrer.

     

    Jeg har hittil ikke funnet noen løsning på problemet.

  15. Dette er en hvit modell med 120 GB HD og 1 GB RAM.

     

    Har fått satt opp maskinen og brukt den med og uten strøm. Cpuen throttler fint, men vifta går uavbrutt uavhengig om maskina går på strøm eller på batteri. Vifta går så å si ikke i det hele tatt på en Core2Duo-maskin (15,4" størrelse) når jeg skriver innlegg på nettet som dette. Lyden fra Aspire One er veldig markant i forhold til den andre andre maskina. Jeg er veldig overrasket over at en maskin som skal vere bygd rundt en så lite kraftkrevende prosessor skal bråke såpass mye.

     

    Jeg har sjekket tempen med SpeedFan XP og de ligger på 37 grader, ikke spesielt høyt. Jeg har ikke funnet ut av om det går å bruke SpeedFan til å stoppe vifta. BIOS på PCen er siste versjon 3114, så her kan jeg ikke få gjort noe.

     

    Er det noen som har et tips til program, oppdaterte eller modifikasjoner av register som gjør vifta roer seg litt. Den må få lov til å gå litt av og til, men ikke slik som nå

  16. Kan du komme med en link til det du har funnet ut? Sempron 2200+ = Athlon X2 4000+. Hvis det du sier stemmer har alle som har kjøpt Athlon X2 blitt lurt trill rundt. Da kunne jo alle hatt Sempron, og Athlon vert overflødig.

     

    http://www.chiplist.com/AMD_Sempron_X2_Dua...RSS2-processors

     

    200 MHz / 2.0 GHz AMD Sempron X2 2200 CPU 10 March 2008 OEM (stepping G2): SDO2200IAA4DO

     

    Sammenlignet med AMD X2:

    http://www.chiplist.com/AMD_Athlon_64_X2_D...section--2118-/

     

    200/2000 MHz AMD Athlon 64 X2 3800+ CPU (2x) 512 kbyte L2 10 89 W TDP August 2005 OEM: ADA3800DAA5BV,

    PIB: ADA3800BVBOX

    200/2200 MHz AMD Athlon 64 X2 4200+ CPU (2x) 512 kbyte L2 11 89 W TDP May 2005 OEM: ADA4200DAA5BV,

    PIB: ADA4200BVBOX

     

    Her er en test av Sempron X2 2100:

    http://xtreview.com/addcomment-id-4533-vie...eron-E1600.html

     

    og en til:

    http://xtreview.com/addcomment-id-4299-vie...-dual-core.html

     

    Muligens det er å strekke det litt vel langt å si X2 4000, men en X2 3800 bør en Sempron X2 2200 ligg rundt i ytelse alt etter bruk.

  17. Spillemaskin med en SEMPRON 2200+? Jeg vet ikke hvilke spill du spiller, jeg mener ivertfall ideen er dødfødt. Hovedkortet er sikkert noe OEM drit som er kun produsert for FS. 8800GS er da heller ikke å foretrekke i den prisklassen. Radeon HD 3850 512MB får du ivertfall litt mer for pengene.

     

    Spør du meg er dette en kontormaskin, beregnet for å bruke til en eller annen form for office, internett, mail, og kabal.

     

    Sempronen har dobbelkjerne og yter i området rundt Amd X2 4000 etter det jeg har greidd å finne ut. Må gjerne velge et annet grafikkort, men man bør være forsiktig med for strømkrevende saker. Uansett man kan ikke sammeligne en maskin til 4.800 inkl. skjerm med det som koster dobbelt eller tre ganger så mye.

  18. Hei.

    Jeg vil da oppgradere min laptop litt, har en HP Compaq 6715s.

    ...

    Specs finner du i linken lenger oppe. Og bekjymrer meg ikke for å bryte "garanti" elno ved å åpne og mekke, ettersom det er blitt gjort før, bare da med backup av HDD.

     

    Berbare maskiner er ikke noe som er lett å oppgradere eller er designet for å oppgradere. Aller minst de billige maskinene. Her er det bare en ting å gjøre: Kjøpe nytt.

  19. Fant dette emnet saa passer fint her.. Har en gammel pc 3 aar.. veldig god i den tiden.. naa skruer den seg av av seg selv. er det overoppheting? kjente paa selve boksen og den var MYE varmere enn den andre pcen min..

     

    Det er nok hybelkaninenes grep. Kjøp en boks med luft under press og blås kjøleribber osv. rene for støv.

×
×
  • Opprett ny...