Gå til innhold

hernil

Medlemmer
  • Innlegg

    6 600
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av hernil

  1. a_aa skrev (15 timer siden):

    En flott klokke! Jeg hadde nok hatt en selv, hadde det ikke vært for en ting: den har 24 i stedet for 12 "på topp" ... For meg er blir det feil, for andre er det akkurat det som føles helt riktig - og da må AirMan være midt i blinken :) 

    Ellers mener jeg å ha lest et sted (WatchUSeek?) at det tidlig ble laget en AirMan-versjon med 12 på topp, men det er ikke nevnt i artikkelen du linket til, og jeg har aldri sett bilde av en sånn - så det er trolig feil. 

    Det ser ut som om du har rett, men spesielt enkelt å oppdrive er den nok ikke!

    • Hjerte 1
  2. Jeg tror du bør skrive litt mer om hva du ønsker å bruke serveren til og litt om hva du skal lagre, og hvilke disker du har til rådighet for å få best mulig svar. Jeg bruker Proxmox selv, men enn så lenge er datadiskene håndtert av en Ubuntu VM som eksponerer de over SMB. Hovedsaklig for å holde ansvarsområdet til Proxmox så snevert som mulig 🙂

  3. Hvis du skal basere mye av oppsettet på Docker så er nok Ubuntu i bunn med containere en solid løsning, selv om det kanskje finnes enda mer "Docker-first" orienterte løsninger.

    Om du skal kjøre ting som pfSense og FreeNAS kan det være at du vil gå mer mot tradisjonell virtualisering av maskiner, og da er Proxmox et godt valg. Grunnen til  at du må virtualisere disse er at begge er bygget på BSD som har en helt annen kjerne enn Linux og dermed ikke kan spinnes opp i tradisjonelle Linux-conteinere som baserer seg på å dele kjerne. Proxmox er forøvrig bygget på Debian, og har i tillegg til VM-er også støtte for LXC-conteinere. Disse er ikke det samme som Docker, men nært beslektet likevel. I flere tilfeller vil de kunne gjøre samme nytten, men man vil ikke ha det samme utvalget ferdig-komponerte conteinere å plukke fra. Siden det er Debian i bunn er det ingen problem å kjøre Docker på Proxmox, men det er ikke støttet ut av boksen i GUI-et, og mange vil heller anbefale å ha en dedikert VM der du styrer med Docker.

    Det finnes ikke noen fasittsvar på hva som er best å gjøre. Noen liker å ha ting kjørende på separat hardware for at ikke alt skal gå ned på en gang om noe går galt, andre foretrekker å konsolidere alt på én enhet for enkelhetsskyld, og noen ganger også av pris og/eller strømrelaterte årsaker. Noen kjører alle applikasjoner på en maskin, og har en dedikert maskin for lagring (NAS). Noen har tre-fire maskiner de pooler sammen i et kluster, enten for å distribuere VM-er eller kanskje noe basert på Kubernetes for å holde styr på Docker-conteinere. Disse øker gjerne kompleksiteten noe, men får til gjengjeld redundans og oppetid tilbake.

    Så mye bunner også ut i hvor mye man er villig til å investere, selvfølgelig av penger, men ikke minst av tid for å lære seg teknologiene. Om læringen er et fokus i seg selv så er hullet potensielt veldig dypt for å oppnå "best practice" på alle fronter, men det er også fullt mulig å ta en rekke snarveier om det man til syvende og sist vil oppnå er "noe som er godt nok for hjemmebruk" :)

  4. Jeg flyttet en post som ikke hørte hjemme her, og fjernet i samme slengen noen svar på denne.
    Legger igjen denne meldingen for de som kan bli forvirret av sporløst forsvunnede innlegg, men tar imot tilbakemelding på PM om noen synes det er støy så kan jeg holde det unna denne tråden 😀

  5. Det er en grunn til at folk jubler for dette helt borti statene - de håper at resultatet blir produkter som er mer reparerbare også for de.

    De har åpenbart gått langt dypere i materien enn det vi gjør her bak tastaturene våre i hvordan det å forlenge levetiden til disse produktene vil påvirke det totale regnskapet for ressursbruk. Ikke skjønner jeg hvorfor det skal være så vanskelig å se hvordan økt levetid på og lavere forbruk av elektronikk vil være positivt for totalregnskapet heller. Om det da ikke bare er på trass fordi "alt EU gjør er negativt" da.

    • Liker 2
  6. Usikker på hvor mye av dette er litt lugging i forbindelse med at det er en Snap-pakke. Det er jo ofte sånn at økt sikkerhet (sandboxing) ofte går litt på akkord med brukervennlighet, men det er jo en såpass utbredt pakke at de burde vel ha fått fikset irritasjonsmomenter så det er synd om det fortsatt er såpass store mangler. Man kan vel på et vis få lagt inn ikke-Snap basert Chromium også vil jeg tro.

    Når det er sagt så anbefaler jeg Firefox varmt - vi trenger alternativer til Chromium-baserte nettlesere på weben!

  7. Windows er et Fisher Price OS ? og WSL er dessverre et plaster på en perforert hovedarterie. Spesielt er det en del krøll på mounting, symlinking, låser på filer og andre filsystemoperasjoner. Tipper i dette tilfellet at Windows ikke slapp låsen på filen etter at GVim hadde åpnet den. Eventuelt at GVim holdt på den selv.

    • Liker 1
  8. Tja, det som kan prege "hjemmebrukeren" noe er jo at ting henger litt bak når det gjelder å få inn nyere pakker. Litt usikker på hvilke løp CentOS har i tillegg til det som speiler RHEL, men avhengig av hva du skal gjøre så kan du føle deg litt hemmet av eldre "stack". Fedora har vel en serverversjon hvis du vil holde deg i den verdenen, uten at jeg vet noe om den. Mine stalltips til dette pleier å være Debian (stable hvis siste versjon er sånn tålelig ny) eller Ubuntu LTS, kanskje med hovedvekt på sistnevnte, men dette er jo på mange måter avhengig av hva man liker. Fordelen med Ubuntu LTS er at om noen har instruksjoner for å få ting kjørende på noe så er det den. Også når det gjelder nyere pakker som ikke er direkte tilgjengelig i pakkebrønnen i siste versjon.

    Når det gjelder å separere ulike tjenester så har vel Docker tatt mange av konseptene til LXC og LXD og gjort de mer eller mindre allment tilgjengelig, så litt avhengig av hva du er ute etter og hvor mye du vil knote kan det være du sparer deg for en del ved å se etter offisielle images for de applikasjonene du vil kjøre der først. Eventuelt lager egne :)

  9. Må faktisk si meg ganske enig med Del. Min erfaring med flere brukere på en Onenote tilsier at man bør unngå det for enhver pris. Google docs er mye smidigere på den fronten. Begynner man å butte mot begrensningene som finnes i Docs er det sannsynligvis en del å hente på å hoppe rett på Sharelatex/Overleaf uansett.

  10. Hvis du er usikker på lenke vs. reim så kan et tips være å gå for lenke, og heller kjøpe en ekstra skinnreim. Verktøy for å bytte mellom de fås for en femtilapp på nett og muligheten til å bytte gir deg i praksis følelsen av å ha en ekstra klokke (eller til og med to) :)

     

    Grunnen til å kjøpe med lenke er at det oftere er litt mer trøblete å få tak i den man ønsker seg (ofte original) i ettertid enn skinnreim. Skinnreimer må ofte byttes før eller siden uansett så er mye vanligere å ikke ha noe originalt der, og derfor mye større utvalg!

×
×
  • Opprett ny...