Gå til innhold

blla

Medlemmer
  • Innlegg

    140
  • Ble med

  • Besøkte siden sist

Innlegg skrevet av blla

  1. Vet ikke om dette er riktig kategori men prøver meg her.

    Hvordan får man egentlig tilbake den utenlanske momsen når man handler fra nettbutikker utlandet? Har en kompis som sier at dette skjer automatisk når varen momses og fortolles i norge, mens en annen sier at man selv må ta kontakt med butikken og få den til å kutte momsen. Noen som vet hva som er riktig, er helt blank på slikt jeg :blush:

    Jeg har sent en mail til den aktuelle butikken og spurt om de kan kutte momsen når de sender til Norge, og får til svar at jeg må oppgi en Norsk VAG ID kode. Hva er dette for noe?

  2. Noen tanker rundt denne bilen: Ford Escort ?

     

    Har hørt at rust er et generelt problem på ford, også er jeg redd motoren i denne bilen er litt tam.

    En ting du må tenke på når du kjøper en så billig bil, er at omregistreringa til en 98-05 modell koster 6511 kr, mens en 97 modell og eldre koster 1529 kr. Så hvis du heller finner en 97-modell kan du snyte staten for nesten fem tusen kroner

     

    Jeg har ikke peiling på denne bilen, men hvis du er ute etter en driftsikker bil med lave kostnader i denne prisklassen er det japsebil som teller.

  3. Det er nettopp derfor jeg holder en offentlig brainstorming.

    Lager jeg en ubåt, skal jeg aldri ta den dypt.

    Aldri dypere enn at jeg overlever hvis den imploderer.

    Eh. hvordan har du tenkt å komme deg ut av en implodert ubåt? Du har ikke tenkt på at du sansynligvis vil bli klemt fast :dontgetit:

    Dessuten vil du ikke klare å åpne rømmningsluka di på grunn av vanntrykket

  4. Hei. var og så på en brukt galant i går. Oppdaget at det ikke var noen varselampe for airbag som lyste når jeg slo på tenninga, slik som ABS- og engine check-lampa. Har aldri vært borti biler med airbag før, men skal det ikke være ei lampe som lyser i et par sekunder når jeg slår på tenninga? Eller er et bare på noen biler det er sånn?

  5. 11% effektivitet er da slett ikke ille. vanlige silisiumbaserte solseller har jo en effektivitet på 15-16%.

     

    På hus med vanlige solseller dekker man kansje 6-7 m2 av taket med solseller. Dersom man maler tak og vegger med solselle-maling dekker man kansje 200-300 m2 med solseller. Kombinerer man dette med en batteribank i kjelleren eller en brenselselle som gjør overskudd-strømmen om til hydrogen, vil man hvert fall i sydeligere strøk være selvforsynt med energi til både hus og el/hydrogenbil.

  6. Leste en artikkel om en ny metode for å sende mye trådløs strøm på i illustrert vitenskap for en stund tilbake. De som gidder kan jo søke den opp.

    Husker ikke helt hvordan det funka, så visst noen kunne laste opp artikkelen, hadde det vært greit

  7. Men det varme røret bør på et eller annet tidspunkt nå samme temperatur som det kalde...

     

    Forøvrig: Det bør være noen gradienter her - røret er sikkert ikke like varmt tvers i gjennom, spesielt ikke det opprinnelig varme røret...

     

    Om du ser bort i fra konveksjon, så er temperaturen beskrevet ved diffusjonslikningen:

    \del² T(r,t) = 1/a² dT/dt

    (dT/dt skulle egentlig vært partiellderivert)

    Om jeg får fritidsproblemer, så kan jeg sette meg ned med den og løse den, men med sylindersymetri så blir løsningene besselfunksjoner... Noe som er litt urk... Men likevel greier jeg ikke fange opp konveksjonen!

     

    Tipper du kan gå ut i fra at det varme røret er tilnermet like varmt igjennom hele.

    Har du tatt en dusj, for eksempel, så er det nok blitt gjennomvarmt.

     

    Tror nok man må blande inn kjemi for å få svaret.

     

    Noen som vet om kokt/destillert vann fryser fortere enn springvann?

     

    Hva om "myten" om at varmtvannsrørene fryser fortere enkelt og greit kommer av at vannet har stått stille lenge nok til at det er samme temperatur i begge rørene da de utsettes for kuldegrader?

    Da vil det kun være de kjemise forskjellene i vannet som har noe å si. Tror jeg :p

    Det har ikke noe med forurensningene i varmtvannet som gjør at det fryser raskere da? Som en annen bruker sa tidligere er det mer forurensninger og bakterier i varmtvann. Når noe fryser begynner det alltid rundt partikler i vannet. Jo fler partikler det er i vannet, jo fortere vil det vel fryse. Destilert vann uten partikler vil man ofte kunne kjøle ned til flere minusgrader uten at det fryser, fordi fryseprosessen ikke har noen plass å begynne.

    Har også hørt en gang at man tillsetter bakterier i vannet til snøkanoner, for å kunne bruke dem i høyere temperaturer.

  8. Laderegulatoren er på 14,2 volt. Dette må til for å overvinne den indre kjemiske motstanden i batteriet. Hadde ikke laderegulatoren stått såpass høyt over hadde det heller ikke vært mulig å oppnå full lading på batteriet. Hadde det ikke vært noen indre kjemisk motstand i batteriet kunne det levert minst 10 ganger så mange Ah (amperetimer). Med andre ord, hadde batteriene ikke hatt høy indre kjemisk motstand mot alle indre endringer, så kunne rekkevidden på elbiler vært 150 mil i stedet for dagens typiske 15 mil per opplading.

    Tror du roter litt nå. Indre motstand kan sammenlignes med en motstand som kobles i serie med kretsen, og har ikke noe å si på hvor mye strøm batteriet kan gi totalt. et batteri med lav indre motstand vil kunne gi mer strøm under full belastning, men også tømme seg fortere.

    Derimot vil den indre motstanden gi et lite spenningsfall som gir effekttap, som gir litt dårligere virkningsgrad.

×
×
  • Opprett ny...