Gå til innhold

Test av Multicom Kunshan M570


Anbefalte innlegg

Har sittet en stund og lekt meg med denne nå og bestemte meg for å lage en liten test:

Gir karakterer fra 1-10 hvor 10 er best. Karakterene kan bli justert etterhvert.

 

Min konfig:

T8300 2.4 GHz cpu

4 gb 667 MHz minne

WXGA+ 1440x900 skjerm

8800m GTX skjermkort

250 gb 5400 rpm hdd

turbominne (legger inn xp på den nå, men greit å ha til senere)

winxp pro sp2 (hadde det fra før)

Pris uteom OS: ca 14950,-

 

 

I ESKA:

Fikk med ei bæreveske som virket helt grei, samt overgang DVI til VGA, modemkabel, noen infohefter, nero og windvd, strømadapter (ganske stor og tung) og 8-cellers batteri. Alt i alt det jeg trenger, men heller ikke mer.

 

Karakter 8

 

FØRSTEINNTRYKK\DESIGN\PORTPLASSERINGER\SKJERM:

God byggekvalitet! Godt skrudd sammen, føles god på fanget\i hendene. Skjermenhengslene er mye strammere og åpne lukke enn på inspiron 9400 som jeg har fra før. Liker ikke helt at lydutgangene er foran, liker heller ikke at 2 av usb-utgangene er helt framme til høyre da de lett kommer i vei for musa om du har den ganske nærme. Ellers virker portplasseringen bra. Overflatene er stort sett matte og bittelitt knudrete, noe jeg liker fordi det ikke blir så lett fingeravtrykk. Tastaturet har også en litt knudrete overflate på knappene, noe som gir godt grep når du hviler fingrene på det. Maskina ser stilig ut synes jeg!

 

18042008324ed0.jpg

18042008326kd8.jpg

 

Skjermen er helt grei, den skal være glossy, men merker liten forskjell til min i9400 som har matt skjerm. Sammenlinget med samboerens acer fremstår M570s skjerm som matt. Lysstyrken er grei og bildekvaliteten grei, helt på nivå med i9400 sin skjerm.

 

Karakter 8

 

 

YTELSE:

Virker svært rask i responsen, alt starter mye raskere enn på inspiron 9400 med core duo 1.66 GHz. Testet 3Dmark06 hvor jeg fikk 9622 poeng med standard testinstillinger og høy ytelse i nvidias kontrollpanel. Prøvde meg litt på crysis igår, dette ble en helt annen opplevelse enn på insiron 9400. Med alt på high utenom skygger på medium, 16 x AF og 1440x900-oppløsninger ligger fps utendørs (første brett) stort sett alltid på 25-35 fps, noe jeg synes er greit. En sjelden gang dropper det ned til ca 20 når det er mye lyseffekter\røyk, mens det hopper opp til nærmere 50 når jeg er nært f.eks store steiner. Alt i alt veldig fornøyd. Prøvde meg litt med alt på very high, men fps droppet da til 15-25 fps, noe som ble i laveste laget til tider. Grafikken ble ikke så voldsomt mye bedre heller så da fortsatte jeg med high :) Ytelsen er helt rå, faktisk har jeg ikke sett noen i nærheten av min 3Dmark06 skåre med samme maskin, selv ikke med X9000, i tester jeg har lest. Grunnen til min høye skåre er nok ene og alene xp pro som gir merkbart bedre ytelse enn vista. Kun 2 maskiner i Norge kan vise til bedre ytelse og det er dell xps m1730 med 8800m gtx i sli og d900 med 8800m gtx i sli fra multicom, men prisen på disse er da 3-4000 høyere.

 

Karakter 9

 

 

STØY\BATTERILEVETID:

Maskinens vifter har 3 nivåer (som jeg har oppfattet), low, medium og high. På idle er den stort sett low eller medium, low hører jeg omtrent ikke, medium er en merkbar dur, men ikke spesielt høy. Med litt bakgrunnsstøy i rommet høres den knapt. I spill varierer den mellom medium og high. High er ganske merkbar og litt for høy synes jeg. En skulle lure på om behovet for å kjøre den på high var så stort da maskina er fin og kjølig (følt temp aldri over 35 C på undersiden) selv på medium. Viftestyringa er stort sett grei, ligger å veksler mellom medium og low, men av og til når den skal spinne ned fra medium til low går den opp til high ca et halvt sekund. Dette synes jeg er snodig og ser ikke helt poenget. Forhåpentligvis vil senere bios\firmware-oppgraderinger fikse dette. Alt i alt ganske fornøyd, men ikke helt.

 

DVD-RW bråker endel, ca like ille som på i9400. Den overdøver faktisk vifta på high, noe jeg synes er litt for høyt.

 

Testet batteriet for første gang igår. Med lysstyrken på ca 1\3, diverse websurfing, installering og nedlasting varte batteriet i 2 timer nøyaktig før det nådde 10 prosent og maskina skrudde seg av. Etter noen oppladinger, og med minimum lysstyrke er jeg sikker på den greier 2,5 timer :) Litt bedre enn forventet på forhånd, men inspiron 9400 greier opptil 3,3 timer med lett bruk og dimmet skjerm så den når ikke helt opp her..

 

Karakter 7

 

 

UTSTYR\HVA MAN FÅR FOR PENGENE:

Endel standardutstyr følger med på maskina:

- 2.0 MP webcam (testet dette, bra bildekvalitet!)

- Fingeravtrykksleser (ikke testet)

- Firewire, minnekortleser, innebygd mic (for en gangs skyld er mic helt på kanten lengst borte fra viftene og høyttalerne så lyden ikke blir så veldig forstyrret.)

- Turbominne (ikke testet, men kjet å ha til senre OS, kostet ca 265,- ekstra, obs: må skrues av for å kunne installere XP!!!)

Alt i alt brukbart mye for pengene når en tar øvrige specs med i betrakningen! Hvis man vil ha noe høyere spillytelse vil dog D900 fra multicom eller xps m1730 fra dell (begge med 8800m GTX i sli) være bedre alternativer om man vil betale noen tusen ekstra.

 

Karakter 8

 

 

KONKLUSJON:

+ Ytelse

+ Design

+ Mye for pengene

+ Bæreveske og adapter til vanlig skjerm følger med

 

- Ikke helt fornøyd med viftekontroll og høyeste viftehastighet, samt bråkete DVD-RW.

- Lydporter foran på maskina

 

Totalkarakter 8 Anbefales :)

 

EDIT 1: La til batteritest og evaluering av skjerm, satte en karakter ned og en opp som følge av dette.

EDIT 2: La til et par bilder.

Endret av Delavar
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Har ikke CS:S men har HL2 episode 2 som ejg skal prøve snere idag. I og med at crysis flyter brukbart på high på maks oppløsning og 16 x AF så kan jeg garantere deg at CS:S flyter bra med grafikken makset ut. Se på f.eks denne testen: test Her kan du se på 8800 gts 640m som har omtrent identisk ytelse med 8800m gtx. Flyten er upåklagelig, godt over 60 fps i 1920x1200x32 oppløsning med 4xAA og 8xAF :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...
  • 2 uker senere...

Fikk min i går.

 

4GB RAM

Geforce 8800M GTX 512mb

Intel Core 2 Duo T9300 2.5ghz

Windows vista Home Premium 64-bit

 

Installerte alt på maskinen i går og etter en stund så startet den å skru seg av uten videre :p

 

Regner med noen varme problemer så jeg kontaktet de i dag og de sa jeg skulle sende tilbake maskinen. Ekstra 120kr porto :p

 

Håper neste gang jeg får igjen maskinen så er problemet fikset, og jeg håper det går fort :p

 

Det jeg rakk å se av maskinen var bra da, den jobbet fort.

Lenke til kommentar

Det var synd, får håpe den neste blir bedre. Jeg har merket at strømkontaktene lett løsner og maskina skrur seg av hos meg, forhåpentligvis ikke det som var problemet hos deg? Vær nøye med hvilke driver du bruker til skjermkort på vista, da enkelte drivere gjør at skjermkortet klokker ned og gir lav ytelse.

Lenke til kommentar
Det var synd, får håpe den neste blir bedre. Jeg har merket at strømkontaktene lett løsner og maskina skrur seg av hos meg, forhåpentligvis ikke det som var problemet hos deg? Vær nøye med hvilke driver du bruker til skjermkort på vista, da enkelte drivere gjør at skjermkortet klokker ned og gir lav ytelse.

 

Jeg hadde en følelse av at det var strømmen som var problemet, men jeg satte i batteriet for å teste, men den skrudde seg av uansett.

 

Var alltid når jeg kjørte Windows Experience Index (for å teste maskina) eller når jeg installerte Max 9 64-bit og 32-bit. Fikk problemet tredje gangen jeg re-installerte også, windows installerte og plutselig skrudde seg av.

 

PS: Hvor finner du nye oppdaterte drivere til skjermkortet? Gikk på nvidia.com men de sa jeg måtte gå på alienware for å finne drivere oO

Lenke til kommentar
  • 1 måned senere...

Hei dere to som har denne maskinen.

 

Hvordan er erfaringene nå noen mnd etterpå? Denne plutselig "skru seg av" greia....er det løst og funnet ut hvorfor det skjer?

 

Virker maskinen fortsatt som forventet? Hvordan er varmeutviklingen på den? Hvor god synes dere skjermen er til å vise jevne fager over det hele? Må dere liksom titt og ofte dytte på skjermen for å endre vinkelen for å se bra nok?

 

AKIRA

Lenke til kommentar
Hei dere to som har denne maskinen.

 

Hvordan er erfaringene nå noen mnd etterpå? Denne plutselig "skru seg av" greia....er det løst og funnet ut hvorfor det skjer?

 

Virker maskinen fortsatt som forventet? Hvordan er varmeutviklingen på den? Hvor god synes dere skjermen er til å vise jevne fager over det hele? Må dere liksom titt og ofte dytte på skjermen for å endre vinkelen for å se bra nok?

 

AKIRA

Jeg liker den fremdels godt. Viftestyringa er litt snodig, er vell eneste jeg kan sette fingeren på. Skjermen er fin, jeg har wxga så kan ikke svare for de med høyere oppløsning, jeg sliter ikke med innsynsvinkelen. Fine farger, bildekvalitet på høyde med inspiron 9400. Den utvikler lite varme generelt, bra kjølesystem! Ser at det ofte kommer litt støv og legger seg foran ristene på et par av viftene, noe som nok ødelegger for ventilasjonen og bør passes på. Min har aldri skrudd seg av foruten at jeg har skumpet borti strømkabwelen et par ganger ;)

Lenke til kommentar

Den veier nærmere 4 kg, men er rimelig tynn. Støynivået er ganske høyt ved bruk av tunge applikasjoner eller spill. Når jeg bruker word, firefox etc varierer vifta mellom low og medium. Low er veldig diskret og knapt hørbar, medium hører du litt, så ville ikke hatt den på en lesesal hvor det skal være helt stille, men i et klasserom hvor flere pcer durer så går det nok bra :) Vifta er litt jojo, mulig dette kan styres med programmer, biosoppdateringer etc uten at jeg har prøvd det. Til spill er den helt rå!

Lenke til kommentar
  • 2 måneder senere...
  • 2 uker senere...
Meget god review!

 

Håper du kan lege til litt bilder også. Vet det er mye bilder av den ute på nette, men alltid interesant å se om det er noe forskjell på Multicom sin og resten av verden og hva du mener er verdt å vise frem.

 

AKIRA

 

Denne pcen hetter originalt SAGER NP5796

eg kjønner ikke ka for det hetter noe ant hos multicom og ant ting på zepto og so.

Lenke til kommentar
  • 10 måneder senere...

Detta gäller Multicoms pixelpolicy som naturligtvis då också är applicerbart för andra modeller:

 

 

Jag är svensk bosatt i Norge och fick min Multicom Kunshan M860 efter att först ha väntat en månad på densamma. Jag har en del invändningar mot köpet som skiljer sig en del från det som jag har läst hittills.

 

Jag är inte helt kompis med tangentbordet/tastaturet som är lite segt och inte alls påminner om den kvalitet som man finner hos exempelvis Sony VAIO. Sony VAIO har dessutom en avsevärt mycket skarpare och bättre skärm. Ovanstående hade jag dock inte haft något problem att acceptera.

 

Något betydligt värre är den pixelpolicy som Multicom tillämpar och som jag vill att potentiella kunder noga betänker. Multicom accepterar inte retur av skärmar med frysta pixlar annat än om flera förekommer i en ruta på 5x5 pixlar. Döda pixlar som är svarta eller vita får inte förekomma mer än en i en ruta på 5x5 pixlar. Placering av de defekta pixlarna har ingen som helst betydelse så om du får en ilsket lysande grön pixel mitt på skärmen så är det synd men du får skylla dig själv enligt Multicom.

 

Jag fick själv en skärm med en frusen pixel nära mitten av skärmen. Den lyser blått och kan ses på mörka skärmbilder. Jag har aldrig någonsin tidigare varit med om defekta pixlar och anser att detta borde vara skäl för reklamation på en pc som kostar i underkant av 18.000,- kr, men Multicom tillämpar en för kunderna ofördelaktig pixelgaranti som jag anser att alla konsumenter bör vara väl medvetna om innan de hamnar i samma situation som jag som får acceptera en maskin med störande pixelfel.

 

Jag råder er att se efter alternativa pcs innan köp.

 

Ifall någon är intresserad så kan jag klistra in min dialog med Multicom för att bekräfta deras "service".

 

 

Flera producenter opererar med 100% pixelgaranti dock inte Multicom. Jag har sett fler som haft problem med skärmen på Clevo M860TU där just pixelfel varit ett irritationsmoment.

 

14 dagars returrätt när man väntat en mindre evighet på att få hem maskinen och dessutom vänta ytterligare en evighet på att få en till maskin som sannolikt också har pixelfel? Nej, det verkar inte vara en speciellt god idé då det väl kostar en hel del bara att få returnera.

 

Har förresten försökt med diverse software, UD Pixel utan att få bort denna frysta pixel.

 

Återigen. Accepterar ni döda/frysta pixlar. Då är Multicom Kunshan M860 ett bra val, annars bör man värdera alternativ som tillämpar bättre pixelpolicys.

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

bestilte min for 3 uker, fikk endelig vite at den ble sendt, så får den om 2 dager.

min m570:

 

4GB SO-DIMM 1066MHz DDR3

500GB SATA 7200RPM

GTX 280M 1GB DDR3

WUXGA 1920x1200

T9900 3.06GHz FSB1066

 

pris: 20 437 kr

 

noen som vet om det er mulig å overklokke cpu

em? på asus laptoppen er det i hvertfall mulig, den har T9600 2.8GHZ som kan overklookkes til 3,2 GHz eller mere

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...