Gå til innhold

Ny mobil. SIII eller Iphone 5?


bojalborg

Anbefalte innlegg

Hei!

Min far har da bestemt seg for å kjøpe ny mobil, og spurte om min hjelp. Det står mellom Samsung Galaxy SIII og Iphone 5.

Hvorfor burde han velge Galaxy SIII fremfor Iphone 5 og hvorfor skal han heller velge Iphone 5?

Vær så snill, ikke noe fanboyisme, jeg vil gjerne ha gode grunner til at den og den telefonen er bedre enn den andre. Han har sagt han ikke har behov for den friheten Android har å tilby.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Gjest medlem-82119

S3: Åpent system som gir god tilgang. Kobles den til en pc kan man kopiere og flytte filer frem og tilbake. S3 har mye lavere SAR verdi (stråler mindre) om man er opptatt av det. S3 har mange flere tilpasningsmuligheter. Flash støtte via nettleseren. Endel fiffige funksjoner som gjør den veldig brukervennlig. Bruker kies pc programmet som er veldig dårlig. Mange modeller gjør at man ofte venter på androidoppdateringer til sin modell.

 

IP5: Høyere sikkerhet/kontroll av apper. Stort utvalg av dockingstasjoner. Enkel i bruk. Låst til itunes. Liten tilgang til filer. Ny plugg vil kreve overganger mot dockingstasjoner. Kjekt å ha om man har andre apple produkter. Få modeller gir raske oppdateringer. Mer tilgjengelig utstyr som vesker.

 

Kort sagt: S3 er mer åpen, tilpasningsvennlig osv men også lettere å krasje om man legger inn alle mulige apper som ingen har sjekket. Iphone er mer lukket og du får kun gjøre det apple tillater deg å gjøre. Mindre tukling gir bedre stabilitet.

 

Vil du ha muligheten til å tukle med filer og tilpasse mobilen, og/eller er opptatt av lave sar verdier, så velger du s3.

Skal du kun bruke den, og er fornøyd med apples univers så velger du ip5.

Lenke til kommentar

Et annet "problem" med iphone er at du ikke har så mange utgaver av apps som gjør det samme, noe som gir deg valgmuligheter i android,

men skal han bare ringe, sms og bruke "fjeseboka" så blir han mest fornøyd med iphone vil jeg tru, men er han litt utforskende og liker nye "duppedingser " så velg en android trelefon, og han får mye mer igjen for det.

Men for all del han blir sikkert fornøyd med de begge, for gode telefoner det er det.

Endret av desverre
  • Liker 2
Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Et typisk eksempel på forskjellene er vel knyttet til NFC vs passbook. NFC er blitt en slags standard, som er utbredt i asia og på vei inn i norge. Flere og flere mobiler har NFC. Så kommer apple og velger en helt ny standard, passbook, som kun apple såvidt jeg vet støtter, og apple VET at så mange kommer til å kjøpe iphone at selskapene VIL støtte det, på samme måte som apple kunne laget firkantede hjul og fått det til å bli en felles standard.

Lenke til kommentar
Vil du ha muligheten til å tukle med filer og tilpasse mobilen, og/eller er opptatt av lave sar verdier, så velger du s3. Skal du kun bruke den, og er fornøyd med apples univers så velger du ip5.

Har SAR-verdiene til iphone 5 blitt offentliggjort noen steder?

 

Trådstarter, hva har din far i dag og hvor fornøyd er han med det systemet?

Lenke til kommentar
Gjest medlem-82119

Iphone pleier være blandt de meststrålende telefonene, og med samme design så forventer jeg at de ligger på samme verdi, dvs mellom 1,2 og 1,4. S3 ligger på 0,55.

 

Lav SAR har for meg alltid vært det viktigste punktet, og tror aldri jeg har hatt en mobil med sar over 0,6.

 

Hovedforskjellen er vel at S3 tilbyr en enorm frihet med støtte for NFC, stort utvalg av apper, tilgang til filsystemet (copy/paste av filer) og endel frihet til å bruke ting som apple forbyr på iphone. Ulempen er at man må slite litt med kies programmet på pcen, oppdateringer kommer når de kommer, og ikke så stort utvalg av f.eks dockingstasjoner.

 

Iphone tilbyr en voldsom standardisering, som gir et stort utvalg av dockingstasjoner og at oppdateringer kommer til alle på en gang. Ikke tilgang til filene, og må forholde deg til at du må gjøre det apple vil, ikke hva du selv nødvendigvis vil. Mangelen på NFC kan bli en irritasjon siden det ser ut til å være det man vil satse på i norge, men godt mulig at passport blir utbredt også og da vil S3 mangle det.

 

Hvis du aldri skal drive med copy/paste, ikke trenger tilgang til filene, ikke trenger NFC, og ikke bryr deg om apple nekter deg å bruke enhver app så er iphone tingen for deg. Hater du begrensninger, og elsker å tilpasse mobilen, ønsker full tilgang til filene, friheten til å bruke ulike apper samt ikke bryr deg om at dockingstasjoner osv ikke er så tilpasset androidmobiler så er S3 saken.

 

Både S3 og iphone henvender seg til to totalt ulike miljøer og grupper, og det som den ene gruppen elsker og hater er stikk motsatt i den andre gruppen.

Lenke til kommentar

Apple hadde nok fått nyss i det ryktet, så de fortalt at i løpet av 1 måned så blir 90% av alle apps på appstore lastet ned. Så det ryktet ditt kan du slutte å spre. Om du ikke plutselig sitter på bedre data enn apple, eller kan bevise at de lyver.

 

http://www.amobil.no...pp-store/111486

 

Ser helst at du oppdaterer deg om en del ting du ikke vet om før du sprer tull.

Lurer på hvor mange det da er i play store, med alt den dritten du får bare du søker på noen ting. Alt med kinesiske tegn etc.

 

 

Men, jeg tenker da heller, kvalitet over kvantitet.

 

App Store har det beste utvalget av programmer og spill. Og det skjønner jeg, fordi som utvikler er det litt lettere å ha et par tlf å forholde seg, la oss si iphone 4 til iphone 5, enn å få det til å fungere optimalt med veldig mange android telefoner. Dette har litt med oppløsning, skjermtørrelse etc. Som gjør det vanskelig å få ui elementene til å se perfekt ut.

 

Sleng på ipoder på den lista, og du har mange kunder å nå ut til. Samtidig laster ned en bruker mye mer på app store kontra play store.

 

Til trådstarter:

Samsung GS3:

+Åpen

+Widgets

+Stor skjerm (hvis du liker det)

+Godt kamera

+God oppløsning på skjerm

+Rask

- Oppdateringer til android. Isteden for ios er du avhenging av samsung legger sitt skin over det, før det kommer. GS2 fks har enda ikke fått jelly bean. Og det irriterer meg.

- Mye plastikk. Syntes personlig den føltes veldig billig ut. Flimsy på en måte.

- Begrenset applikasjonsbutikk sammenlignet med app store

 

Apple iPhone 5:

+Jevnlige oppdateringer du kan stole på

+ Fått skjørre skjerm (hvis du liker det)

+ Godt kamera

+ God oppløsning på skjerm

+ Lynrask

+ Fantastisk applikasjonsbibliotek

+ Byggekvalitet i en særklasse (føltes eksklusiv)

+ Tynnere, lettere enn gs3

+ Blir enda bedre hvis du har flere apple produkter med airplay, photostream etc

- Lukket (dog kan en evt jailbreak løse dette)

- Ikke widgets (hvis du liker det, dog igjen kan dette løses ved en evt jailbreak, hvis du føler du trenger widgets)

- ikke standard lade kontakter etc

- Vanskelig å få tak i :p

Endret av henrikrox
Lenke til kommentar
Vil du ha muligheten til å tukle med filer og tilpasse mobilen, og/eller er opptatt av lave sar verdier, så velger du s3. Skal du kun bruke den, og er fornøyd med apples univers så velger du ip5.

Har SAR-verdiene til iphone 5 blitt offentliggjort noen steder?

 

Trådstarter, hva har din far i dag og hvor fornøyd er han med det systemet?

Idag har han en gammel Nokia klapptelefon. Uansett har han bestemt seg! Han går for en Galaxy SIII! Takk for all hjelp! :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...