Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Jeg har akkurat kjøpt meg et Nikon d50 og er så langt veldig fornøyd.

Det jeg lurer på, er hvor mye regn det forventes at et slikt kamera skal tåle. Jeg elsker å ta bilder når det er gråvær, og kunne derfor tenke meg å ta kamera med ut under slike forhold. Hva mener dere, anbefales det? Eller bør jeg holde meg til godværsdager når jeg skal fotografere ute?

Finnes det eventuelt noe ekstrautstyr som kan beskytte og dermed være til hjelp?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Konsumentkameraer er forståelig nok ikke så godt beskyttet mot regn som dyrere modeller, så en viss forsiktighet må vises. Det finnes forskjellige typer regnfrakk å få kjøpt, men man kan også lage noe selv med en gjennomsiktig plastpose.

D50s regnegenskaper vet jeg ingenting om, men jeg er ikke veldig redd for lett duskregn på min 20D. Jeg er mer bekymret for optikken. Jeg husker fra diverse tester på åttitallet viste at kameraer hadde svært varierende tolleranse. Verst var Canon T70, som så og si hadde nulltolleranse for både regn og minusgrader. Det sluttet å virke ved den minste regnskyll, og frøs til like under null. Det er en modell jeg ikke kommer til å savne.

Lenke til kommentar

En eller annen Nikon-representant (tror jeg det var) svarte en gang om D70 at det tåler "mer regn enn du tror, men mindre enn du skulle ønske". Noe av det samme gjelder nok for D50, selv om det vel er noe mindre robust.

 

Jeg hadde ikke hatt noen motforestillinger mot litt lett duskregn. Til noe mer ville jeg kjøpt en "regnfrakk".

Lenke til kommentar

Når det gjelder det nevnte plastposetrikset:

- bruk gjerne solblenderen, den beskytter også mot regn på frontelementet (som ikke er skadelig, men som du helst vil unngå å ha på bildene)

- hvis du får vann innenfor plastposen, kan det være dumt. Med jevne mellomrom kan det derfor være lurt å stille seg under en paraply (om du ikke har den der uansett hele tiden), ta ut kameraet og tørke over med en tørr klut. Hvis du ikke gjør dette, vil du kunne få rikelig med vanndamp inni posen, som kan skade kameraet mer enn eventuelle regndråper vil gjøre.

 

Alternativ:

- kjøpe regntrekk (fordelen er at det er litt tryggere, og muliggjør enklere betjening av objektiv/fokusring/zoom etc mens du har det på)

- sy eget regntrekk av regnjakkestoff, som du antakelig får kjøpt i en sportsbutikk (på verksted/restelager der man kan reparere ødelagte jakker)

 

Går ut fra at blenderen ikke går i oppløsningen
Hm, hva mener du? Endret av anderfo
Lenke til kommentar

D70 tåler hvertfall mer regn enn jeg tør å utsette det for. Det kan bli ganske klissbløtt uten å ta kvelden.

Men skal du være lenge ute i hardt regn er det nok best å beskytte kameraet på en eller annen måte.

 

Regner forøvrig med at D50 og D70 er ganske like når det gjelder vannbestandighet.

Lenke til kommentar

Et viktig poeng her er nok objektivet. Nikkor 18-70 har, utrolig nok, gummipakninger etc. for å gjøre det motstandsdyktig mot regn og støv. 18-55 er som kjent et plastrør satt sammen med tape, og vil neppe sette like mye pris på nedbør.

 

Etter å ha holdt i og brukt D50 et par ganger sitter jeg dessuten igjen med inntrykk av et kamera som er betydelig mindre robust enn D70. Bla. ville jeg ikke hatt den samme tilliten til at knappene ikke slapp inn vann på D50.

 

En liten erfaring: En gang i vinter var jeg ute og gikk i dyp nysne med truger og D70+18-70 på ryggen. Truger i nysne fører til at veldig mye sne kastes opp på ryggen, slik at da jeg skulle bruke kameraet lignet det mer på en diger sneball. Det var ikke noe problem å børste vekk det værste av sneen, og knipse i vei.

Endret av Anew
Lenke til kommentar

På åttitallet fikk jeg et råd fra en pressefotograf som brukte FM2 med MD12 i tillegg til F3. Han pleide å trekke en kondom over grepet på MD12, for å beskytte det mot regn. Hvis knappen kortsluttet, ville kamera begynne å ta bilder uavbrutt til det var slutt på film. Ikke særlig alvorlige følger, altså.

Med en Black Jack over utløsergrepet vandret jeg sorgløst rundt i regnværet på vestlandet. Dette var bare en liten digresjon om hvor mye mer utsatte dagens teknologi er overfor naturens luner, enn gårsdagen trofaste arbeidshester. Det kjekke var at i tilfelle jeg skulle møte en ung fotointeressert madam, så var det altid grunnlag for en morsom introduksjon for henne ("Har du flere av de der, gutt?....").

Lenke til kommentar
  • 2 år senere...
[...]trekke en kondom over grepet[...] [...] en morsom introduksjon for henne ("Har du flere av de der, gutt?....").

 

 

[...]"bagfra" og så en elastik[...]

 

 

Okei, får prøve å lage en eller annen innretning som beskytter da. Takk for råd :)

 

 

Sorry for tidenes bump, men dette tok kaka ass!

 

Personlig holder jeg meg til en paraply eller jakka om det er skikkelig ille...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...