Gå til innhold

HTC Desire HD eller Samsung Galaxy S


TheHTC

HTC DESIRE HD VS SAMSUNG GALAXY S  

32 stemmer

  1. 1. HTC DESIRE HD ELLER SAMSUNG GALAXY S



Anbefalte innlegg

Hei vet ikke hvilken mobil eg skal kjøpe, enten Htc Desire HD eller Samsung Galaxy S

 

Kan noen hjelpe meg med å velge hvilken. Eg har komt med disse + og - til hver telefon

 

Samsung galaxy S

+

Super Amoled skjerm

Gorilla glass protection

bluetooth 3.0

tynn

Hummingbeard processor

Bedre grafikkkort enn HTC (trur jeg)

Android

 

-

Touchwiz 3.0 (HTC SENSE MYE BEDRE)

Ingen Camera flash

Plastikk

 

HTC DESIRE HD

+

HTC SENSE

Aliminium

Android

HTC Sense nettapplikasjon

Enkel tilgang til batteri, sim-card og micro sdhc(sd)

Rask internett (trur jeg)

Flash (til kamera)

 

-

Stor og tung

Ikkje så bra skjerm som hos galaxy s

DÅRLIG BATTERI

dårlig kamera

post-225027-0-45859300-1291481622_thumb.jpg

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Veit ikke hvor bra batteriet med Samsungen er jeg, men syns ikke min HTC Desire HD er så veldig problematisk. 60 % av batterilevetiden, var fulladet i dag kl 06:30. Surfet og syncet mye av dagen, brukt vegvarsler, gps, gprs og wifi. Ser ikke at dette er veldig dårlig.

Man bør ikke se jeg blind på tall :)

 

Skjermen til samsung er muligens VELDIG mye bedre, men vil tro HTC Desire HD har mer en bra nok skjerm for alle, syns igrunn skjermen er veldig klar og fine farger.

 

Ja den er stor og veier forholdsvis mye, men det er ikke noe stort problem. Jeg hadde valgt HTC Desire HD uten å tvile. Selvom jeg ikke har erfaring fra Samsung, men har noen bekjente som har den og de er ikke veldig fornøyde.

Lenke til kommentar

Jeg er veldig fornøyd med min Galaxy S iallefall.

 

Skjermen er helt fantastisk å se på. Har aldri sett en så god skjerm på en mobiltelefon før!

Det er vel en av de beste telefonene på markedet nå med så stor skjerm og så godt batteri, den holder for meg iallefall 2 dager før jeg må lade den.

 

Det største minuset er nok byggekvaliteten og at den ikke har blits, men synes ikke det er et stort problem. HTC Sense UI er nok bedre GUI en Samsung sitt, men du kan jo evt. bruke LauncherPro, og da får du standard Android-GUI. Er litt misunnelig på dama sin HTC Desire angående HTC Sense, men hun må faktisk lade den hver eneste dag. :(

 

Angående "rask internett" så støtter HTC Desire HD litt høyere data på Turbo 3G enn Galaxy S, men det er så langt er ikke den dataraten støttet i Norge enda, og jeg tviler på at det kommer før vi får se LTE bygget ut. Men hvem vet? :)

 

De nyeste Galaxy S kommer med Android 2.2. :)

Om du synes din Galaxy S er treg, kan du alltids flashe inn en ROM (alternativ firmware) og en lagfix, og da skal den visstnok bli bedre.

 

Lykke til med valget!

Endret av Glenn
Lenke til kommentar

Alle kan oppdatere Galaxy S til Froyo 2.2 pr dags dato..

Og tar jeg ikke feil kommer nye Galaxy S mobiler med Froyo forhåndsinstallert allerede.

 

Jeg har ikke kjennskap til Desire HD, så jeg kan ikke si så veldig mye på den personlig. Men man har jo alltid tester.

HTC lager ekstremt gode produkter for tiden, og derfor så tror jeg ikke det har noe å si hvilken mobil du ender opp med å velge.

Desire HD har større skjerm, men bruker LCD teknologi, og yter dårligere i sollys enn Galaxy S

Galaxy S har 3 tommer mindre skjerm, like mange pixler i skjermen, men har Super AMOLED skjerm som gir dype kontraster, utmerket sortbalanse, og nydelige farger. (personlig erfart)

 

Størrelsesmessig er telefonene nesten identiske. men ikke helt.

Desire HD: 123 x 68 x 11.8 mm

Vekt: 164 gram

 

Galaxy S: 122.4 x 64.2 x 9.9 mm

vekt: 119 gram

 

Begge mobilene tar opp i 720p, Desire HD tar opp med 25 bilder i sekundet, mens Galaxy S tar opp i 30 bilder i sekundet.

Desire HD bruker 3GP format for å ta opp filmer, og lider litt farge artefakter, støy, og litt hikke i opptaket. Ifølge GSM arena, så var de ikke imponerte.

Galaxy S bruker MP4 format for å ta opp filmer, men imotsettning til Desire HD, så er det lite støy, og artefakter, samt helt glatte opptak. GSM arena (og jeg) er imponerte.

I dårlig belysning kommer det desverre litt farge artefakter, men ikke noe støy, og kameraet tar fortsatt opp like glatt..

 

Billed messig så har Desire HD 8 mpx, bildene er relativt gode, men ikke top klasse for 8 mpx mobiler.

Galaxy S har 5 mpx og litt i samme kvaliteten som Desire HD, hvor man får litt støy, og ikke så klare detaljer, men imotsettning til Desire HD, så er bildene til Galaxy S litt undereksponerte, og igjen, ikke top klasse blant 5 mpx mobiler.

Desire HD har ihvertfall kameralys.

 

Musikk og lydkvalitetsmessig kommer Galaxy S ut best i test med ren og klarere lyd enn noen av Desire mobilene til HTC ved bruk av headset.

Den innebygde høytaleren i Desire HD gir bittelitt bedre samtalekvalitet enn Galaxy S, men dette tror jeg ikke er hørbart.

Videoformater og Lydformater er så og si identisk, men Galaxy S støtter FLAC ut av boksen.

 

På nett, så er Desire HD bedre enn Galaxy S, med bedre antenne og hardware på denne delen.

Begge telefonene ar Wi-fi tethering, gjør at man kan bruke telefonen som wi-fi router.

 

Bluetooth messig så vinner Galaxy med Bluetooth 3.0 med A2DP, hvor Desire HD har 2.0 med A2DP.

Hvor vidt man får brukt det er en annen sak, men funksjonaliteten for v3.0 bluetooth er der for ting som støtter det.

 

Minnemessig kommer Galaxy best ut utenom i RAM da Desire HD har 768 mb RAM, og Galaxy HD har 512 mb RAM, så man vil kunne benytte tyngre applikasjoner dersom det trengs, samt at man vil kunne kjøre litt flere programmer på Desire HD.

Utenom det så har Desire HD 1.5 gigabyte innebygget lagring, og kommer med 8 gig minnekort (mulighet for opp til 32 gigabyte).

Galaxy S fås i 8 - eller 16 gigabyte innebygget minnekort, og 2 gigabyte internt minne, pluss at man har mulighet for eksternt minnekort opp til 32 gigabyte, så man har nok av lagringsplass på Galaxy S ihvertfall.

 

Telefonene yter så og si likt, men av en eller annen merkelig grunn så yter ARM prosessoren til Galaxy S bedre enn Snapdragon til Desire HD...

Galaxy S har dessuten dedikert grafikkbrikke til tyngre og bedre kommende spill i fremtiden.

 

Desire HD har Sense, Galaxy S har TouchWiz 3. Jeg synes HTC sin løsning er mye bedre enn TouchWiz, men TouchWiz er kjapt, enkelt og behagelig å bruke det også.

 

Personlig kan jeg si at jeg liker Galaxy S-en min ekstremt godt, har ikke hatt noen problemer med den, og den virker som den skal gjøre, og jeg er aktiv mobilbruker, pluss at jeg liker og spille en goood del :3

 

uansett, jeg nevnte at Galaxy S kan oppdateres fra Android 2.1 til Android 2.2.

Dette gjøres via Samsung Kies, hvor man enkelt kobler til telefonen, og man vil få en beskjed om at en oppdatering er tilgjengelig.

HUSK!!! å ta en Hard reset etterpå, så unngår du problemer.

 

Alt i alt, det er nok gode telefoner begge to.

og avslutter med ord fra GSM arena, oversatt til norsk av meg av alle deler:

 

Siste ord:

HTC Desire HD er ikke her for å tulle - den har den største skjermen, raskeste prosessoren, og den nyeste programvaren på fjølen.

 

Det er enkelt å velge de beste ingrediensene - men gjøre at alt virker i en tynn og solid innpakkning, som i Desire HD, separerer wannabes fra mesterne. Og HTC gjorde en god jobb - Desire HD er nesten helt lik Galaxy S størrelsesmessig, sett bort fra de 0.3" ekstra i skjermen.

 

Etter å ha nevnt dette, så leder fortsatt Galaxy S med et solid marked og Froyo rett rundt hjørnet. Skjermen er kanskje 0.3" smalere, men den er definitivt overlegen. TouchWiz er ikke det beste sammensveisede UI-et, men det får jobben gjort. Galaxy S koster minst 120 euro mindre enn Desire HD, og det sammen med en Super AMOLED skjerm, pluss bedre HD-opptak, blir det et seriøst fordel.

Endret av Danierukun
Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Jeg har en Galaxy S med Froyo, kan skrive under på anbefalingene. Den skjermen slutter bare ikke å være moro, nydelige farger og smell i kontrasten, glimrende til å se fotografier og film på, og riktig god lyd i hodetelefoner, ja. Video blir stort sett helt topp, mens stillbildekameraet er og blir en klasse under pari, dessverre. Kan hende Sense er langt bedre enn TouchWiz, det er i så fall ikke noe jeg merker noe til. Synes TouchWiz funker helt fint.

 

Men bare et sideblikk på byggekvaliteten. Jeg har ikke prøvd Desire HD, men jeg må si at jeg etterhvert er blitt venner med byggekvaliteten i Galaxy'en også. I utgangspunktet virker det bare billig, kanskje særlig sammenlignet med iphone 4 som kjører lekkert glass. Men til gjengjeld virker det som om det skal veldig mye til for å skade/ødelegge galaxyen sammenlignet med andre telefoner jeg har hatt (iphone 4 tror jeg feks er blant skadeverstingene). Den er lett, og flere av bitene i dekselet virker relativt tøyelige - begge deler burde gi mer margin for å tåle fall og påkjenninger. Har også sett tester som viser at skjermen har stor motstandsdyktighet mot riper. Jeg er ikke kjent for å være veldig forsiktig, men min ser fortsatt ny ut.

Endret av Onkel
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...