Gå til innhold

Oktoberfest 2008 - arnold_layne - Sigma 30/1.4


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takk for hyggelige kommentarer. Fredag kveld er det mer fristende å sette seg ned med en pils enn å reke gatelangs, så det ble med et kjapt eksperiment i "hjemmestudioet" igjen i dag. Det er rart hvordan idéer utvikler seg mens man holder på - utgangspunktet mitt i kveld var ganske langt unna resultatet...

 

24. oktober - Aladdins vase?

 

401381932_WKsAQ-XL.jpg

 

EXIF: ISO 200, 30 sek, f/11

 

Edit: leif

Endret av arnold_layne
Lenke til kommentar

Stilig. Selv om røyken tilsynelatende kommer fra et sted bakenfor vasen, kan man innbille seg at den materialiserer seg rett over åpningen. Røyken ser forøvrig merkelig stilisert ut, der de forskjellige "armene" har lik karakter. Hvordan fikk du til det? Fint element av mystikk her.

Lenke til kommentar

Du produserer fortsatt bra bilder. På kirkebildet trodde jeg det med engang var s/h, men så ser jeg på himmelen og den har blåskjær. Er dette redigert i ettertid eller er bildet slik det var? Uansett vellykket.

 

Dagens bilde av vasen, lampen eller hva det nå er ble jo kjempestilig. Komposisjonen er der den burde være, og røyken blir like fremtredende som det andre, at den ser veldig realistisk ut er et annet kapittel,uansett me like.. Et veldig flott bilde.

Endret av Ageurk
Lenke til kommentar

Nok en gang takk for kommentarer.

 

Kirkebildet er S/H, men jeg la tilbake litt av den naturlige fargen på himmelen fordi S/H-konverteringen gjorde himmelen litt for mørk og kjedelig. Men det er altså bare én eksponering og ingen annen bildebehandling en S/H-konvertering av alt unntatt himmelen. Er egentlig ganske fornøyd med resultatet.

 

Dagens bilde er langt enklere gjort enn dere tror. Jeg har brukt sykkellykten igjen (den røde fra sjakkbildet) som belysning. Først lot jeg den ligge rundt 15-20 sekunder i halsen på vasen for å oppnå den røde fargen på glasset, deretter plukket jeg rett og slett lykten opp med hånden og virret den litt "røykaktig" ut av bildet :)

Lenke til kommentar

Takk, FunFact! :)

 

k.n.b: Ja, det er veldig likt 18. oktober. Alternativet var å bruke et av bildene av selve stykket, men pga crop-forsettet mitt ble ikke noen av dem særlig interessante. Jeg hadde egentlig tenkt å kjøre gårsdagens bilde i farger bare for å variere litt, men det passet så mye bedre i s/h at det fikk heller bli litt likt...

Lenke til kommentar
Nok et kveldsbilde i s/h. Begynner for alvor å tære på kreativiteten nå...

Ikke snakk. Heldigvis fikk jeg tilfeldigvis flere motiver å velge mellom akkurat i dag (27. altså), men har slitt kraftig et par ganger ja...

 

Men var nå dette så ille av en person uten kreativitet da? Rimelig grei dokumentasjon av trøstesløst vær. Veibanen formelig flommer over både av vann og lys. S/h gjør sannsynligvis stemningen enda et par hakk ekstra trøstesløs.

Lenke til kommentar

Takk for oppmuntringer, trenger det nå når det lakker og lir mot slutten av denne maratonutfordringen. Dagens bilde er en temmelig anderledes sak for meg å være. Et temmelig uinteressant utganspunkt med en frekk kurve. Jeg er faktisk ikke så verst fornøyd med resultatet.

 

28. oktober - The curve experiment

 

404714063_aFE5q-XL.jpg

 

EXIF: ISO 1250, 1/125 sek, f/6.3

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...