Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Telenor ADSL - download grense?


Anbefalte innlegg

Quote:


Anders Leipsland skrev (2002-02-21 23:38):


Quote:


Da blir linjene dyrere for de som måtte ha behov for det.


 

Da bør du tenke slik at det er billigere med det som karakteriseres som "dyr" ADSL i forhold til ISDN for superbrukere. ADSL er billig det faktisk :smile:

 

ja, ja, alt er relativt. Jeg valgt å ha adsl fordi det ville blitt dyrer med isdn, også sparer jeg tiden med å koble opp hver gang. Men å påstå at vi har billig bredbånd eller internett generelt her i Norge er den drøyeste påstanden jeg har hørt på lenge!

 

Quote:



Quote:


I dag er 1G veldig mye for de fleste, men jeg tror at disse "aller fleste" ikke har ADSL, de har modem eller ISDN.


 

Riktig det og hvis en DL grense kan gjøre at de får noen billigere adsl tilbud så disse "aller fleste" kan komme seg over på en bredbåndsteknologi så er det positivt for samfunnet

 

Nå har det ikke vært noe som helst snakk om å senke priser. Med tanke på at telenor nå midlertidig stopper adsl utbyggingen tviler jeg på at de kommer med et tilbuds-adsl. men jeg er enig, de kunne laget noe liknende som de har på telefon; de som ringer lite kan få billigere fast abonement, men får høyere tellerskritt. På adsl kunne dette fungere med en dl grense; billigere fast pris så sant du har alvt dl nivå.

 

Men som sagt, med trenden i telenor er det tvilsomt at det er dette det er snakk om. De har vel heller tenkt å melke mest mulig ut av de få som har valgt å benytte seg av tjenesten på et tidlig stadium.

 

Quote:



Quote:


Det er også meningen at men etter hvert som tilbudene kommer skal man også kunne leie video på nett og se denne på streamin video. Men hvis telenord setter en grense skal du altså betale dobelt opp (eller trippel) du skal betale for å i det hele tatt ha muligheten til å få tilbudet (ADSL abonement), du skal betale de som tilby streaming video, og så skal du betale telenor ekstra fordi du utnytter teknologien.


 

Som du sier "etter hvert". "etter hvert" så vil nok også denne eventuelle grensa også økes i takt med at markedet krever det.

 

Vel, det ser ut til at markedet synes at grensen de har foreslått er for lav i forhold til dagens kapasitet. Hvis dette blir en grense vil den nok økes etterhvert, men hvis den begynner lavt er det fare for at kunden alltid vil mått presse for at de skal få mer. Det er jo forsåvidt i god telenor tradisjon dette; vil du ha noe bå du jobbe litt for det.

 

Quote:


Nå gjør altså Telenor en undersøkelse på hvorvidt markedet er åpent for et slikt tilbud. Hvis markedet ønsker det velkomment så ser jeg ingen grunn til ikke at de skal tilby det.


 

Hvilket tilbud? Dette er ikke noe tilbud, det er et eventuelt pålegg. Såvidt jeg har skjønt gjelder det ikke et spørsmål om valg mellom et billigere abonement mot en dl-grense, eller et uten dl-grense. Det hadde jo virkelig vært positivt, noe som du nevner tidligere hadde åpnet for flere postensielle kunder. Men dette ser mer ut som et forsøk på å effektivisere "melke-prosessen".

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Quote:


On 2002-02-22 10:15, McHelten skrev:

Snakket med en Telenor-ansatt som fortalte at volumprising kom til å bli innført etterhvert hos alle leverandører, fordi leie av nettkapasitet mot utlandet er svindyrt. En bruker Telenor hadde kostet dem over 25000,- månedlig pga. at han lastet ned masse fra USA.


 

Tror du skal ta det med en klype salt, telenor tror jeg skal slite med å tape 25000,- på en kunde(da må de ta 25500,- til administrative utgifter)

 

Jeg lukter muffens...(*nam* *nam*:) )

 

[ Denne Melding var redigert av: Civilix på 2002-02-22 10:52 ]

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-21 23:38, Anders Leipsland skrev:

Å lytte til radio via internet er noe veldig få gjør. Hvis vi ser på hva den gjennomsnittlige nordmannen har bruk for så tror jeg faktisk at 1GB vil holde greit.


Poenget er at den enkelte selv skal få bestemme hva han/hun skal få bruke nettet til. For den som leter godt nok er det masse streamingsteder å finne på nettet. Trenger ikke se lenger enn TV2.

Selv hører jeg gjerne på spinner-internettradio et par timer hver dag (eneste minuset er at de sender mono...)

 

Quote:



Riktig det og hvis en DL grense kan gjøre at de får noen billigere adsl tilbud så disse "aller fleste" kan komme seg over på en bredbåndsteknologi så er det positivt for samfunnet



Det er da ikke noe mål at alle skal ha bredbåndstilgang hvis de ikke kan bruke dentil noe. Folk flest er av typen sjekke-mail, kanskje innom nettavisen og avog til søke litt på et tema.

De fleste har ikke behov for fastlinje pga. "tørrsurfing alene" sånn som meg, de trenger tilbud av typen video-on-demand, som i sin tur krever enda større båndbredde. Som de altså ikke vil få med denne downloadgrensen. Det blir både høna og egget og god dag mann økseskaft på en gang.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-22 10:49, Civilix skrev:


Tror du skal ta det med en klype salt, telenor tror jeg skal slite med å tape 25000,- på en kunde(da må de ta 25500,- til administrative utgifter)


Jeg lukter muffens...(*nam* *nam*
:)
)



 

Selvsagt kan tallene være ukorrekte, jeg bare siterer fra en samtale. Poenget mitt var å påpeke at det faktisk koster å bruke transportnett mot utlandet. Du kan jo sikkert høre med ditt lokale universitet om hvor mye penger de bruker på studentenes surfeaktivitet...

Det ser ikke ut som om folk tenker på kostnader her. Noen skal tross alt betale for all fiberen over Atlanteren, for ikke å snakke om oppgradering av svitsjer.

Når det er snakk om film-over-ADSL o.l. er vel planen å streame fra lokale servere for dermed å unngå lange transportstrekk. Disse MB'ene kan da gå utenom den vanlige nedlastningsgrensen. Uanz så vil man aldri bli kvitt det faktum at Stjelenor tar i overkant stor profitt på de fleste tjenester.

Lenke til kommentar

Det kan jo hende det med 25000 stemmer, men eg er litt overraska over at dei betaler pr MB på utanlandslinjer. Ville heller tru at dei betalte for ein viss kapasitet. Og eg tvilar på at dei måtte auke kapasiteten på ein internasjonal link på grunn av ein brukar, og at dei da kunne talfeste utlegget til 25000 kroner.

 

Når det gjelde studentane si internettsurfing så betalar ikkje universitetet direkte for det. Universiteta er kopla til Uninett, som for tida for NTNU sin del er ein 2.5Gbps link til Oslo, og sikkert det same til Bergen og andre plassar. Eg veit ikkje kven som eig desse fibrane, om det er eit separat nett for Uninett, eller om det er Telenor som eig dei, men den er fast tilgjengeleg og betalt av Staten, gjennom Uninett.

Lenke til kommentar

De aller fleste ISP'er i Norge er koblet på Nix'en i Oslo (UiO), som igjen besørger for trafikk mellom Norge og utlandet samt mellom autonome nettverk i Norge.

 

NIX:

"Forkortelse for Norwegian Internet eXchange. Dette er et punkt der de ulike leverandørene av internett-tjenester kan utveksle trafikk som skal til et annet nett i Norge. I dag drives dette punktet av Universitetet i Oslo. Tilknytning er frivillig, men det fleste velger å knytte seg til NIXen da de slipper å benytte dyre utenlandssamband for utveksle trafikk som går mellom to nett i Norge.

 

Det jobbes også med regionale samtrafikkpunkter, slik at f.eks. trafikk mellom to nett i Tromsø slipper å gå via Oslo"

 

Liste over NIX-tilknyttede ISP'er.

Lenke til kommentar

Stemmer noe det med utenlandstrafikk ja ... jeg har en rask ftp som er kobla så og si mot .nix, uten å nevne mer... der må det ikke være trafikk mot utlandet, da må eieren faktisk betale masse penger .. noe som er surt :smile:

 

.no trafikk koster nesten ingenting, utenlands er ganske dyrt.. og ja det går pr mb .. er det for mye trafikk blir det smekk :smile:

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-21 13:26, SirHartge skrev:

Quote:


On 2002-02-20 23:02, Anders Leipsland skrev:

De som ikke laster ned så mye får en BONUS i form av billigere abonement. Det vil si at Telenor faktisk GIR og ikke TAR.


Hvorfor skal DEM måtte betale for at DERE skal få bruke linja så sykt?


 

TRor du virkelig at ett selskap som Telenor GIR noe? Neida, du har gått rett i fella. For å GI en plass, TAR dem en annen plass. Da blir linjene dyrere for de som måtte ha behov for det.

 

Nei uff til Telenor.

 

 

 

 

 

--------

ja det er jeg og temmelig forbannet sikker på... da setter de opp den totale "overall" prisen jevnt over linjen og reklamerer med at tilbudet på den laveste "pakken" er så jævli billig, biligere enn før, "vi senker prisene ytterligere (omfg BS) osv...

 

akkurat som det går med matvarer går det med telehor... innpakningene er like store, innholdet går ned, prisen er den samme eller høyere (i telehors tilfelle høyere seff)

 

det er **** INGENTING man kan stole på når det gjelder det drittselskapet der... man blir vodtatt HVER ENESTE bidige gang anledningen så I NÆRHETEN byr seg. Jeg får fnatt av personer som går her inne og syter mens de framdeles har et telehor abonnemang på f,eks mobiltelefon uten å gjøre noe med det.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-20 23:02, Anders Leipsland skrev:

Quote:


On 2002-02-20 14:47, Ronnyb skrev:

Telehor har allerede priser som ikke ligner grisen.

Tviler ikke et sekund på at telenor kan komme med Download sperre, for så dumme er de.



 

Det er jo ikke ei download SPERRE da, du kan laste ned 100GB om du vil det...

 

For å snu opp ned på situasjonen:

 

De som ikke laster ned så mye får en BONUS i form av billigere abonement. Det vil si at Telenor faktisk GIR og ikke TAR.

 

Ideen er jo helt klar god den. Veldig mange laster ikke ned over 1GB i måneden(1GB er faktisk en god del for folk flest). Hvorfor skal DEM måtte betale for at DERE skal få bruke linja så sykt?

 

Er ganske klart at det er en del her på forumet som ønsker ADSL (eller har ADSL) grunnet warez. ISDN linjer innbyr ikke akkurat til å laste ned 700MB image filer :wink:

 

Jobber du i Telenor du ???

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-21 12:47, Aqira skrev:



Jeg må nesten presisere igjen at de kun ringte rundt for å høre hvordan folk ville tatt et slik forslag. De hadde ingen planer om å innføre det - ennå. (...Sa de selv i alle fall.)



Aqira / illithid


 

Hvem i helvete er det som for tiden tror på telenor. Når de sier at de ikke har tenkt å innføre dette så er dette utsagnet absolutt ingenting verd. De svina gjør akkurat som de vil. De må jo finne på en eller annen måte å melke mer penger ut av sitt begrensede ADSL-nett. De innfører ikke et tak for at det skal bli billigere for kunden, men rett og slett for å selv tjene mer penger på ADSL, eventuelt skremme folk fra å bruke "mye" nedlastning, og dermed kunne presse flere kunder innpå allerede overbelastede servere. KRONER, KRONER, KRONER, er alt som teller for telenor. Service og brukervennlighet er ting som koster penger, så det er nedprioritert, bare prøv å ringe telenors kundetelefon, og du skjønner hva jeg snakker om.

 

TIL HELVETE MED TELENOR !!!!!

 

PS !! Vet at det er mye som blir sensurert her, men jeg er så inn i helvete forbanna på TELEFITTENE.

Lenke til kommentar

For å sette ting litt i perspektiv her...Når jeg startet min spede surfing, var det med en commodore 64 med et 1200 bauds modem(mener det var det). Dette var vel i 84-85 og jeg hadde ihvertfall aldri hørt om noe internett, så om det eksisterte eller ikke aner jeg ikke. Men jeg brukte det til å kommunisere med skolekamerater som hadde det samme oppsettet. De bodde da rimelig i nærheten, ihvertfall som oftest i den samme kommunen og vi var da pålogga ifra Fredag klokka 17:00 til Mandag klokka 08:00. Ellers 17:00 på hverdager til 08:00 dagen etter. Og dette kostet 1!! Krone! jeg tuller ikke nå...det var 1 tellerskritt om man brukte telefonen lokalt på disse klokkeslettene. Og Telenor hevder at de har satt ned Lokaltakstene? Åpen linje var også en tidlig form for kontakttelefon...10-12 stykker på engang i ditt lokalmiljø...1 tellersktitt etter klokka 17:00. Hva er prisen på sånt idag? 25,80 pr 15 sek?? Det er vel egentlig ikke noe poeng i å skulle legge til hva jeg føler for Telenor. Det har blitt godt uttrykt av andre her allerede. Men jeg vil påpeke at i tidligere år, når man skulle ha seg et telefon abbonnement, måtte man "låne" Telenor penger, mener det var 1000-1500 kr på -60 tallet, for at de skulle ha råd til å bygge opp infrastrukturen. Noen som noen gang fikk igjen disse? Var store summer det der på den tiden. Sånn jeg ser det har det Norske folk betalt for telenettet ved at det var Statlig, oss, og ved at det etterhvert faktisk ble nedbetalt og i tillegg begynte å tjene penger. Så logikken i at vi nå skal synes at det er ok å rævkjøre oss selv, det skjønner jeg ikke helt. Jeg aner meg en fremtid, utviklet av det Norske folk, uten Telenor. Mennesker er ikke dumme, og i særdeleshet ikke det Norske folk. De som ønsker å fortsette å tro det, de må forberede seg på en radikal forandring.

Lenke til kommentar

Quote:


On 2002-02-25 05:11, lorderror skrev:

Anders Leipsland, jobber du i Telenor kanskje?



 

Tviler på det... Tror ikke Telenor ansetter 17-åringer så høyt oppe at de får en slags "forsvars-følelse". De kan jo ha hjernevasket han da :smile:

 

_________________

H lp! S m b d st l ll th v w ls fr m m k b rd!

 

[ Denne Melding var redigert av: borre på 2002-02-25 18:55 ]

Lenke til kommentar

Hvis dette er noe Telenor har tenkt å gjennomføre, er det for mag totalt uforståelig... Jeg betaler f... meg haugevis med dinaros for å ha ADSL, og slippe å tenke på hvor lenge jeg er på nett, og hvor mye jeg laster ned o.s.v. Det er jo det som er litt av poenget med fastlinje, det at man kan være på nett så lenge man vil, og laste ned så mye man vil.

 

1GB er ingenting! Her om dagen satt jeg og surfet, lastet ned noen videoklipp og spilte litt Wolfenstein online i noen timer, og vips: nesten 400 MB..!

 

P.S. De gikk jo med BARE 10 milliarder i overskudd, så det er klart de må ta inn det tapte en plass.. :smile:

Lenke til kommentar

Og, for de som ikke har fått dét med seg...

 

1GB / Måned... det tilsvarer 30 MB (MegaByte=P) om dagen!

 

30mb.. DET kommer du ihverfall ikke langt med!

 

(Bruker ca 100-150mb om dagen nå med ISDN, ved å spille online spill, (ca 300-400mb i helgene))

 

Setter dem grensa til 20GB... går det KANSKJE.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...