Gå til innhold
  • blogginnlegg
    13
  • kommentarer
    28
  • visninger
    16 519

Effektivitet


Gjest

381 visninger

Det er litt artig når folk snakker om alt de har å gjøre. For jeg tror at alt i alt så avhenger dette ene og alene av denne personens kapasitet. Hvor mye klarer man selv å gjøre på en gang? Hvor mange baller klarer man å ha i lufta?Jeg vet med meg selv at jeg stadig sier til folk at jeg har så mye å gjøre, at jeg må vente med å avtale det og det fordi jeg ikke er sikker på om jeg kan. Jeg må droppe ditt og datt fordi jeg ikke har tid. Men likevel så sitter jeg her, lys våken, midt på natta og har massevis av tid. Jeg har sittet her i to timer ihvertfall uten stort å gjøre. Riktignok sover det tre barn her som jeg skal "passe" på, men jeg behøver jo ikke akuratt stå der å overvåke med førstehjelpsveske under armen.Så hvor kommer så denne filosofiske tanken fra?Jo! Det kommer av akuratt det at jeg i det siste har hatt veldig mye å gjøre og har derfor måttet nedprioritere ting. Men når jeg da sitter sikkert minimum tre timer hver dag uten noe å gjøre så har jeg jo tid! Det er da vi snakker om kapasitet. Hadde jeg hatt større kapasitet kunne jeg utnyttet disse tre timene til noe nyttig. Da ville jeg plutselig blitt kvitt mye å gjøre.Den siste timen har jeg brukt på å anskaffe episode 8 av LOST for den klarte jeg å gå glipp av. Episoden har jeg enda ikke, men tid til å lete det hadde jeg. (Ikke spør hvorfor jeg ikke klarte det...)Vel, vel. Jeg har satt meg som mål at denne bloggen skal være en liten dagbok på HW-filmen. Så jeg får nevne hva som skjer der for tida da. Og der, der skjer det veldig lite. Hvorfor? Fordi jeg har så mye å gjøre. Men jeg er sikker på at hvis jeg hadde hatt en sekretær eller lignende som kunne holde orden på alle planene mine og lagt opp avtaler så ville det gått mye lettere. Da kunne jeg plassert alle avtalene og gjøremålene passe tett inntill hverandre og effektiviteten ville blitt mye større. Tenk på alt jeg fikk tid til da? Litt ironisk tanke egentlig, da jeg faktisk selv har fått en slik jobb nå med manageransvaret mitt (ref. forrige post).Hvilket minner meg på at jeg må lage shoppingliste. Vi skal ha mikser, PC, vegg-til-vegg teppe, skillevegger, monitorer... huffMen først skal jeg gjøre noe som viser at det enda er litt arbeidsinnstats igjen i meg. Jeg skal spørre om ikke sjefen for programmer.no kunne tenke seg å stille til et intervju. Det får bli midt i den uka hvor vi skal levere lego-filmen, på den dagen vi skal jobbe mest med den... (nå har jeg sinnsykt lyst til å bruke en smiley...)

3 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Hm, der sto det noen veldig treffende ord. Akkurat nå har jeg sykt dårlig tid, jeg føler at jeg skulle gjort så mye "nyttig" (nå har sikkert ikke jeg så mye "nyttig" å gjøre som deg, men poenget er at jeg har så mye jeg vil gjøre som jeg ikke gjør...)

Akkurat nå skulle jeg ha begynt på et Matte/Naturfagsprosjekt, som vi skal levere råutkastet til på Fredag, men samtidig skal jeg også skrive ferdig et langt innlegg (samletråd) til spillforumet etter "oppdrag" fra TST (og meg selv).

 

Men så har jeg lyst til å fortsette å lære html og CSS, gjerne PHP også, det kunne jo sikkert komme til nytte. Jeg har lyst til å lage en hjemmeside, men til en hjemmside må jeg ha "grafikk" og jeg er ikke flink på logoer og slikt, det tar tid, også blir jeg jo aldri fornøyd med resultatene mine. Eller jeg blir kanskje fornøyd helt til jeg skjønner at logoen som ikke lenger er en logo er noe merkerlige greier (sannsynligvis noe som før så ut som et bilde..) sammensatt av et tusentalls antall photoshop -effekter som jeg har som uvane å ta på...

 

Samtidig har jeg lyst til å spille spill, akkurat nå holder jeg på med en kampanje i R:TW hvor jeg er Sarmaritans der jeg nå kjemper en desperat kamp for etablere meg godt nok i byene og få et noenlunde godt forsvar.

 

Jeg må rydde litt i huset, hjelpe til med noe her og der, jeg må huske å ta ut søpla og hakke bort isen fra trappa utenfor, noe som hadde blitt en enklere jobb for fire dager siden, men jeg hadde jo ikke tid da. Så vil jeg lese Donald -bladet som jeg fikk i posten for tre dager siden, noe jeg begynte å lese på senga i går, men som jeg sovnet fra, det er ikke lett. Egentlig burde jeg dra til en venn som en liten avkopling fra alt stress og mas, men huff var det Carlsen og Rike jeg hørte kommentere skiskyting nettopp? Kan jo ikke gå glipp av det. Har jeg spist? Nei, det har jeg ikke, er ikke tid for det akkurat nå. Har lyst til å lage juleskin til forumet og, men da må jeg være kjapp det er jo ikke så lenge til Julaften, men så var det dette skoleprosjektet da.

 

Men så er det forum da.. Det er litt snålt. At jeg kan være på forumet i timesvis om dagen uten å gjøre noe som ligner forunuftig. Selv om jeg egentlig ikke har tid til å holde på med noe ufornuftig. Eller jeg har tid, men jeg bruker den på en helt feil måte. Leksene tar jeg på Mandag, det går så bra, men jeg får jo ikke gjort noen lekser på Mandag, oi tiden går fort gitt, vi får ta det i morra da. Og på fredagen sitter jeg der, uten at jeg leverer inn noe og tenker på den ene siden jeg begynte så smått på, dagen i forveien. Men som jeg ikke fikk tid til fordi jeg skrev et eller annet innlegg til forumet. Akkurat nå har jeg ikke tid til noe, for jeg sitter jo og skriver nå. På noe som skulle bli et flott innlegg med betydning og rom for ettertanke, men som jeg ikke får tid til fullføre, fordi jeg har så dårlig tid...

Lenke til kommentar

Kenneth, husk at Vegard kommer nedover til Oslo i overimorgen da. Så du har kanskje ikke så veldig god tid til å lage en avtale med han.

 

PS: Du er flink som ikke bruker smilier.

Lenke til kommentar
Kenneth, husk at Vegard kommer nedover til Oslo i overimorgen da. Så du har kanskje ikke så veldig god tid til å lage en avtale med han.

 

PS: Du er flink som ikke bruker smilier.

*Ferdig*

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...