Jump to content

3 Tips for å velge en eiendomsmegler

Sign in to follow this  
HansZwimmer

78 views

Hvis du minst en gang har opplevd virksomhet i eiendomsmarkedet, har du utvilsomt hørt slike uttrykk som "selgerens marked er nå" eller "vel, du er alltid i kjøperens marked." Hva slags markeder er de, og hvordan skiller de seg? 

I hverdagen refererer "selgers marked" til en situasjon når det er få eiendomsobjekter, og det er mange som ønsker å kjøpe denne eiendommen. Under disse forholdene kan selgere plutselig heve prisen, velge kjøper av sekundære årsaker eller hva grunn de måtte ønske. Følgelig er "kjøpers marked" det motsatte, det vil si at for alle som ønsker å kjøpe eiendommer, er det flere som vil selge det. Og her velger kjøperen med "kronen" på hodet allerede, plukker, reduserer kostnadene, "tenker" og så videre.

De siste årene henvender kjøpere og selgere seg oftere til fagpersoner for å gjøre en eiendomstransaksjon, det vil si fagfolk innen kjøp, salg og utleie av eiendommer. Og det ser ut til at alt er riktig. Alle profesjonelle holder seg til det de er gode på. Bakeren må bake brød, skomakeren må reparere sko og eiendom - må selges og kjøpes via en eiendomsmegler, som for eksempel EIENDOMSMEGLER 1, som har landets største meglerkjede. Alle gjør sine egne ting, og alle er glade! Men denne ideelle formelen (som alt ideelt) er ikke 100% oppnåelig.

For i virkeligheten viser det seg å være mye værre. Dessverre gjør noen agenter feil, både i sitt yrke og på hjemmebane. Og det er jo menneskelig. Vi alle gjør feil, ingen tvil om det. Men 0hva kan vi si om en velformet markedsplan, når til og med en enkel boligannonse noen ganger er skrevet med feil, og med fotografier som man skulle tro var tatt i fylla. Nå som teknologien har beveget seg så langt frem at vi har en datamaskin og mobiltelefoner med kamera som har en oppløsning som er bedre enn man har behov for, klarer likevel noen å ta bilder som er mørke og uskarpe, og til og med fra elendige vinkler. Man kan skrive mye om manglene, men dette vil ikke løse hovedproblemet, nemlig hvordan du tross alt velger en eiendomsmegler, slik at du kan utføre din salgstransaksjon vellykket og raskt.

Her er noen tips for å velge riktig eiendomsmegler

1. Før du møter med megleren, kan du se på listen over objekter han allerede har, hvilken beskrivelse og bilder som er der. Ser det fint og innbydende ut, kan du gå videre. 

2. På møtet lytter du nøye til hva denne spesialisten forteller deg, hva han legger merke til, hvordan han formulerer tankene, og om han forstår alle fordelene og ulempene ved salgsobjektet ditt. 

3. Når du inngår kontrakten, må du lese dokumentet nøye og ikke være redd for å spørre - en kompetent spesialist skal kunne forklare eventuelle klausuler i kontrakten og gi kommentarer uten å nøle. Får du en dårlig magefølelse, skal du stole på den. Det er nok av meglere å velge mellom.

Hvis du stoler på selskapet du nå har kontaktet, men du ikke liker den spesifikke kundebehandleren, kan du be om en annen. Du er verdifull som klient, og dette vet eiendomsmegleren. Du skal finne den beste megleren for ditt prosjekt. Lykke til!

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

×
×
  • Create New...