Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    13
  • comments
    0
  • views
    580

Hvordan får du tilgang til internett mens du er på hytta eller camper

Sign in to follow this  
HansZwimmer

89 views

Det er sommertid, og det betyr at mange av oss er ute og camper. Vi tar familiene våre med på fisketur, forteller historier rundt bålet og steker marshmallows og pølser.

For noen mennesker betyr camping å la teknologien ligge hjemme. Men ikke jeg. Jeg vet ikke om det gjelder deg, men jeg skal ikke la en liten ting som å være midt i skogen hindre meg i å sjekke e-posten min, legge ut pinlige bilder på Facebook og skrive artikler.

Enn deg?

Du trenger ikke å gjøre det, i det minste hvis du ikke vil. Og selv om det kommer an på hvor du bestemmer deg for å campe og til det ekstreme, er det mange måter å få tilgang til internett på din campingtur, for eksempel bør du velge å gjøre det.

6 alternativer for tilkobling til Internett mens du camping

Her er 6 forskjellige alternativer for å koble til internett mens du er ute i skogen.

1. USB - Ett alternativ er å kjøpe en USB dongel. Dette er lite modem / ruter som du kobler til den bærbare datamaskinen for å få tilgang til mobilt internett. Pinnene koster alt fra 100 til 500 kroner, avhengig av hvor du får dem fra og om du kjøper den med et abonnement eller ikke. Abonnementene vil koste fra et par hundre til 800 kroner per måned, selv om du også kan kjøpe forhåndsbetalte abonnement. Du bør sjekke dekningen av Internett-leverandøren før du registrerer deg for å sikre at du har en forbindelse uansett hvor du er og camper.

2. Bruk mobiltelefonen til å koble deg opp 

Et annet alternativ er å benytte mobiltelefonen din til å koble deg opp på nettet. Du vil imidlertid være forsiktig med dette alternativet, ettersom mange operatører vil belaste deg ekstra for det på toppen av mobilabonnement ditt fordi du vil bruke mer data enn hvis du bare skulle bruke telefonen til å ringe og tekste med. Du kan også risikere å tømme batteriet raskt.

3. 4G rutere 

Dette er også et annet alternativ. Disse vil koste deg 500 til 2500 kr, og kan brukes til å koble opp flere enheter, inkludert nettbrett, bærbare datamaskiner og mobiltelefonen din. Igjen vil prisene variere avhengig av om du får dem hos en operatør, eller om du kjøper dem hver for seg og bare kjøper et mobilt bredbånd abonnement. Du bør også sjekke dekningen før du bestiller en.

4. Wi-Fi fra campingplassen 

Mange campingplasser er ikke utstyrt med Wi-Fi tilgang. Men mange har faktisk dette tilgjengelig for sine besøkende. Noen tar betalt fra noen få kroner til et par hundrelapper i døgnet. Mens de aller fleste lar deg surfe gratis. Husk bare på å benytte VPN når du er koblet opp på offentlige gratis Wi-Fi nett, slik at dine opplysninger er sikret.

5. Wi-Fit hotspots  

Et annet alternativ er å forlate campingplassen og finne et wi-fi-hotspot et sted. Du kan gå til en restaurant, bibliotek eller til og med en kafé. Dette vil helt klart ikke være et alternativ hvis du er midt i skogen, da det heller er bedre å bruke 4G nett via mobil eller ruter.

6. Satellitt 

Satellittinternett er det mest ekstreme alternativet. Årsaken til at det er så ekstremt, er fordi det kan koste deg et par tusen for å komme i gang. Det inkluderer ikke det månedlige gebyret på rundt 400 til 800 kr for å få tilgang. Du må også konfigurere den, som inkluderer montering av parabolantenne og få den pekt i riktig retning. Dette er dog et veldig mye bedre alternativ til internett på hytta. Du kan se Internett / Bredbånd på Hytta - Se Mulighetene | SatNet hvis du ønsker mer informasjon.

Der har du det - 6 forskjellige alternativer for å få internettilgang mens du ferierer på hytta eller campingplassen. Ikke glem at når du velger noe annet enn wi-fi (hotspots), bør du dobbeltsjekke dekningskartene før du registrerer deg for et mobilt bredbånd abonnement. Ingenting vil være verre enn å kjøpe internettilgang, komme deg ut i midten av skogen og så finne ut at du er utenfor rekkevidde.

Jeg antar at du har brukt en av disse metodene for å få tilgang til internett mens du er borte? Har du prøvd en løsning jeg ikke har nevnt ovenfor, da vil jeg vil gjerne høre om det.

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

×
×
  • Create New...