Gå til innhold

BloggeMRN

  • blogginnlegg
    20
  • kommentarer
    33
  • visninger
    5 415

MRN

212 visninger

En liten sammenligning.

 

Vi tar en dagsferks torrent, The Ultimate Fighter S12E13 (finale).

 

Da jeg la meg kl 10 søndags morgen (som er rundt den tida da de tidligste torrentene dukker opp, iallefall på ISOhunt), så gikk jeg på Twitter med Android-mobilen som har internett over WiFi og leser de nyeste meldingene der. Der måtte det selvsagt stå spoilere, så jeg vet grovt sett hva som skjer i den episoden :(

 

Men det lar meg ikke hindre i å laste ned torrenten for å se dette amerikanske TV-programmet.

 

Men forskjell fra de andre gangene, så har jeg funnet at jeg kan bruke eMule igjen. Jeg vet utmerket godt fra før av det eMule er tregt. Du får ned filen, en eller annen gang, men det raskeste av fildelingsprogrammene er deg dog ikke.

 

Så jeg fant torrentlinken på ISOhunt, og ed2k-linken på sharethefiles. Jeg starta omtrent samtidig. Husker ikke hvilket av de programmene som fikk få minutters forsprang, men det har ikke noe å si.

 

Resultatet ble at torrentnedlastningen var fortest nede.

 

Torrenten ble lasta ned på 4t38m, share ratio 0.029. Under hele torrentnedlastninga, så hadde jeg en up-limit på 10kBps. I eMule har jeg hatt variende fra 10 til 70, avhengig som jeg fant det fordelaktig eller ikke. (Om jeg lasta opp S13E13, så økte jeg farten. Hvis ikke, så satte jeg ned. Hvis det var "freeriders", altså de som har en Rating på 100, så satte jeg ned til 10 og venta til noen med høyere Rating og høyere Score plasserte seg øverst på lista).

 

Torrentswarmen er på 3120 peers, og det er allerede 1167 stk som har hele filen.

 

Det var vel noe at det jeg fant av statistikk...

 

eMule sier til meg at den filen ernede om ca. 13 timer. Har 138 interessante peers, av 161 totalt. Laster ned fra 5 stk akkurat nå, og nedlastningshastigheten er så mye som 27kBps. (WoW).

 

Fordelen med eMule er at man kan se hva andre har navngitt den filen. En feature som jeg setter pris på. Det er også en fin måte å se om filen er ekte eller ikke. I torrentverdenen, så må man stole på trackeren sin (og den kan man stort sett stole ganske mye på, særlig hvis man bruker en kjent tracker som brukerne kan kommentere torrenten.)

 

Og selvsagt, torrents er "shortlived". Forsvinner den fra trackeren, så skal det litt til å finne filen igjen. Jeg vet ikke om man kan ta en elgammel torrentfil og så prøve å laste ned. Tror ikke det går? Da er det fint at Vuze (og sikkert andre) har begynt med Magnet-links og en form for DHT (lignende eMules KAD-nettverk).

 

Men uansett, Torrent vant overlegent i akkurat denne sammenligningen.

0 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Det er ingen kommentarer å vise.

×
×
  • Opprett ny...