Jump to content
Sign in to follow this  
  • entries
    34
  • comments
    14
  • views
    281186

Ren PC på 1-2-3

Sign in to follow this  
norbat

289 views

Ja, slik var overskriften på en artikkel som sto på VG Nett nylig. For en som bruker litt tid på det samme feltet, så kan jo dette være interessant lesning - tenkte jeg.

 

Artikkelen var skrevet i forbindelse med "Den nasjonale sikkerhetsdagen". Og hos Norsk Senter for Informasjonssikring (NorSIS) har man tre enkle steg som vil bidra til økt sikkerhet på datamaskinen din. Alle kan gjennomføres rask, enkelt og gratis. Etter å ha tatt stegene vil maskinen din være oppdatert, virusfri og bedre enn da du startet - påstås det

 

Stegene som nevnes er ikke dårlige, men det spørs om det er så enkelt som det sies.

 

Steg 1: Kjør Antivirus.

En normal infeksjon i dag, har for vane å enten slå av antivirusprogrammet og/eller hindre antivirusprogrammet fra å oppdatere seg. En del rootkit hindrer også sikkerhetsprogram i og la seg starte overhode. Så, hvis du HAR en infisert pc, ryker oppryddingen allerede her.

 

Får du oppdatert og kjørt antivirusprogrammet ditt, så er sannsynligheten stor for at du IKKE er infisert. Om du allikevel opplever popups og annen irriterende mas fra ulike suspekte sikkerhetsprogram, så bør ikke et antivirusprogram være 1.valget da andre anti-programmer er langt råere på å fjerne slikt, f.eks. Malwarebytes Anti-Malware el. Superantispyware.

 

Steg 2: Slå på autooppdatering

Ja, normalt så ER denne funksjonen påslått - noe den også bør være. Er den 'plutselig' avslått (man får gjerne en melding om det fra sikkerhetssenteret), så kan det tyde på at noe har sneket seg inn. Uansett, å holde operativsystemet sitt oppdatert er en naturlov.

 

Steg 3: Oppdater resten

Ja. flashplayer, java m.m må holdes oppdatert da det 'jevnlig' oppdages sikkerhetshull i programvare. Både Secunia og F-Secure har testprogram som kan sjekke om det er noe programvare som er utdatert og som trenger en oppdatering.

 

Om disse 3 stegene gjør at du vil være virusfri - tviler jeg på. Eller, jeg vet at de ikke holder. Men det er en annen sak.

 

Surf trygt.

Sign in to follow this  


0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

×
×
  • Create New...