Gå til innhold
  • blogginnlegg
    12
  • kommentarer
    30
  • visninger
    4 791

Lydkort - ikke lenger viktig?


Howard

193 visninger

Det var en gang da lydkort var hotte saker. Folk løp mann av huse for å kjøpe det nyeste Soundblaster-kortet. Hadde du ikke Soundblaster, fikk du ikke god lyd i spill. Hadde du ikke Soundblaster, var du ikke kul.

 

Fort fremover noen år. Det er nesten ingen som snakker om lydkort lenger. Creative får bare dårligere og dårligere rykte. Stadig flere dropper dedikerte lydkort. Hva har skjedd?

 

Har de integrerte løsningene blitt så gode at det ikke er behov for dedikerte skjermkort lenger? Har prosessorene blitt så kraftige at egne lydprosessorer ikke er nødvendig lenger? Får man god lyd i spill selv uten bruk av proprietære standarder som EAX? Det er trolig en kombinasjon av alt dette.

 

For tiden er Asus Xonar DX/XD det mest populære lydkortet i prisguiden. På de neste seks plassene følger Creative-kort. Så helt døde er ikke Creatives lydkort enda. Men om Soundblaster noen gang returnerer til gammel storhet er mer enn usikkert.

1 kommentar


Anbefalte kommentarer

Det hele har med prioriteringer å gjøre, det er vanskelig å "se" ytelsen på et lydkort mens en oppgradering av skjermkortet ofte slår ut i høyere fps og bedre grafikk og dermed så er det jo naturlig å prioritere dette.

 

Noen hovedkort har jo også ganske bra akselerasjon av lyd, og selv om du kanskje ikke får Eax 2 - 5 så får man 8 kanalers lyd og lyden fungerer ganske bra i mange spill.

 

Tror nok at litt av problemet er nettop det at i de siste årene så har fokusen alltid vært på det visuelle noe som reflekteres i for eksempel 3dmarks etc mens vi har neglisert det auditive...

Lenke til kommentar
×
×
  • Opprett ny...