Gå til innhold

Aces' vinkel

  • blogginnlegg
    18
  • kommentarer
    57
  • visninger
    46 232

O' herlige te!


Aces

1 023 visninger

green-tea-shaded.jpg

Jeg elsker å drikke te. Enten det er til lekser, mens jeg ser på tv, leser en bok eller sitter foran PC-en. Merkelig nok er jeg ikke så glad i te til måltider, men foretrekker å kose meg med en kopp te alene. En myk sofa, en god bok og en stor kopp varm te. Uten sukker, uten melk, bare ren varm te.

Te er beroligende, og dessuten veldig sunt. Ja, det er til og med bra for kroppen at den er kåret til verdens sunneste drikk.

 

 

Det finnes forskjellige typer te.

 

Svart te

 

Svart te er den vanligste typen, og den de fleste drikker. Typer som Earl grey, Fruktte, og Darjeeling er forskjellige typer svart te. Den svarte teen har ofte en bitter smak, men dette er også det som er det sunne med den. Den bitre smaken kommer fra Flavonoidene i teen, og beskytter mot hjerte- og karsykdommer. I tillegg senker det blodtrykket, styrker imunforsvaret og renser kroppen for avfallsstoffer. Men kanskje den mest kjente positive effekten er at svart te beskytter mot kreft, spesielt hudkreft.

 

tea-black2.jpg

 

Grønn te

 

Den grønne teen er laget av samme blader som den sorte teen, men er behandlet på en måte som bevarer de sunne plantestoffene. Enda bedre enn Flavonoidene i den sorte teen er catechinene i den grønne. Den grønne teen forebygger kreft, Alzheimer, leddgikt og allergi. En annen fordel ved grønn te er at den øker stoffskiftet, og dermed hjelper til når man vil slanke seg.

 

Green%20Tea.jpg

 

 

Hvit te

 

Den hvite teen er den mest eksklusive fordi den lages i mindre mengder. Den er kjent for å være den teen som beskytter best mot kreft, og hjelper mot virus og feber. I det siste har folk blitt mer oppmerksomme på den hvite teen, og det sies at den er opptil tre ganger sunnere enn den grønne. Den styrker imunforsvaret, og i Kina sies det at den bør drikkes rett etter et måltid.

 

0605whi.jpg

 

 

Jepp, så bytt ut din tunge kaffe mot en god kopp te!

 

Kilde: iForm

5 kommentarer


Anbefalte kommentarer

×
×
  • Opprett ny...