Gå til innhold

's foto

Superslask

Ble med 25 nov. 2003
??????? Sist aktiv: 18. feb. 2016, 17:26

Tråder jeg har startet

[Løst] Klage på kontrollavgift går ingen vei

8. januar 2015 - 10:40

Hei.

 

I mai parkerte jeg min motorsykkel på en platting ved borettslagets parkeringsplass som ikke er i annen bruk og som ikke er regulert av noe regler jeg har funnet. Det er svake oppmerkinger for tohjulinger der så jeg parkerte i god tro om at hadde rett til dette. Jeg ble ilagt kontrollavgift av oslo parkeringsservice som jeg klaget på uten å komme noen vei, og etter en trussel om at de skulle ta det til forliksrådet gjorde jeg vel som mange andre og ga opp og betalte. I etterkant ser jeg at de har ilagt meg bot på bakgrunn av et skilt som tilhører et annet borettslag, men henvendelser om dette ignorerer de totalt. Ikke er de medlem av parkeringsklagenemda heller.

 

Bilde 1, 2 og 3 er fra parkeringsselskapet, 4 er det jeg sendte dem som de ignorerte, og "eiendom" har jeg nettopp sakset ut fra eiendom.no som viser at plassen jeg sto på tilhører mitt borettslag, ikke Trondheimsveien 170 som er skiltet selskapet har henvist til. Ettersom det ikke er egne regler om leie av denne plassen i mitt borettslag anså jeg meg selv som gyldig leietaker da jeg er beboer. I alle tilfeller er det ikke mitt borettslags regler som er brukt av selskapet, og gyldigheten her er vel egentlig irrelevant?

 

Så første spørsmål er hva gjør jeg videre ettersom jeg ikke har noen å klage til og selskapet ignorerer meg, og det andre er vil det fremdeles være et spørsmål om jeg hadde lov av mitt eget borettslag å stå der jeg sto?

 

Styret hos oss synes spørsmålet om jeg kunne stå der var for vanskelig å svare på ettersom denne plattingen i sin tid var til tørkestativ, samt at de veldig nylig har måttet svelge 10000,- per leilighet som de ikke hadde rett til å fakturere så de tør vel ikke svare på potensielt juridiske spørsmål.

Vedlagt fil  1.PNG   898,4K   0 nedlastinger

Vedlagt fil  2.PNG   1,36MB   0 nedlastinger

Vedlagt fil  3.PNG   702,96K   0 nedlastinger

Vedlagt fil  4.PNG   775,54K   0 nedlastinger

Vedlagt fil  eiendom.PNG   457,54K   0 nedlastinger


Depositum i annen leietakers navn

19. september 2013 - 13:13

Fra November 2010 til Juli 2013 har jeg leid en leilighet sammen med to andre. Vi hadde en felles kontrakt med utleier hvor alle navnene våre sto. Depositumskonto ble satt i navnet til en av de andre leietakerne. Nå, nesten tre uker etter overtakelse av leiligheten, er det slik at vedkommende depositumskontoen står på ikke tar kontakt med utleier for å få disse pengene ut. Hvorfor er vanskelig å si, og spekulering i hvordan jeg kan true han med vold eller andre usakligheter for å forte seg er jeg ikke interessert i. Det jeg lurer på er om jeg har noe håndfast jeg kan bruke for å få han til å få ordnet dette umiddelbart. 

 

Utfordringene vedkommende har for å få ut pengene er utelukkende latskap, det er ingen fysisk eller annen juridisk grunn til at han ikke får ut fingern som det heter. Trolig har han bare mentalt avskrevet pengene for lenge siden og anser det som mye jobb for liten personlig gain. Han har lenge hatt en "jeg er så jævlig rik uansett" -holdning, selv om han bare såvidt runder en halv million i året.

 

Jeg antar at dette er et særdeles lite prøvd tema i norsk juss, men det er nå likevel en problemstilling jeg sitter i.


Sykkel tatt av borettslaget

30. juli 2012 - 14:16

Hei.

Jeg leier i første etasje i et borettslag hvor vi har disponert en "balkong" hvor vi har utemøbler, men det er ikke en inngjerdet balkong så den avgrenses bare av steinhellene. Leiligheten er i enden av bygget med et gjerde som går perpendikulært fra leiligheten. Jeg har ikke kontrakten foran meg, men jeg har alltid vært i forståelse av at denne "balkongen" var en del av leiligheten.

Jeg låste sykkelen min fast i dette gjerdet på denne balkongen, eller plattingen, og den (samt andre sykler som var låst fast i gjerdet på tilfeldige plasser som åpenbart var fellesarealet) har blitt konfiskert av bostyret. Jeg fant en lapp på tavla i oppgangen som var skrevet for mange uker siden (jeg har gitt opp å lese på den tavla, det henger alt for mye personlig drit der) hvor det var beskrevet at sykler som ikke var festet i sykkelstativ ville bli fjernet innen 48 timer. Tydeligvis et par drøye 48 timer, men nok om det.

Dette er ikke et stort problem, jeg får igjen sykkelen min etterpå, det som frustrerer meg litt var oppførselen til styreleder da jeg ringte han. Uten å gå inn på slibrige detaljer i i samtalen spurte jeg egentlig bare om hvor de hadde gjort av sykkelen min, hvorfor den ble tatt, hvorpå svar var av nedlatende karakter, hvor dum jeg var som trodde plattingen var en del av leiligheten og ikke fellesareal med påfølgende hånlatter.

Jeg forstår og er til dels enig i tankegangen, de andre beboerne vil samle sykler i sykkelstativ fordi det ser penere ut. Dog fikk jeg aldri en advarsel direkte til meg eller tilsnakk for å sette sykkelen der jeg gjorde, ei fikk jeg beskjed om at sykkelen min var tatt av bostyret og hvor jeg måtte henvende meg for å få den ut igjen. Siden jeg nå får sykkelen igjen er det ikke noe jeg kan eller vil gjøre med den, men sykkellåsen er gravlagt og vil ende opp som en utgift som i mine øyne styreleder har påkostet meg.

Så spørsmålet er om jeg kan kreve at borettslaget dekker mitt tap da jeg mener jeg ikke fikk tilstrekkelig informasjon om at det jeg gjorde ikke var ønskelig, og at jeg ikke fikk tilstrekkelig informasjon om hva som hadde blitt gjort? Det er enda ingen informasjon om hva som har skjedd med syklene, og ifølge styreleder var noen av syklene rett og slett bare kastet fordi de ikke var pene nok (noen av de var ganske shabby, but still). Om jeg ikke hadde tatt uoppfordret kontakt hadde jeg endt med en anmeldelse og en tur til butikken for å kjøpe ny sykkel på forsikring med egenandel.

Langt innlegg for noe så enkelt som en sykkel lås, men takk for eventuell hjelp.

"Erstatt"-funksjonen gir ubrukelige alternativer

1. mai 2008 - 21:49

Denne funksjonen viser produkter i samme prisklasse fra webshoppen, noe som er helt ubrukelig i flere tilfeller. En liste der halvparten av varene ikke er kompitable med det du skal handle fører bare til lite bruk av funksjonen. Ta CPU som et eksempel, velger man erstatt får man ikke opp samme antall kjerner, frekvens, ikke engang sokkel. Denne trenger sårt en endring.

Vare i ny vogn

1. mai 2008 - 13:56

"Legg denne varen i aktiv handlevogn" er såvidt meg bekjent eneste alternativ. Når jeg bruker prisguide tar jeg meg ikke tid til å lage nye handlevogner og gi dem fine navn og slikt, jeg bruker det så raskt og effektivt jeg kan. Derfor savner jeg en "Legg varen i en ny handlevogn"