Gå til innhold

Tips til kamera til 6000+ kr?


Anbefalte innlegg

Hei, jeg leter etter et digitalt videokamera i prisklassen rundt 6000-10 000 kr. Siden jeg ikke har FireWire-kort så hadde det vært ypperlig om kameraet hadde USB-utgang (evt. at kameraet også har harddisc.) Tror dere denne Canon HG10 hadde vært noe for meg?

 

Forresten, jeg har tenkt å bruke kameraet til å lage kortfilmer sammen med noe venner. Så det betyr at jeg har tenkt å lage produkt som skal vises til folk, og jeg vil ikke at det skal se helt amatør ut. Trenger noe rimelig.

 

Noen som også kan annbefale et rimelig steadicam?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

HG10 er et helt greit kamera, men vil anbefale flash-minne i stedet for harddisk. For redigering og kvalitet, vil et mini-DV gi deg enda bedre anvendelighet. Du kan lese litt i videokameraguiden for mer informasjon.

 

Av flash-baserte kamera kan Panasonic HDC-SD9 og Canon HF100 anbefales på det varmeste. Noen liker SD9 best, mens andre sverger til HF100. Det er flere sammenligningstester der ute, og det som går igjen er at HF100 er litt bedre på bevegelser, mens SD9 er bedre på andre ting som praktisk bruk. Det har også 3CCD som kan gi bedre fargegjengivelse.

 

Av kamera som bruker mini-DV er det ikke så stort utvalgt, men det gjør ikke noe så lenge man har Canon HV30 som er et knallgodt kamera.

 

Ulempen med HV30 er vel at det har firewire for overføring av video. USB-utgangen gir ikke full kvalitet eller er kun for stillbilder. Men et firewirekort koster ikke mer enn et par hundrelapper, og det du får igjen mtp. lettere å redigere mer enn veier opp for disse kronene i mine øyne.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...