Gå til innhold

Acer Aspire One A150 - vifta går konstant


abjork

Anbefalte innlegg

Dette er en hvit modell med 120 GB HD og 1 GB RAM.

 

Har fått satt opp maskinen og brukt den med og uten strøm. Cpuen throttler fint, men vifta går uavbrutt uavhengig om maskina går på strøm eller på batteri. Vifta går så å si ikke i det hele tatt på en Core2Duo-maskin (15,4" størrelse) når jeg skriver innlegg på nettet som dette. Lyden fra Aspire One er veldig markant i forhold til den andre andre maskina. Jeg er veldig overrasket over at en maskin som skal vere bygd rundt en så lite kraftkrevende prosessor skal bråke såpass mye.

 

Jeg har sjekket tempen med SpeedFan XP og de ligger på 37 grader, ikke spesielt høyt. Jeg har ikke funnet ut av om det går å bruke SpeedFan til å stoppe vifta. BIOS på PCen er siste versjon 3114, så her kan jeg ikke få gjort noe.

 

Er det noen som har et tips til program, oppdaterte eller modifikasjoner av register som gjør vifta roer seg litt. Den må få lov til å gå litt av og til, men ikke slik som nå

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Er det noen som har et tips til program, oppdaterte eller modifikasjoner av register som gjør vifta roer seg litt. Den må få lov til å gå litt av og til, men ikke slik som nå

 

Har sjekket på nettet litt og funnet et par merknader om viften. Mot bunnen mener en at det skuldes oppdatering til siste BIOS 3114:

 

http://www.minhembio.com/forum/index.php?s...60&start=60

 

Litt senere kommenterer noen at viften (fläkten) forstyrrer.

 

Jeg har hittil ikke funnet noen løsning på problemet.

Lenke til kommentar
hehe eg har samme maskina, hører knapt viffta, hører bare ein veldig svak summing, må nesten løffte den opp til øyret for og høre hehe

 

Hvilken bios har maskinen din?

 

Jeg brukt AA1 en stund og kommet til at viften har 3 hastigheter. Ved restart går den en kort stund på laveste hastighet som gir en ok lyd, men når Windows booter og man jobber i Windows går vifta så å si helte tiden på hastighet 2. Det samme gjør den når maskinen bare står på BIOS-skjermen (F2 ved start.). Hastighet 3 slår bare inn av og til. Merkelig nok skjer det oftest når jeg surfer innom sider som bruker mye flash. VG er et eksempel. Vifta går opp en kort tid før den går tilbake til hastighet 2.

 

Hvordan fungerer din? Dvs. når går den opp og ned mellom ulike hastigheter?

 

Merkelig nok gikk vifta på hastighet 2 hele tida når jeg kjørte 2 instanser med SuperPi (32M) som belastet cpu 100%. Samtidig satte jeg Eraser til å viske ledig diskplass slik at disken spant kontinuerlig. Ideen var å generere så mye varme for å kjøre viften på høyeste hastighet for å se om det ville redusere støyen når viften gikk på hastighet 2. Har vært borti vifter som "går seg til".

 

Tempen på sensorene på maskinen ligger på 37-42 grader og det skulle ikke vært behov for så aggresiv kjøling. Vifta er lite merkbar når man har pcen på fanget, men bord gir nok en viss resonans som gjør den rimelig merkbar.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...