Gå til innhold

PC vil ikke være med i nettverket


Zeceer

Anbefalte innlegg

Hei!

 

Forhåpentligvis er det noen der ute som kan hjelpe meg med et ørlite problem:

 

Nå har jeg prøvd alt jeg kan for å dette til å fungere, men min ene PC vil hverken dele noe eller finne andre delte mapper på nettverket. Her er mitt oppsett:

 

HTPC: XP SP2 (fungerer perfekt på nettverket)

Don: Vista SP1 (fungerer perfekt på nettverket)

Prozer: XP SP2 (vil ikke fildele)

 

Alle PC'ene er i trådløst nett med en Zyxel router satt opp av Telenor.

 

Altså Prozer vil ikke fildele. Jeg får pinget alle 3 maskinene mot hverandre, og Prozer har full kontakt med de 2 andre maskinene, samt at workgroup er det samme på alle 3.

 

Det som er spesielt er at hvis jeg deler noe på Prozer så er fortsatt my network places/workgroup tom når jeg går inn på den fra samme maskin. Skriver jeg \\Prozer fra Prozer maskinen så dukker de delte mappene opp, men når jeg klikker på de så kommer melding om at jeg ikke har tilgang til å se de. Regner med dette henger sammen med hvorfor workgroup er tom.

 

I workgroup så dukker heller ikke de andre maskinene opp på Prozer maskinen. Det gjør de på de to andre.

 

Alt av IP-adresser er ok, og de er 10.0.0.*. Samme subnet mask også. Har sjekket alle innstillinger på tilkoblingen og de er akkurat det samme som på HTPC'en. Det er ingen brannmur på pc'ene, og heller ikke på ruteren.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Åja. Nei eg har berre hatt nokre problemer med Windows-maskinar på nettverket når eg broker klassisk innlogging. Men med vanleg innlogging har eg ikkje hatt problemet. Broker du enkel fildelding (simple filesharing)?

Nå har eg naturlegvis ikkje XP her, men det ligg på Mappealternativer på Verktøy menyen i hvilkensomhelst mappe. Finn View-tabben her, og sjå om du har på Enkel Fildeling. Det har du sikkert, men berre for å vere sikre.

Lenke til kommentar

Hm, merkeleg. Sikker på at ikkje windows-brannmuren er på? Den er sikkert ikkje det.

Du seier du ikkje har passord på brukaren din, er den administrator? Og har du passord på administrator brukeren? Prøv å fjerne det. Trykk Start -> Kjør og skriv cmd

I kommandolinje vindauget skriv du "net user Administrator *" (utan " og ") Berre trykk enter (ikkje eit nytt passord). Prøv no, eventuelt start maskina på nytt.

Lenke til kommentar

Prøvde det du sa, men fungerer fortsatt ikke..

 

Det jeg reagerer mest på i denne saken er at ved å gå inn på My network places -> Entire network -> Microsoft Windows network -> Workgroup så står det listet ingen datamaskiner i det hele tatt. Selv ikke den jeg sitter på. Er ikke det noe merkelig?

Lenke til kommentar

Takker for det! Etter å ha lest en del engelse forum etc er det mange som har hatt samme problemet, og det har blitt løst ofte ved å installere Netbui kontroller. Noen har også måttet legge inn egendefinert informasjon i kontrollerene for å få Windows til å synes på nettverket. Dette er sikkert forskjellig fra hvilket nettverkskort man har, så derfor litt vanskelig å finne ut av. Kjører selv D-Link eksternt USB.

Endret av Zeceer
Lenke til kommentar

Huff, høyres knotete ut. Merkeleg at ting ikkje berre kan fungere slik dei skal. Personleg har eg aldri vært på eit nettverk der eg finn alle som er med. Når me sitt nokre kompisar å spele eller liknande skjer det sjelden og aldri at me finn kvarandre. Eg bruker å sette opp ein DC hub til formålet berre for at eg då kan gå på IP adressar, og heilt utanom Windows fildeling. Om du berre skal ha fildeling kan du jo prøve samme måte som eg. Last ned YoshiHub på ein av maskinane, samt DC++ klient på alle du vil dele filer mellom. (eg anbefaler deg å nytte RevConnect. sin DC klient)

 

Håper det hjelp litt iallefall (du visste sikkert om det men).

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...