Gå til innhold

Er HTPC like enkelt som DVD-opptaker?


Anbefalte innlegg

Jeg er helt grønn men håper å kunne bidra med kunnskap og erfaringer om kort tid... :)

 

Jeg har ikke hatt TV-opptaksmuligheter siden VHS-spilleren min tok kvelden og ble kildesortert. Nå vurderes en HTPC seriøst som arvtaker. Kan denne settes opp til å være like enkel i bruk som en DVD/HD-opptaker? Jeg ønsker å være i stand til trykke på den røde "REC"-knappen når jeg spontant vil ta opp noe, trykke PAUSE når telefonen ringer, dytte inn en DVD og trykke PLAY sånn helt uten videre. Grunnen til at at jeg spør er frykten for at en HTPC skal være like omstendelig som en PC.

 

Jeg ser for meg at det vil være tungvint hvis man alltid må kommunisere via et Windws-grensesnitt. Vil man f.eks. spille en CD/DVD eller hente fram musikk (mp3 etc.) fra HD-en; må man slå på TV-en fordi alt må gjøres via en skjerm (som for andre PC-er)?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Når du først har satt opp f.eks. Windows Media Center, er grensesnittet tilpasset en TV. Du må skru på TV'en for å kunne navigere rundt i menyene, f.eks. velge MP3-fil, om du skal se live-tv osv. En vanlig CD kan du nok sette opp så den spiller automatisk dersom du putter den inn.

 

Opptak osv er også etter min mening ikke bare like enkelt, men enklere og mye mer anvendelig enn en DVD/HD opptaker. Du har en mye mer oversiktlig og responsiv TV-guide, der du enkelt kan klikke deg inn på forskjellige programmer, og velge om du skal ta opp dette, eventuelt ta opp dette pluss alle andre programmer i denne serien. Du kan også trykke "rec" dersom du spontant vil ta opp ett program (dette har jeg aldri gjort da behovet blir eliminert av at du kan ta det opp via tv-guiden), du kan også sette på pause og spole bakover (til da du begnyte å se på den aktuelle kanalen).

 

Mulighetene forøvrig er også enorme, hvis du har en stor DVD-samling kan du f.eks. ta backup av alle disse til harddisken, og deretter kan du se på de med et trykk på fjernkontrollen.

 

 

MEN: Det er jo alltid et men... Det vil være en vesentlig dyrere løsning enn en DVD/HD-opptaker, regn med ca 8-10.000kr. På grunn av de mange mulighetene (både med å konfigurere det slik DU vil ha det, og mange valgmuligheter med tanke på hvordan du får dine TV-signaler), vil det være en vesentlig høyere terskel enn å kjøpe en DVD/HD-opptaker på elkjip. Men akk så mye morsommere :)

 

 

PS: WAF er upåklagelig når det er satt opp. Scorer mange poeng på at serier som Koneklubben osv står på automagisk opptak ;)

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...