Gå til innhold

Hjelp til video og lyd opptak fra konserter


Anbefalte innlegg

Har noen tekniske spørsmål angående opptak fra konserter og andre events. Har inntil nå brukt mitt Sony HDR-HC1E - kamera ( http://www.sony.no/product/hdd-hdv/hdr-hc1e) og har ikke hatt noe annet enn en liiten mikrofon (http://www.sony.no/product/cac-microphones/ecm-msd1)

 

Vurderer nå overgang til mer profesjonelt utstyr og har derfor noen spørsmål. For ordens skyld skriver jeg det punktvis.

 

1. Hvilke utfordringer er det med å gå over fra mitt kamera til et kamera i 20-30 000kr klassen. Vanskelig å lære seg bruk? Krever mer av PC? og ikke minst; hvilke fordeler?

 

2. Hva trenger jeg av teknisk utstyr å gjøre greie lydopptak fra konserter. Hvilke muligheter er det og hvordan?

 

3. Er det slik med video som i foto at lyssterk linse/kamera er en fordel for filming i mørke lokaler(konsert etc)

 

Takknemlig for alle tilbakemeldinger jeg kan få da jeg prøver å lære mest mulig. Svar gjerne på en eller flere av punktene

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Jeg tar også opp en del konserter. Det jeg har forsket mest på her, er lydkvaliteten. Da jeg er alene, og ikke har anledning til å rigge mikrofoner på forhånd, har jeg prøvd meg fram med både RødeVideomic og Røde NTG2. Det jeg imidlertid er mest fornøyd med lydmessig, er min eksterne lydopptaker Roland Edirol R-09. Jeg bruker kun denne, og dubber i etterkant. Den koster riktignok i overkant av 3000,- + utstyr, men jeg vil påstå at den lydmessig er verdt mer enn begge Røde-micene mine til sammen.

Med dyrere kamera får du jo også større sensorer og bedre optikk, som vil være en fordel i mørke lokaler. Blir nok flere innstillinger å lære seg, så man bør nok bruke kameraet en del for å huske alt, og kunne stille inn optimalt under forskjellige forhåld.

De dyrere kameraene bruker stort sett HDV og DV, noe du har fra før, så det skulle ikke bli noe vanskeligere å redigere, så sant du ikke velger et AVCHD-kamera, da. De har også kommet i semi-pro-utgaver. :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...