Gå til innhold

Et par spørsmål til førstegangstjeneste


citronen

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Betaler ikke skatt nei.

 

Heller ingen erfaring fra INGbn, men hvis du leser siste posten i "Noen som skal inn i CSS-bataljonen i år?" tråden, skriver bruker: Haggbard, at han drar opp dit om en uke. Spør du pent kan det hende at du får noen rykende ferske historier fra hans tid etterhvert.

Lenke til kommentar

Hei, som de andre har sagt så betaler man ikke skatt av dagpengene nei.

 

Jeg er akkurat ferdig med min tid på skjold og ingeniørbataljonen.

 

Jeg har tjenestegjort ved pansret ingeniørkompani b, der jeg var vognfører for en m-113 vogn. I ping, som er forkortelsen for pansret ingeniør, driver vi med som mangt. De fleste havner i STING(stormingeniør) det er også noen andre tropper men de går jeg ikke inn på. Sting skal kunne gjøre det meste man kan gjøre i grønn tjeneste. vi kan sprenge, rydde miner, legge miner, lage gjenomganger i minefelt, generell infanteritjeneste, ja stort sett alt. Det finnes bl.a. skarpskytterrifler og våpen for å ta ut pansrede kjøretøy i sting.

 

De andre kompaniene som er på skjold er ping A, men de har jannuarinnrykk så det kan ikke du komme.

 

MAskin, som driver med gravemaskiner, lastebiler, alt av anleggsdrift. Der kommer stort sett de fleste "slaskene" liker hvertfall vi i ping å mene.

 

Så har vi oversettingskompaniet som driver ferge og dykkertjeneste.

 

ABC kompaniet som inneholder ABC-verntropp.

 

Sånn fra en tidligere soldats synspunkt så er PING uten tvil det beste kompaniet. Det er fordi det er mest allsidig, vi driver utdanning over hele året, og en lærer mye nytt. Men hvis du er ute etter en slakk tjænest så er ikke ping stede å komme, selv om det kan bli en del timer med koma bak i 113 vognen på øvelse.

 

I etterkant er jeg veldig glad for å ha gjennomført førstegangstjenesten. Sitter igjen med veldig mange gode minner, mange gode kamerater som du trolig kommer nærmere enn noen du blir kjent med i resten av livet ditt( Det å være avhengig av dine kamerater gjennom ett helt år sammensveiser en veldig mye), en personlig framgang som en sjelden opplevere innenor det å modnes, og vokse som person.

 

Hvis jeg skal gi deg ett tips til rekrutten så er det vel: HUSK Å LÅSE SKAPET!

Hvis det er noe annet du lurer på så får du bare spørre.

 

ps: uansett hvor jævlig du tror du har det noen gang, så er det alltid noen som har det værre;)

Lenke til kommentar

Kommer vel litt an på hvilken form for tjeneste du ønsker?

 

Men vi fikk ikke velge hvilket kompani vi kom i, vi ble plassert i det på sessvollmoen, men hvis du ønsker det så tror jeg det går an å bytte tidligere.

 

Men det er stort sett alltid noen stingere ute i intops. tror de fleste nå for tiden hentes fra ping kpc som er vervede altså folk som velger å fortsette i forsvaret etter 1. gangstjenesten. Men kontigenten som var før oss var ute, i intops, så tror nok det ikke er så vanskelig å komme til afghanistan om du vil det hvis du tjenestegjør i PING.

 

men info om intops og slikt får du mye av gjennom hele tjenesten.

Lenke til kommentar

Jeg er nettopp ferdig med et års tjeneste på Skjold dog ikke i INGBAT, men kan si noe om Skjold. Ja det er øde, Coop, Shell, en kiosk og sist, men ikke minst Karma. Karma er det lokale utestedet og det utestedet i Norge som det er flest gutter i forhold til jenter. Rundt regna er det vel kanskje 3 gram kvinne per mann pluss minus. Det som er bra på Skjold er velferden her er tipset og bare utnytte tilbudet. Spill paintball dra på turer og lån ski/brett og dra til Bardufoss og stå i bakken der. Ellers så kommer du nok til å legge ned en del kjærlighet på kjærlighetsstien. Det er en fin liten bakke på et par tre km som går opp til mauken (skytefeltet).

Og jo en ting til sist. Dra så ofte du kan til Tromsø, enten om du bare vil dra dit for å slappe av eller feste.

 

Lykke til med et år i verdensnavle ;)

Lenke til kommentar

Ski bakken er vel på setermoen om jeg ikke husker feil, det er iaff ingen skibakke på bardufoss.. Men ja utnytt velferdstilbudet, kan også anbefale å ta så mye sivil utdannelse som mulig i militæret. Jeg angrer enda på jeg ikke tok mer sivil utdannelse i forsvaret.

Lenke til kommentar
Kjærlighetsstien? ikke vårt kallenavn.

infanteriaksen, og så den ekstra bratte delen der du går over det berget og greier kalte vi for passifistbakken

 

Kjært barn har mange navn. De "korektre" navnene er vel egentlig infanteri- og panseraksen.

Har også hørt motivasjonsbakken og mange andre.

 

Med alpintanlegget mente jeg Myrefjell som åpnet denna vinteren.

Lenke til kommentar
Men så var vi så heldige at vi bare gikk opp de jævelske bakkene i rekrutten stort sett, etter det så beltet vi opp med m113 vognene for å få mer kjøre tid.

 

Hvilket komp var du i memory?

 

Jeg var i 2BN/KpB. Og selv om vi hadde cv så gikk vi opp. Alltid like gøy .^^

Lenke til kommentar
  • 2 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...