Gå til innhold
Spørsmål om hus eller oppussing? Still spørsmål her! ×

Lufting av utvendig kledning


Anbefalte innlegg

Skal kle om en gavelvegg i sommmer. Veggen er fra tidlig 50-tall og ikke isolert. Kledning er i dag lagt rett på trefiberplater uten lufting.

Når jeg nå skal bytte kledning, er planen å isolere, kle med asfaltplater, lufte med 30x48mm lekter og slå på liggende kledning (weatherboards).

Spørsmålet er hvordan man lufter på toppen... Luften som kommer inn nedenfra, må vel komme ut i toppen et sted? Hvordan gjør man dette? Setter inn lufteluker? Åpner i asfaltplatene og lufter til loftet? (Loftet er uisolert og brukes kun til lagring)

 

Setter stor pris på om noen kan forklare litt rundt dette med lufting - jeg er som dere skjønner kun en hobbysnekker uten altfor mye erfaring :-)

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

det er mange løsninger, og det greieste er å enten kjøpe eller låne trehusboka (håndbok 51) der er det skissert flere forslag til godkjente løsninger i byggebransjen. Er litt styr å forklare når tegninger gjør jobben hundre ganger bedre.

 

Et forslag er å avslutte veggen oppe under takutstikket og så bruke dekkbord mellom takstolene. og deretter fortsette luftingen opp under undertaket (tatt fra byggforskblad 520.308 der er det tre forslag) andre blader av interesse er bla 525.106 men et sammenkok om alt som er om trebygg står i trehusboka.

Endret av Admin'c
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...