Gå til innhold

AMD eller Intel?


Killian

Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Hmz, _hvis_ du får noe svar på dette, vil du finne at forumet her er ganske splittet på dette spørsmålet :) Sikkert mange som blire sure bare for at du har tatt opp det spørsmålet. Det har rast mange debatter her om det, meste parten av den dårligere sorten. Det finnes ikke noe fasitsvar på det. AMD eller Intel? Det er en smakssak! Personlig bruker jeg utelukkende AMD, og har gjort det noen år! AMD _kan_ ofte være et billigere valg, men trenger til gjengjeld god kjøling, fordi de utvikler ganske store mengder varme. Dette problemet vil du ikke finne i like stor grad hos prosessorer fra Intel.

Lenke til kommentar

Here we go again. :o

 

Men som sagt, de fleste her inne holder seg til sitt merke. Jeg holder med AMD selv. Vil gjerne se at de minker intel's nærmest monopolaktige marked. Resultatene går vel mye opp og ned. Venter i spenning på Hammer og hvilke resultater den kan komme med.

 

Term

 

PS. For stor avatar og den skal ikke være animert

Lenke til kommentar
AMD _kan_ ofte være et billigere valg, men trenger til gjengjeld god kjøling, fordi de utvikler ganske store mengder varme. Dette problemet vil du ikke finne i like stor grad hos prosessorer fra Intel.

 

Hmmm..... Vil ikke si amd lager så mye varme som folk skal ha det til. Intel får lavere varme på grunn av større overflate, ikke at den genererer mindre varme. Slev har jeg AMD og kommer ikke til å bytte til intel med det første, for å si det sånn...

Lenke til kommentar

Spørs hvor mye du skal bruke på PC. Dersom du skal bruke rundt 500-1000 kr på CPU ville jeg gått for AMD, f.eks en XP 1600+ og vifte koster det samme som en Celeron 1.8 GHz.

 

Skal du bruke 1500->mer på CPU så er det omtrendt samme pris f.eks kosten en P4 2.6 og en Athlon 2600+ det samme, samme med en 2.8 og en 2800+, her er det logisk å velge Intel. Legg Intel's chipsetter til i mixen som er nvidia og via overlegne så er det ikke noe mer å tenke på.

Lenke til kommentar
Større overflate? Har du sett en P4 prosessor? Min Athlon XP prosessor ser jo ut som et monster i forhold til min P4 prosessor

 

Det er selvsagt snakk om arealet av overflaten som overfører varme.

Intels Heatspreader-areal er langt større enn AMD's kjerne-areal.

Lenke til kommentar

Det er et litt vanskelig valg å ta du må se på behov pris/ytelse i forhold til mer eller mindre støy ta for eksempel x-pc til shuttel der trur jeg at jeg ville valgt en intel framfor amd da kabinettet er lite å det ikke er gode muligheter for kjøling ellers kjører jeg stort settt amd for det er en bra cpu har ikke hatt noe trøbbel med den

Lenke til kommentar
Det er noe jeg lurer på, hva er egentlig best, AMD eller Intel...

 

Jeg er PC nOOb, jeg vet ikke sånt :oops:

 

Finn ut hvor mye penger du skal bruke på en CPU. AMD XP-er er like raske, eller raskere, som P4 (TPI vs MHz). Hovedkortene er like bra (nForce2 vs Intel-chipset) og minne koster det samme.

 

 

Med andre ord: Finn ut hvor mye du skal bruke på en CPU og se om det er Intel eller AMD som gir mest for pengene.

 

AMD XP 2000+ er like rask som en Intel P4 2.0 GHz.

 

Husk å legge på 150,- for en vifte til AMD CPU-en!

Lenke til kommentar
Intel, helt klart. Det er en grunn til at de hadde 85,3 % av prosessor markedet i fjor...

 

Hvor mye monopol et merke har, har ikke noe å si for hvor bra det er... Selv om Coca-Cola er den klart mestselgende brusen i verden, er det faktisk annen brus som er bedre, eller som i det minste kan måle seg... :wink:

Lenke til kommentar
Gjest medlem-23990

AMD er for det meste billigere enn Intel, unntak er de nyeste på markedet.

AMD får til bedre ytelse med mindre MHz.

Selv har jeg hatt AMD og kommer alltid til å kjøpe det.

Kommer litt an på hva du skal bruke PCen til. Det er noen ting som Intel er bedre på, men ikke mye... :D

Generelt sett yter AMD bedre enn Intel, med lavere MHz, og vanligvis billigere.

Grunnen til at Intel har 85% eller hva det er markedsandel per bare fordi de fleste PC produsentene brukte Intel prossesorer "back in the day" og har avtaler med Intel, og derfor bruker de Intel fremdeles. Det er nesten det samme som grunnen til at Microsoft har så stor markedsandel på mange slags programvare og operativsystem. Betyr det at Microsoft er egentlig best... Nja... På noen ting, ja, men ikke alt.

Lenke til kommentar
Intel, helt klart. Det er en grunn til at de hadde 85,3 % av prosessor markedet i fjor...

Hvor mye monopol et merke har, har ikke noe å si for hvor bra det er... Selv om Coca-Cola er den klart mestselgende brusen i verden, er det faktisk annen brus som er bedre, eller som i det minste kan måle seg... :wink:

Men majoriteten av mennesker liker Cola best, derfor de selger så bra. (metafor)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...