Gå til innhold
Spørsmål om helse? Still spørsmål anonymt her ×
Husk at de som svarer ikke nødvendigvis er helsefaglig personell. Ta kontakt med fastlege ved bekymringer!

Hjelp med å finne sunnmat.


Bendorama

Anbefalte innlegg

Heia.

Nå har det seg vist slik at partneren min snart kan få diabetes om ikke legger om kosten litt:S, så jeg spiser enda mer dritt egentli så regner med at jeg også kan trenge å legge om vaner litt.

Så jeg trenger litt hjelp til div. middag som er sunt, godt, kjappt å lage OG bilig!.

Noen innspill?

Noe som smaker mer en vann som kan erstatte brus også?

 

Tusen takk for svar.

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Noe som smaker mer en vann som kan erstatte brus også?

 

Juice, f.eks. blandet med litt farris er jo friskt og godt.

 

Det er mye sukker i juice..

Vet heller ikke hvordan kroppen til en med sukkersyke reagerer på sukkerfri brus/saft.. Kroppen tror jo fortsatt at sukkeret er der, men den kan jo ikke produsere insulin for å ta imot det. Spørs hvor sunt det er..

Jeg likte heller ikke vann, helt til jeg begynte å drikke veldig mye av det over en lengre periode.. Nå synes jeg det er godt med en full vannflaske i nærheten ;)

Lenke til kommentar

Wok, som tidligere nevnt er sunt, godt og ikke så alt for dyrt. Begynn med å steke opp strimla kjøtt (kylling, svin, storfe) i olje, pass på at det ikke er mye synlig fett på det. Så tilsetter du grønnsaker som er delt i passe biter. De fleste grønnsaker passer fint i wok, bare å prøve seg fram og være kreativ. Fres grønnsakene litt på sterk varme. Så er det bare å ha oppi en woksaus (fins masse forskjellige typer, bare let litt på butikken). Serveres med ris, gjerne naturris.

 

Et annet bra alternativ er suppe. Grønnsaksuppe er veldig enkelt, fres løk i olje, tilsett vann med buljong. Så har du oppi grønnsaker, som kålrot, gulrot og potet. La dette koke til grønnsakene er møre. Blomkål eller brokkoli kan tilsettes mot slutten, de trenger ikke koke spesielt lenge. Det er og lett å tilsette frosne grønnsaksblandinger, pølsebiter eller lignende for variasjon.

Man kan og lage "kremede" supper. Begynn med å frese løk og evt hvitløk i olje. Ta kjelen av plata og ha i en ss hvetemel. Rør godt sammen. Tilsett vann og et par buljongterninger, og rør ut melklumpene. Ha i en pose frossen spinat, og la det koke opp. Så kan man ha i en skvett melk eller matfløte for å få en kremete konsistens. Ved å bytte ut spinaten får man andre typer suppe. Tilsett tomatpure og hakka tomater for tomatsuppe, blomkål for blomkålsuppe osv.

 

Ellers er det greit å spise rent kjøtt/fisk med grønnsaker ved siden av, og potet, fullkornspasta eller naturris. Bruk så mye rene råvarer som mulig. Det viktigste er å bli interessert i matlaging, og kreativ, improvisere litt.

 

Og sjekk næringsinnholdet på alle halvfabrikat for å unngå matvarer med mye sukker.

 

Lykke til med kokkeleringa :)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...