Gå til innhold

Club Subtacto lørdag 26. april


Subtacto2007

Anbefalte innlegg

De norske synthimprovatørene WINTHERSTORMER, er neste band ut på Club Subtacto. Datoen er lørdag 26. april, åsted Amatøren på Sogn Studentby og konserten blir samtidig releaseparty for deres nye CD. Inngang er 50 kroner (40 for Subtacto-medlemmer og studenter).

 

WintherStormer er et elektronisk band som spiller på analogt utstyr. Musikerne improviserer musikken direkte, og spiller manuelt uten forprogrammerte lyder. De bygger sine modulære synthesizere selv, fra bunnen av.

 

WintherStormer har siden 2001 vært det fremste norske elektroniske bandet som spiller improvisert musikk i samme landskap som «Berlin-skolen» - musikk i nærheten av Tangerine Dream, Ash Ra Temple, Jean-Michel Jarre og Klaus Schulze. Dette er svevende rockemusikk fra 1970-tallets randsoner i krysspunktet mellom elektronisk ulyd og rockemusikkens repetative minimalisme, fremført live helt uten forprogrammerte lyder eller MIDI. Musikken er både eksotisk, suggererende og henrivende.

 

WintherStormer spiller på store modulære synthesizere. Dette er spesielle musikkinstrumenter som det er svært få som bruker live nå for tiden, men som var vanlig i bruk på 70-tallet. Instrumentene er imponerende i seg selv, og musikken inviterer også til det fantasifulle. Analoge modulærsynthesizere betyr skikkelig håndtverk i tre, metall, analoge komponenter og loddetinn. Dette er store elektroniske systemer hvor man må koble sammen de ulike modulene for å skape lyd.

 

WintherStormer består av Terje Winther og Erik Stormer på analoge synthesizere og manuelle step-sequencere, Atle Pakusch Gundersen på laserstyrt elektronisk svevegitar, og Geir Marthin Helland på håndarbeidet perkusjon i tre og metall.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...