Gå til innhold

Nybegynner trenger hjelp å velge kamera.


Anbefalte innlegg

Heisann, håper jeg poster i rett forum nå. =)

 

Jeg og min samboer er på leting etter ett nytt kamera og har etter mye om og men funnet to kameraer i rett prisklasse som vi liker, problemet var da å bestemme seg.

 

Panasonic Lumix DMC-FZ8

og

Canon Powershot S5 IS

 

Prisforskjellen for oss er drøye 1000-lappen (vi bor i sverige) og vi er veldig usikre på hvilket av disse to kamera vil gi oss mest for pengene.

 

Litt om oss som fotografer:

Min bedre halvdel fotograferer mye og ofte, hun er ingen "pro" men elsker å ta bilder på framfor alt mennesker (vår datter er en given vinner her). Hun leter etter en kamera som kan ta bilder kjapt med best mulig resultat uten å måtte justere om alt etter vinkelen man tar fra. Video er ett stort pluss for henne.

 

Personlig liker jeg å ta bilder av landskap, biler, byggnader o.l. og bruker gjerne litt tid på å få bildet rett. Ett kamera som gir meg knallfine bilder av objekter jeg kan leke med i Photoshop (eller Gimp) er det jeg leter etter. (er heller ingen "pro" :p)

 

Saker vi har tenkt på ang de 2 kamera vi har funnet:

Canon kan spille inn video og ta stillbilder samtidig, kan Panasonicen det også ? Fant inget om det på det store vide webben.

 

Panasonicen kan lagre i RAW format i motsetning til Canon, dette er noe jeg ser som er fordel men som amatør har jeg faktisk ingen aning om jeg "behøver" RAW (har lest litt om formatet og det høres spennende ut).

 

Ser at Canon har problemer med støy på ISO over 200, mens det nevnes at den billigere Panasonicen først får problemer på ISO 400 og opp. Noen som har testet begge kamera og kan bekrefte dette?

 

Del gjerne med dere av erfaringer av en eller begge karmera, men kom helst ikke med ytterligere modeller som tips da det siste vi behøver nå (etter MANGE timer letende) er å bli ytterligere forvirret om hva vi skal velge :p

 

På forhand takk for eventuelle svar! :D

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Om noen har lest min post og undrer, så ble det til slutt en Canon Powershot S5 IS.

Har hatt det i bare noen få timer men så langt er vi strålende fornøyde. Fine bilder og lettbrukt kamera.

Det som gjorde at valget falt på nettopp dette kamera var:

Vendbar skjerm.

Kvalitet på videoopptak.

Bruker vanlige AA batterier så en snartur på nærmeste døgnåpne bensinstasjon løser en potensiell katastrofe der batteriet er tomt.

Det var ikke spesiellt vanskelig å finne folk på nettet som pratet varmt om Canon kameraet, og beste reklame er vel fornøyde kunder eller ? :)

Lenke til kommentar

Jeg skal også bestille dette kameraet i morgen, hvor stor minnebrikke kjøpte du og hvilket merke?

 

Jeg bytter ut mitt Canon EOS 350D til fordel for dette kameraet...føler vel at jeg ikke helt har bruk for speilrefleks. det er dyrt å kjøpe objektiver siden jeg ikke er en proff fotograf.

 

Jeg kommer også til å kjøpe tele og macro til dette kameraet etterhvert. Er det noen som har erfaring med tele og macro til S5 IS??

 

 

 

 

Geir

Endret av Gega
Lenke til kommentar

Har du lest spesifikasjonene for S5 IS før du vurderer ekstra påbygging?

Hva hadde du tenkt en makro i tillegg skulle gjøre? Kameraet har selv 0 cm (!) som minste avstand, du kan altså ha motivet liggende på linsa.

Jeg kjenner ikke til telepåbygg til Canon, men har sett og prøvd det på et Olympus Ultrazoom. Det var en 1.7x teleconverter. Men jeg synes det ga overraskende lite effekt. Husk at S5 IS har over 400 mm tele allerede. En forholdsvis liten forlengelse i tele-enden har i praksis ikke den store effekten, du skal ha relativt stor forlengelse før det merkes. Jeg har selv et ultrazoom med 35-420mm. I tillegg har jeg akkurat fått meg et 70-300mm objektiv til mitt speilrefleks. Med cropfaktor på 2x tilsvarer det altså 140-600mm. Og først da, med 600mm, kommer jeg merkbart nærmere fugler o.l.

Så å svi av penger på en evt. teleforsats til S5 IS anser jeg som litt bortkastet. Da kunne du likegodt beholdt ditt glimrende 350D og kjøpt en rimelig 70-300 (til under 1500) til dette. noen av disse rimelige objektivene (Tamron og Sigma) har nemlig også makro i enden, så da dekker du begge intreresseområdene i et svært godt kamera.

Lenke til kommentar

Takk for fine synspunkter.. Må bare legge til at det var ikke Macro (den er jo 0 cm) jeg ville kjøpe til denne men VIDVINKELKONVERTER.....Noen erfaring med vidvinkelkonverter?

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=325257

 

Jeg har nå fått dette kameraet i hus og fått prøvd det litt. Jeg skjønner nå hva du mener med at det mest sannsynlig er tele nok på dette kameraet...den zoomer rimelig godt vil jeg si og den telekonverteren du hadde på ditt kamera er vel noe i samme duren som den som fåes til S5 iS

 

http://www.komplett.no/k/ki.aspx?sku=325256

Lenke til kommentar

I flere av testene jeg har lest av S5 is, så kommer det frem at S3 is har mye bedre bildekvalitet.

 

bildekvaliteten har nok høyest prioritet så hvorfor burde jeg kjøpe S5 is f.eks ?

Når S3 is koster 1000 mindre ? noe grun til å gå for S5 ?

OG ja jeg klarer meg med 6Mp) :)

 

 

Seph

Lenke til kommentar

Hva er nytt?

Mens S3 IS ikke introduserte så veldig mye nytt i forhold til S2 IS, er det en god del endringer denne gangen. For det første har kameraet fått en etterlengtet blitssko, som gjør at du kan bruke Canons SpeedLite-blitser. For entusiaster er dette definitivt rosinen i pølsa denne gangen, selv om mange får problemer med å svelge at kameraserien fortsatt ikke har mulighet for å ta bilder i råformat, og at objektivet fortsatt ikke har bedre vidvinkel enn 36mm.

 

Skjermen har også blitt oppgradert til "2007"-standard - den har vokst fra 2,0" til 2,5" langs diagonalen, med god innsynsvinkel og en oppløsning på 207.000 piksler. I tillegg er den, som før, dreibar 180 grader ut og 270 grader rundt den andre aksen. Med andre ord kan du, som før, ta bilder fra hofta eller strak over hodet, og skjermen kan vendes slik at den ligger beskyttet når du er ute på tur. Finfint for den kreative, med andre ord.

 

Bildebrikken er like stor som før, men oppløsningen er økt fra 6 megapiksler til 8, og naturligvis er prosessoren oppgradert fra DIGIC II til DIGIC III, som også betyr at S5 IS har fått ansiktsgjenkjenning. Høyeste ISO-verdi er økt fra 800 til 1600.

 

Når det gjelder mål og vekt er S5 IS litt større enn sin forgjenger - 4mm bredere, 2mm høyere og 2mm dypere. Vekten har også økt med 40 gram, og vi merket med en gang at kameraet var blitt større. Den høyere oppløsningen har også gjort at kameraet ikke er like kjapt på seriefoto som før - mer om det under ytelseskapittelet.

 

Av andre småting som er endret, kan du nå filme opp til 4GB (bare 1GB var mulig på S3 IS), og du kan fremdeles ta stillbilder mens du filmer.

 

Ytelse

Som nevnt - visse kompromisser må gjøres på ytelsesfronten når oppløsningen er økt fra 6 til 8 megapiksler og prosesseringen er forbedret. Det merkes når du tar seriefoto, der kameraet ikke lenger klarer å holde 2,5 bilder pr sekund som forgjengeren gjorde.

 

Fortsatt starter kameraet lynraskt, og autofokusen er rask både på vidvinkel og i teleenden. CIPA-tallet for batterilevetiden er med fire standard AA-batterier, men kan forlenges til 450 bilder om du kjøper oppladbare NiMH-batterier i stedet.

 

Bildekvalitet

Ikke overraskende har også S5 IS, i likhet med sine forgjengere, meget god bildekvalitet. Canons siste prosessor, DIGIC III, gjør det bedre på støy enn forgjengeren, og opp til ISO 800 er det ikke så veldig store kompromisser du må gjøre for å kunne bruke raskere lukkertid, selv om det fortsatt er et lite stykke igjen opp til SuperCCD-brikken til Fujifilm.

 

Men om du ikke synes noe av dette er av interesse så er det bare å gå for S3 som koster noe mindre..det er absolutt et godt kamera det også og jeg vil tro at du blir fornøyd med det. min søster har S3 og hhun er veldig fornøyd.

 

 

Mvh

 

Geir

Endret av Gega
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...