Gå til innhold

Lest om Holga i natt og dag...


Anbefalte innlegg

Haha, og betale 600 kr for et plastkamera man kan bygge i lego høres litt drøyt ut. Fikk nettop en spotmatic med 50/1.4 for halvparten ;)

 

Drittsekk! jeg betaler like mye for en Spot uten opptikk, men det er selvsagt shippingen som er nesten hele prisen, selgeren er en sleip luring som tar 42$ for Norge USA i shipping. Han kunne gå ned til 37$ men da måtte jeg maile kredittkort info til ham, noe det absolutt ikke er verdt.

Endret av modin
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse
Haha. noen prøver seg. Handler nesten aldri fra usa, da folk der som regel bare er vrange.

 

Jeg vet, det er ikke noe særlig men jeg fikk en veldig billig Nikkormat med 50mm f/2 som var strøken derfra en gang, selger tok ikke mye for shipping heller, og jukset med verdien ble bare rundt 500 for alt med frakt. Endte opp med å betale 350 for Spotmaticen uten opptikk betalte i dag, det er en helt grei pris men skulle gjerne hatt med Takumaren også, hvor mye betalte du med opptikk. Member446885 er foresten en veldig god selger i england som har mye Praktica og Pentax som jeg har handlet en del fra, han har solgt en del billige spotmaticer, men jeg har ikke fulgt med når de har gått, han er ålreit med shippingen.

Lenke til kommentar

Morsomt at du skulle nevne Member446885. Han heter Rocky og er en vrang tulling. Fikk negativ karakter og ble bannlyst fra auksjonene hans etter at jeg klaga på noe jeg ikke fikk fra han. Hørt mange lignende historier også :p

 

Kan få en del kupp på ebay om en tar sjanser. Auksjonene som er godt beskrevet med gode bilder blir ofte overpriset. Har sett zeiss flektogoner gått for opp mot 150£. Fikk tak i en for 50£ engang.

Lenke til kommentar
Morsomt at du skulle nevne Member446885. Han heter Rocky og er en vrang tulling. Fikk negativ karakter og ble bannlyst fra auksjonene hans etter at jeg klaga på noe jeg ikke fikk fra han. Hørt mange lignende historier også :p

 

Kan få en del kupp på ebay om en tar sjanser. Auksjonene som er godt beskrevet med gode bilder blir ofte overpriset. Har sett zeiss flektogoner gått for opp mot 150£. Fikk tak i en for 50£ engang.

 

35mm eller 20mm Flektogon selv er jeg in the hunt for en brukbar 35mm til m42, men må nok nøye meg med en Takumar da Zeiss blir litt i dyreste laget for meg.

 

Hvis vi skal trekke fram gode Ebay selgere, så tror jeg "interslice" må være den alle beste 9718 feedbacks og ikke en eneste negativ sier alt, han selger skumgumi og filt til å reparere lystetningen på gamle kameraer. I tillegg legger han med en liten bok (og et verktøy) i pakken, hvor han forklarer viktigheten av tykkelse osv. ikke minst har han utrorlig iver for det han selger å skriver ting som, "have som clean and nice fun with your, wife, friend, family etc. repairing cameras instead of watching violent tv-movies." En mann som virkelig brenner for det han selg kan man si :) alt dette bare for 10$.

 

De gjør underverker for ting som speildempingen, og forseglingene på kameraer, man kan si mye fint om Antonio Stasi og hans butikk, men de matrialene som Interslice selger er langt bedre enn mye av det Atonio bruker. Mitt kamera klisset han til med kontaktlim og filt så det ble nesten umulig å lukke igjen filmdøren. Men etter at jeg renset det å brukte Interslice sine spesialagde remser i filmdøren helt uten lim (noe som er helt unødvendig) så fungerer alt perfekt.

Endret av modin
Lenke til kommentar
Hahaha, funny. Hvilken film bruker den? Billig i bruk? Dette må kanskje prøves..

 

Tja ikke spesielt, den bruker mellomformat film som er omtrent like dyr som 35mm men den gir bare 12 bilder. Men det gir en unik look fordi linsen er av så dårlig kvalitet at bildene blir uskarpe og med vignetering in hjørnene.

 

I tillegg er det vanskeligere å få scannet filmen eller få laget papirkopier....

Endret av modin
Lenke til kommentar
Tja, det siste stemmer vel ikke helt. Jeg har aldri hatt problemer med å få laget papirkopier, og scanning er vel regnet for å være mye enklere. Selv en grei flatbed til under 2000 kan scanne mellomformat med godt resultat.

 

Ja det er bare så synd at min Epson V350 ikke kan scanne mellomformat lystykke er bare stort nok til 35mm, men godt å høre at det ikke koster så mye å få laget papirkopier, da jeg har en Franka belg på vei fra Ebay. Lages det billige papirkopier til dias også eller er det bare negativ film, når jeg tar farger tar jeg stort sett bare DIAS.

Lenke til kommentar
Et par ferske eksempler,Holga 120 FN kamera,

Kodak Pro 400 MC film som gikk

ut på dato i år 2000. :thumbup:

Jo eldre jo bedre, mener da jeg. Helst oppbevart i skittentøykurven på badet med varmekabler på full guff :!: .

 

En av de gamle Rolleiflex-gubbene hos Antonio fnyser når han hører om de "moderne" Holga-ene med glasslinser. Han har begge deler, og finner skarpheten i sistnevnte direkte plagsomt god. Han om det, men jeg forstår godt hva han mener.

 

Tipper din Holga er originalen med plastlinser.

 

Jeg tror ikke det er nevnt noen andre steder, men Holga har en interessant historie. Folkene bak Holga er faktisk noen som elsket det som mange ganger er blitt kåret til historiens dårligste kamera, det legendariske Diana-kameraet. Hong Kong ble liksom det naturlige stedet å produsere New Diana. Husker jeg ikke feil har Nestformann1 en ekte Diana. Hvis han leser dette kan han kanskje bekrefte/avkrefte det. Toycam-verdenen takker dere, og forbanner de grådige importørene som priser plastklompen som om den var laget av gull.

Lenke til kommentar

Min Holga har plastlinse,mener å

huske at Holga med glasslinse

har en G i modellbetegnelsen.

Eneste "avviket" på min Holga er

den innebygde blitzen,som gir et

"noe" overdrevent lys,ihvertfall

om man benytter den på "fokusområde 1",

ca. 3 fots avstand. :D

 

Mener at jeg betalte ca.190 kr

for Holgaen inkl. porto fra

Hong Kong i vinter.

 

Et experiment gjenstår,

noen ruller med Velvia 50

en sommerdag med rikelig lys.

 

Tri-X 400 med orange

filter.(stripene på

negativet skyldes ikke

Holga'en ;) )

 

post-130713-1208116826_thumb.jpg

Endret av E300
Lenke til kommentar
  • 1 år senere...

Sorry for å bumpe en eldgammel tråd, men jeg synes holga-bildene er utrolig fine. Kunstverk i stedet for bare reproduksjon. Liker spess den 35mm modden :) Ingen av bildene er editert i ettertid. Begrensninger trigger kreativitet.

 

Loving it =)

Jeg har lyst på!

 

zinkwazi_holga35mm.jpg

 

1_after_flight.jpg

 

4_percolate.jpg

 

6_fire_dancer.jpg

 

9_nothing_beach.jpg

Endret av kristoffer1989
Lenke til kommentar

Ikke meningen å være negativ her, men det er fortsatt slik at det er fotografen som tar de bra bildene. kameraet er bare et verktøy. sjekk på flickr eller lignende, så ser du hvor mange elendige bilder folk faktisk upper tatt med holga. så klart man kan ende opp med et bra resultat, men ikke regn med at blinkskuddene renner inn bare fordi man har en holga :)

Lenke til kommentar
  • 4 uker senere...

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...