Gå til innhold

Ikke-mobile prosserorer og støy


chirac

Anbefalte innlegg

Jeg er vant med å bruke en mobil amd prosessor som går helt lydløst så lenge jeg ikke bruker den til vanlig kontorbruk. Da går det greit at vifta blåker litt når jeg kjører rally.

 

Nå vurderer jeg å kjøpe en FSC D8820, den har P4 desktop prosessor noen som vet hvordan det er med støy der? Kan prosessoren gå stille med lav hastighet når man ikke 2,5 GHz. Kan man evt klokke den ned i bios med det resultatet at viften tar en pust i bakken?

 

Er det ellers noen som har D8820 som kan fortelle meg hvor mye den bråker?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ukens tilbud på Komplett eller? :D Jeg slo til på dette på mandag, maskinen kommer på døra i ettermiddag - så jeg skal sjekke den ut litt og poste mine erfaringer i kveld. Men jeg vet at desktop-prosessorer langt fra har samme maskinvarestøtte for nedklokking når det er liten last. We'll see...

 

Eloquence

Lenke til kommentar

Puh! Der var forumet online igjen ja... :)

 

Jepp... maskinen er rett og slett :woot: konge! Men den bråker faktisk en del. Viften slår seg av og på en del i begynnelsen, men etter en tids bruk går den konstant. Da er det en ganske lavfrekvent, jevn susing, men den har relativt bra volum (jeg er ikke god til å anslå dB, og garanterer ingenting, men det må da være oppunder 40 som når ørene mine når jeg har den på fanget...) Men _for meg_ gjør det ingenting. Hvis lavt støynivå er viktig for deg er det dog ikke den rette maskinen. Men i likhet med DinSide i testen over er det det absolutt eneste jeg finner å sette fingeren på.

 

Ja, utenom BIOSen da, som suger ape... såvidt jeg kan se finnes det INGEN muligheter for å endre noe som helst vesentlig (dvs klokkefrekvens, multiplier, core voltage, minnetiming, ...). CPU etc.-menyen er helt grået ut. Mulig at en eller annen über-geek har hacket en bios-oppgradering så du kan flashe og få det gjort, men det tviler jeg vel på. Så du er nok stuck med 2.5 GHz og varmen/støyen det medfører til enhver tid.

 

Men når det er sagt - jeg spilte Splinter Cell her i dag uten problemer... du får SYKT mye bærbar ytelse for pengene denne uken på Komplett. 60 gig HD er jo også sweet. Men ta med 256 MB ekstra ram for 4-500, det er en ledig slot, og 256 er vel litt lite. Og det følger ikke med bæreveske, så det er vel også lurt å tenke på om du vurderer dette tilbudet.

 

Håper det var oppklarende, bare spør om det er noe mer du lurer på.

 

Eloquence

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...