Gå til innhold
Trenger du hjelp med internett og nettverk? Still spørsmål her ×

Driverproblem SMCWPCIT-G og Vista 64


Anbefalte innlegg

Hei!

 

Har akkurat skaffa meg Vista Ultimate 64bit OEM og installert i maskina mi. Alt fungerte skremmende bra bortsett fra én ting. Får overhodet ikke det PCI-baserte trådløse nettverkskortet mitt til å funke.

 

Har et SMC EZ Connect SMCWPCIT-G EU nettverkskort med Part No: 99-012084-445. CDen med drivere er selvfølgelig for gammal til å brukes med Vista så lasta ned driveren som ligger på nedlastningssida. Det er ei .zip-fil med installasjonsprogram og drivere for både "x86" og "x64". Jeg kjører setupfila og alt ser ut til å installeres helt fint. Problemet viser deg derimot etter installasjonen er ferdig. Da får jeg opp "ny maskinvare funnet"-vinduet. Jeg kan velge å installere automatisk, eller å spesifikt søke i mappa jeg har lagt de nedlastede driverfilene i, men uansett hva jeg gjør blir ikke nettverkskortet installert. Har prøvd å deaktivere den kabla nettverksporten, som jeg så en hadde prøvd og fått til med i en annen tråd da jeg søkte, og jeg har prøvd å bytte til et annet PCI-spor, samt diverse restarter. Men det dukker aldri opp noen nettverkstilkobling og "Ny maskinvare funnet"-vinduet hjemsøker maskina mi hver gang det finner det for godt.

 

 

 

I og med at jeg ikke kom noen vei kjøpte jeg meg likegodt et nytt PCI-kort, nemlig Linksys WMP54G. Heller ikke med dette kortet gikk det an å søke seg fram til mappa der jeg har pakka ut filene og la Windows installere. Det virker som om Windows ikke gidder søke i den engang for meldinga "kan ikke installere maskinvare" dukker opp i løpet av et nanosekund. Derimot funka installasjonsfila som fulgte med og jeg fikk dette nettverkskortet til å funke. Det jeg derimot lurer på i denne sammenhengen er om Microsoft rett og slett har kopiert "søk i mappe etter driver"-funksjonen fra XP uten å egentlig gidde å la den virke. For den virker nemlig ikke.

 

 

 

Men anyways. Noen som har noen tips til det SMC-kortet? Når jeg spiller med Linksys WMP54G får jeg nemlig packet loss hvert 30. sekund ca. Så har en 5 meter lang kabel gjennom stua nå. Har også finni ut at SMC SMCWPCIT-G kortet har Atheros AR5212 brikkesett som er en del av AR5002G-teknologien deres. Ikke at det hjalp meg stort på hjemmesidene til Atheros.

 

SMC-kortet har funka utmerket i Windows XP 32bit et par år nå og der kunne man bare søke seg fram til driverne i utpakka mappe for så å la Windows installere.

 

Øvrig maskinvare er Asus P5KC med integrert Attansic L1 Gigabit LAN nettverkskort, Intel C2Q Q6600, 4GB Geil Ultra 800Mhz, Creative X-Fi XtremeMusic, Gainward 8800GT og WD Raptor X til boot.

 

 

Meget takknemlig for tips og tilbakemeldinger.

 

Mvh Ole!

Endret av daffodiL
Lenke til kommentar
  • 3 måneder senere...
Videoannonse
Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...