Gå til innhold

Hva er forskjellen mellom disse to studiene?


Gaston

Anbefalte innlegg

Hei

 

I følge samordna opptak sine sider har UMB (Universitet for miljø og biovitenskap i Ås) et studie som heter Kjemi og- bioteknologi og et som heter bioteknologi.

 

Hva er forskjellen mellom de studiene der? Det ene er åpent, mens det andre har snitt for å komme inn.

 

Takk for svar! (Skal nemlig søke bioteknologi, men kommer ikke inn i bioteknologi i Ås, men jeg kommer inn i Kjemi og-bioteknologi i Ås).

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Ser ut som den ene er en 3-årig bachelorgrad i kjemi, mens den andre er en integrert 5-års sivilingeniørgrad i kjemi.

Men det som forbauser meg litt er at det er bachelorgraden som har poenggrenser. Ville tro de fleste søkte seg på siv.ing i kjemi, og at poenggrensene var størst der. Men er visst åpent på siv.ing. :)

Lenke til kommentar

Hei!

 

Kjenner litt til studiene da jeg var fadder ved UMB i fjor..

 

Forskjellene ligger i hva som er obligatorisk, som siving må man ha minst 30poeng matte, 15 informatikk, 20 poeng fysikk og 20 poeng samfunnsfag i tillegg til alle bioteknologifagene.

 

Grunnene til at det er mer populært med en bachelorgrad enn siving kan være flere. For det første har UMB Norges største fagmiljø innen biotek så det er veldig mange fag å velge iblant. Da står man friere til spesialisere seg med med ett bachelor+master løp enn med det obligatoriske siving løpet. For det andre er ikke alle like glad i matte, og avansert matte er ikke nødvendigvis 100% relevant dersom man feks er mest interessert i biologi-delen av studiet. For det tredje kan det være spennende å ta bachelor og master på forskjellige utdanningssteder. Så hvis du har tenkt til å studere 5år og ikke har noe imot matte, er Kjemi og- bioteknologi like bra som det andre.

 

Mitt tips til deg dersom du ikke er interessert i siving med mattefordypning er å søke bachelor - kjemi eller bachelor - biologi og så ta biotekfag som valgfag ;)

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...