Gå til innhold
Trenger du hjelp med PCen? Still spørsmål her! ×

Stopper under boot


Anbefalte innlegg

Bygde ny pc for ca 1 måned siden basert på Foxconn socket 775 hovedkort, Intel E2140 og Nvidia 7600GT. Harddisk koblet til SATA1 (Samsung 500gb). PC en har fungert utmerket med XP Pro. Flashet hovedkort til nyeste bios. Av og til har jeg merket at PCen ikke har startet straks jeg slo den på.

 

Hadde en IDE harddisk med gamle data som jeg skulle hente, så jeg koblet denne til IDE porten. Det gikk helt greit, men etter en uke kom det noen meldinger om HD under boot - likevel fungerte den ellers. I dag ville ikke PCen boote, den stoppet opp på skjermbildet til foxconn. Får ikke tilgang til bios setup heller, selv om det står nederst på skjermen.

 

Jeg ser to mulige årsaker til problemet:

- Boot instilling i OS feil grunnet innsetting av den gamle IDE disken.

- Virus på gammel HD

 

Har koblet fra IDE disk, resetet CMOS. Prøvd å koble fra SATA disk og resete CMOS. For å få startet fra WIN XP cd, men kommer ikke videre i boot sekvensen.

 

Noen som har tips til løsning på dette?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

hva er foxconn? hadde problem med min nykjøpte pc og.. en netshop pc eg kjøpte høsten 2006. den hang seg under windows xp "loadbar". ormen som gikk fra venstre til høyre bare stoppet å bevege seg og maskinen va heøt stille. fant ut at d var driveren til mitt geforce 7900gt som var feilen. har club 3d geforce 7900gt og det hadde egen installasjons cd. tror driveren inne på CD-en hadde ikje nforce. løste problemet ved å gå på nvidia.com og laste ner en ny driver med nforce. nforce 7900gt/gto driver. etter det funket alt fint.

Lenke til kommentar

Koblet fra ide disken, og resatte cmos igjen. Startet opp og lot pcen stå på, etter et par timer kom melding om "cmos checksum error". Kom nå inn i bios og lastet "load optimised bios". Ser ut til at pcen fungerer nå.

 

Hvis jeg skal koble til ide disken igjen, er det noen instillinger jeg må gjøre i bios da?

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...