Gå til innhold

Storviltjakt vs småviltjakt


Anbefalte innlegg

Hva mener dere er best?

 

Ligge eksempel 10 timer på elgjakt i 10 dager og så kanskje se en elg som står stille. Legge seg ned og skyte den i hjerte-lunge regionen?

 

Eller

 

Løpe rundt i skogen etter eksempel ryper og orrfugl. Hvor du må reagere på et 0.5s for å ha sjans når fuglen tar av i 40km/t.

 

Jeg syns helt klart småviltjakt fordi jeg syntes det er mer spennende, utfordrende og morsommere.

Storvilt jakt er kanskje mest for å skaffe seg mat og holde bestanden nede?

Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

heisan.

 

Nå er det vel ikke alle jegere som går i skog og mark på jakt bare for å få skutt seg dyr.

jeg mener ihvertfall at det er like kos med begge typer av jakt, sikkert mange andre som har samme oppfattning. jeg jakter både elg , rådyr ,hjort , hare og noe fugl. rådyrjakt med hund er favoritt her, det som er viktig for meg når det kommer til jakt med hund, er å få hunden til å jage, få fine loser og drevtider, og selvfølgelig få skutt dyr for hunden en gang i blandt.

jakt er for meg rett å slett rekreasjon og ren avslappning.

 

sitte på elgpost er deilig det. fyrer bål, dupper litt, spiser og koser meg.om elgen kommer og man evt får mulighet til å legge den nedpå er bare et +. ikke så viktig om jeg skyter den elgen, like hyggelig om noen andre på laget skyter den.

 

Å være hundefører på rådyrjakt er jo bare opptimalt, det er sinnsykt spennende. spes når hunden tar ut rett bak ræva på deg, og rådyret evt løper deg nesten rett ned, da er det sprut og fart i skauen.

 

 

elgjakt er vel ikke bare matauk, men også veldig hyggelig, man har jo en del kompiser som man deler denne tiden med. noe som ihvertfall jeg setter mye større pris på enn å bare skyte.

Lenke til kommentar

hehe må innrømme at jeg ikke har opplevd storviltjakt enda.

Har du jaktet noe småvilt da?

 

Jeg og to andre jaktet i høst med hund etter rype. Da er det mye å passe på. Hvor du er, hvor de andre er, hvor hunden er, hvor fuglen flyr i forhold til hund og mennesker. Alt dette må man passe på mens man går i terrenget og i de sekundene fuglen gjør seg synlig!

 

En av grunnene til at jeg dyrker småviltjakt er at det er særdeles krevende, spennede, være i et med naturen, og så klart slakte, tilberede og spise det man har skutt. Vakkert

Lenke til kommentar
  • 3 uker senere...

Setter helt klart småviltjakt foran storviltjakt. Har selv jaktet småvilt i flere år, mes jeg bare har vært med på elgjakt et par ganger.

Sikkert mange som er uenige med meg, men jeg anser også småviltjakta som mer krevende og vanskeligere enn storviltjakta. Under for eksempel rypejakta så er man ikke en 10 -15 menn som samarbeider om å drepe en stakkars elg/elgefamilie. Man er ikke halvparten som går å jager elgen til å løpe ut på ei slette hvor en 2-3 mennekser sitter å venter på at de bare kan skyte.

 

Kanskje heller posteringsjakt/ jaktlagsjakt jeg ikke synes så altfor mye om? :p

Lenke til kommentar
Hva mener dere er best?

 

Ligge eksempel 10 timer på elgjakt i 10 dager og så kanskje se en elg som står stille. Legge seg ned og skyte den i hjerte-lunge regionen?

 

Eller

 

Løpe rundt i skogen etter eksempel ryper og orrfugl. Hvor du må reagere på et 0.5s for å ha sjans når fuglen tar av i 40km/t.

 

Jeg syns helt klart småviltjakt fordi jeg syntes det er mer spennende, utfordrende og morsommere.

Storvilt jakt er kanskje mest for å skaffe seg mat og holde bestanden nede?

 

 

Høres tøfft ut men det er dårlig med ryper i skogen...

Prøv rugdejakt du, da får du noe som er utfordrende, helt klart min favoritt:)

Hjelper jo også at 50 meter ut av døra så er jeg og bikkja i rugdeterrenget....håper det blir høst snart:)

Lenke til kommentar

Begge deler er like moro. storvilt jakt er ikkje bare posterings jakt med drivere, det kan være posterings jakt, som er kjempe moro, du vet jo aldri va som kommer og du får sett mange forskjelige dyr.. det kan være jakt med løs hund, kansje den minst krevende jakt situasjonen, så lenge elgen har ett helt annet fokus, men er krevende på den måten at du må ha ei god bikkje, men likke vel en vanvittig morsom jakt form, for du vet det er dyr med bikkje men ikkje va slags...det kan være jakt med band hund, også vanvittig moro, det må være ett vannvitig samspill mellom fører og hund for og være effektive, veldig effektiv jaktform og veldig fin for og sikkre rett avskyting og det beste er nesten at man slipper og stresse dyra... og ikkje minst smyg jakt, har du tolmodighet og er glad i og gå og tyde tegn i naturen så er dette den dessidert beste jakt formen, det bare føles veldig riktig....

 

fugle jakt er moro det og men på en helt annen måte, den er ikkje like krevende, man har ett skudd som er mye større en målet så det stilles ikkje store kravet til skytteren, bortsett fra at han/hun har reaksjons evne, men det er jo store forskjeler på god og dårlig skjytter her også, det er ikkje det eg meiner, men det stilles ikkje like store krav til skytter som ved andre jakt former... den klart morsomste fugle jakta er skogsfugl jakt med spets (treskjeller) helst finsk, ellers så er det jakt med hund, vorsther er en vinner her synnes eg, har jakta med mange forskjellige typer hund, og har kommet frem til at dette er den beste og mest alsidige rasen, noen som mener noe annet???..ellers så er jo topp jakt med rifle moro...

 

småviltjakt har sammlet noe av det beste fra begge verdner, her kan man bruke både hagle og rifle og man kan stort sett bruke de kaliber man vil, man kan bruke hund og man har stort utvalg i jakt bart vilt og kan i prinsippet jakte året rundt, med andre ord så er det stor variasjon, og man kan i grunn velge hvor krevende jakt man vil ha bare ved og velge riktig vilt man jakter og riktig jakt form driv, post, åte, lokk, hi bikkje, løs bikkje, drivene bikkje, treskjeller, feller og bås og ikkje mins smyg jakt...

 

min konklusjon... jakt så mye som mulig så variert som mulig på så mange raser som mulig...

mine valg ville vært. smyg jakt på hjort (den dessidert vanskligste og mest krevende jaktform som finnes), jakt med DREVER på småvilt og skogsjakt med finsk spets

 

tips: få deg stort terreng, ta deg fri fra jobb ei veke om høsten, få med deg ett par kamerater, ta med dere hagler rifler og bikkjer, kom dere så langt inn i terrenget som mulig, ha det moro og jakt på så og si alt som beveger seg..hehe

her så blir det bare kalt for høstjakt og da detter alt fra elg til rugde, må prøves!!!

 

Hilsen litt over ivrig jeger.. god jakt...

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...