Gå til innhold

Politi - for de som vurderer å søke politihøgskolen.


Anbefalte innlegg

Videoannonse
Annonse

Takk for det, fremtidige kollega! (Forhåpentligvis ;) )

 

Har aldri i mitt liv vært så interessert i å oppnå noe! Og det går egentlig en liten jævel i meg som sier at det er på tide å bevise for seg selv at dette går!

 

Så nå er det å bli lesehest med en kombinasjon av sportsfreak + jobb da :p

 

Og jeg takker for muligheten til å spør hvis det er mer :)

 

Lykke til på jobben, og atter en gang; takk for at du gjør det trygt å sove om natten :)

Lenke til kommentar

Hei, lurte på hva du hadde i snitt da du søkte deg inn på phs? Jeg har ca 4 i snitt, men vurderer å ta opp et par fag før jeg søker..

På onsdag skal jeg på jobbintervju som vekter, og lurer veldig på hva de kommer til å spør om slik at jeg er litt forberedt. Jeg har ikke vekterkurs, så vil gjøre det bra på intervjuet. Noen forslag?

 

Setter pris på svar.

Mvh Linn.

Lenke til kommentar

Hei

Har lett litt på nettet etter et forum som tar opp tema rundt PHS og dette ser jo lovende ut :-)

Fint å se at så mange interesserer seg for PHS, politiet får ikke mindre å gjøre fremover beklageligvis så de trenger de de kan få.

 

Selv søkte jeg PHS for opptak i år men dessverre nådde jeg ikke poenggrensa som i år var 49,5 poeng (jeg var tett oppunder - venteliste :-) ). Merket meg noen innlegg hvor det ble sagt at "vil du bli politi har du sikkert hatt lyst siden vgs. og da er det synd for deg om du ikke gjorde det bra karaktermessig". Det er trist å lese at noen kan være så sneversynte i tankegangen. Selv har jeg rundet 30 og jeg har aldri vært særlig interessert i politiyrket før det siste året og nå vil jeg ikke annet. Jeg har 12 år med arbeidserfaring fra Forsvaret og det er ikke bak en kontorpult. Dette sier jeg fordi uansett arbeidserfaring og hvor moden du måtte være/ha blitt i den voksne alder er det til syvende og sist karakterene fra vgs som teller. Dette er vel strengt tatt ikke noe PHS kan gjøre noe med da de har status som høgskole og må følge lover og regler hva dette angår. Syns personlig at 20 min med intervju var veldig lite. Skulle ønske de hadde muligheten til å vurdere kandidater utover karakterene og kanskje da mtp de eldre som ikke var best i klassen men som kanskje har opparbeidet seg verdifull kompetanse og for ikke å glemme livserfaring, for det å jobbe med mennesker er en ansvarsfull jobb som en ikke skal ta lett på.

 

Dette er ikke skrevet som en "jeg syns synd på meg selv som ikke kom inn på PHS", for jeg er i full fart med å forbedre karakterene og håper det vil hjelpe til opptaket neste år :-)

 

Ønsker alle lykke til med forberedelsene til opptak 2009, stå på!!!

 

En stor takk til deg som startet dette forumet :-)

Lenke til kommentar
Bare for å korrigere deg bittelitt. De tar også inn folk selv om de ikke har nådd opp til poengkravet,men de tar ikke inn mange på den kvota. Jeg kom inn til tross for at jeg var langt under kravet,men det gjelder å ha motivasjonen på plass og søke til neste år også.:)

 

Det var godt å høre at de har en slik kvote. Jeg hadde tenkt å sende vår kjære Justisminister en mail hvor jeg ville høre om ikke nettopp en slik kvote ville vært fornuftig.

 

Gratulerer med inntaket og lykke til :-)

Lenke til kommentar

Det tror jeg på. Har fått knallbra inntrykk av skolen,og miljøet er upåklagelig!

 

Uniformsutprøvingen var noe for seg selv,kjente det slo litt i blodpumpa når jeg trakk på meg skinnjakka..:p

 

Klart det er noen fag som virker kjedeligere enn andre,men det er bare å bite seg gjennom. Tror dette blir et fantastisk år,gleder meg til praksis til neste år.

Lenke til kommentar

Det skal i utgangspunktet tas opp ca. 550 studenter i 2009. Disse skal fordeles på Bodø, Oslo og nyetablert skole i Kongsvinger.

 

Snittet er nettopp et gjennomsnitt av konkuransepoengene til samtlige søkere. Så det like sannsynlig at snittet går opp som at det går ned. Det er helt avhengig av søkermassen. I år lå nedre grense på 49,5 poeng. Snitter vet jeg ikke.

 

Men det er viktig å ha i bakhodet at PHS går over til samordna opptak. Det betyr at skolen vil bli oppført på søknadspapirene på lik linje med andre høgskoler og universitet. Jeg tror at på grunn av dette vil PHS få flere søkere (som påvirker snittet), men at søkere i større grad enn tidligere vil søke på impuls, eller for å "ha krysset av på så mye som mulig".

Endret av Eirik_a
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...