Gå til innhold

Ekstern harddisk problem, storebror kommer til å bli pissed


Anbefalte innlegg

Jeg klarte å dra ut strømkabelen til broren min sin eksterne harddisk imens jeg kopierte filer til PC-en min. Kopieringsprosessen ble ødelagt selvfølgelig, men etterpå når jeg skulle plugge inn harddisken så kommer "Windows cannot recognize this device something something"

 

Det er en Western Digital, tror det er 1906c eller noe lignende.

 

Jeg har restartet både harddisk og pc, jeg har plugget inn i en annen usb port, jeg har prøvd å "Scan for hardware changes" i device manager og jeg har fulgt gjennom alle forslag fra windows help and support. Er det noen som har et lite tips om hva som kan hjelpe meg på rett vei eller hvordan jeg kan løse dette problemet på best mulig måte uten å få broren på nakken så mottas det med stor takknemlighet. Jeg er på dypt vann nå så vær så snill å vis litt godvilje.

 

Screenshot av problemet:

eksternharddiskproblemejd7.jpg

Endret av indie
Lenke til kommentar
Videoannonse
Annonse

Det kan nok tilskrives max uflaks. Tviler på at selve harddisken har tatt skade - men bare USB delen. Om disken blir demontert og koblet til en annen usb-ide/sata adapter så får du nok mest sansynlig ut alle dataene.

 

Spørsmålet er bare om du bryter garantien ved å hente ut dataene, og da er det en vurderingssak - er det verdt å hente ut dataene, eller å få ny disk på garantien?

Lenke til kommentar

Hei Kim!

 

Mulig du har vært så uheldig at du har "fritert" USB kontrolleren på den eksterne harddisken, men har du prøvd disken på en annen pc? Det virker som at du og broren din har hver sin maskin? En annen ting du kan gjøre er på "slette" USB enheter på listen under "Universal Serial Bus controllers" i Device Manager for å se om maskinen oppfatter disken. Har du prøvd en annen USB kabel (det er mer et longshoot, men man bør teste alt). Ellers er det smart å google problemet... et kjapt søk gav noen linker:

- http://www.pchell.com/hardware/usbcode10.shtml

- http://articles.techrepublic.com.com/5100-...11-5055986.html

- http://www.earthtym.net/USB-solutions.htm

 

Mvh

HAJ

Lenke til kommentar

Kan høre med bror om han har CD-en fortsatt, men jeg tviler på at det er et driverproblem da den funket fint før uhellet både på laptopen min og den stasjonære. Bildet er sendt i pm.

 

Det er maks uflaks ja. Det viktigste er nok dataen. Det er vel ikke bare bare å demontere å koble til en matchende sata adapter da? Den må jo også være lik som den originale, eller?

 

Jeg har prøvd disken på en annen pc ja, den funket ikke der heller. Jeg prøvde avinstallerte/slettet alle usb portene i device manager og restartet maskinen, men det funket heller ikke. Prøvde en annen USB-kabel, men lykken snudde ikke akkurat. Leste gjennom linker, men fant ikke mye nytt som jeg har lest gjennom enda.

 

Det viktigste er nok å få tilbake dataen som er på disken, man kan alltids kjøpe ny disk, men dataen er blant annet mange personlige bilder for broren min. Så håper inderlig jeg kan få recoveret dataen på en eller annen måte. Helst uten å betale servicefolk for det blir fort svindyrt.

Lenke til kommentar

Hei igjen!

 

Ser ut som at du har hatt maks uflaks og det er alltid kjipt. Så lenge disken spinner opp, så vil jeg tro at alt er ok med de dataene som ligger på den. Du trenger en eller to ting:

 

1. IDE til USB ledning: http://www.psdata.no/ps.asp?it=121322&mlevel=

Jeg har en slik selv (og som i tillegg tar SATA) og den fungerer meget bra.

 

2. Hvis dataene ikke kommer fram, men disken spinner, så trenger du recovery verktøy. HW.no hadde en artikkel om

flere slike programmer (flere var gratis) nylig.

 

Lykke til!

 

- HAJ

Lenke til kommentar

Hei!

 

Saken er nemlig at en ekstern harddisk ikke er noe mer enn en vanlig harddisk i et metall chassis. Harddisken er igjen koblet til en USB kontroller og det er nok denne kontrolleren som er ødelagt. Det som du må gjøre er å skru opp metall chassiset, ta ut harddisken og koble den til den ene enden av kabelen (se link på min forrige post). Den andre delen av kabelen er en USB plugg som du må plugge i maskinen. Når det er gjort vil maskinen som regel finne harddisken med en gang. Tips: Sjekk at harddisken ikke får en stasjonsbokstav som allerede er brukt. Dette sjekker du via Kontrollpanel - Administrative verktøy og Datamaskinbehandling. Spørsmålet er om det er garanti igjen på harddisken... og ikke minst hva du er villig til å gjøre.... det rimeligste er å kjøpe en kabel og prøve selv. Uansett er det kjekt å ha en slik kabel.

 

- HAJ

Lenke til kommentar

Ah du forklarte det bra, nå forstår jeg. Den ledningen jeg må kjøpe er da en USB kontroller? Ikke direkte, men slik at jeg får ut dataen som er på disken via den. Høres ut som det rimeligste og beste forslaget jeg har fått. Tror jeg skal gå for det jeg. Nå gjenstår det bare å forklare storebror hva som har skjedd, håper det går smooth :D

 

Tusen takk :)

Lenke til kommentar
Finner vel ingen kabel som er billigere? Vet ikke helt hva jeg skal søke etter eller hvor jeg skal lete.

 

Det billigste er å nappe disken ut av eksternkabinettet sitt og koble den rett på pcn som en ide-disk. Dette gjør du ved å skru opp kassa, så plugge den i pcn der den passer. Disken _skal_ da komme opp, men det er ikke gitt at du kan lese noe fornuftig ut av den med en gang. Hvis filtabellen har blitt ødelagt må du huke fatt i noe gjenoprettingsprogramvare. Jeg tror det finnes noe gratis, om ikke har jeg hørt om en bukt som deler ut slikt gratis...

 

Simen

 

edit: om du faktisk ville ha en sånn kabel så går de for noen dollar på ebay.com og dealextreme.com

Endret av carwash
Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
  • Hvem er aktive   0 medlemmer

    • Ingen innloggede medlemmer aktive
×
×
  • Opprett ny...